Slordig EBOH 2 wint bij Seolto

De vierde wedstrijd van het seizoen uit bij Seolto 2 werd gewonnen. De schenkeldijkers wisten niet te imponeren maar wonnen de wedstrijd uiteindelijk wel. Ondanks de domme rode kaart van Randy Camfferman werd het 0-3 voor EBOH.

Zoals zo vaak tegen “laagvliegers” was het moraal ver beneden pijl. EBOH begon zwak aan de wedstrijd en met een beetje geluk had Seolto in de beginfase zelfs op voorsprong kunnen komen. EBOH werd echter op tijd wakker en na 10 minuten spelen begonnen de kansen te komen. Yavus Guler, Randy Camfferman, Alan Sirovica en nogmaals Yavuz Guler misten opgelegde kansen waardoor het lang 0-0 bleef. Pas in de 38ste minuut vond EBOH een gaatje in de hechte defensie van Seolto. Het was Alan Sirovica die via de keeper het net vond. Na de 0-1 kreeg Randy Camfferman DE kans om EBOH naar een 0-2 te schieten maar hij kreeg het voor elkaar om op de doellijn de bal over te schieten.

De tweede helft begon goed voor EBOH. Na een mooie aanval was het aanvoerder Bas van Oosterhout die de 0-2 binnen tikte op aangeven van Yavus Guler. EBOH bleef domineren en creerde kans op kans maar de bal wilde er niet in. Seolto rook zijn kans en ging feller spelen. Na een ongelukkige botsing tussen Abdul Zaada en de middenvelder van Seolto moest Abdul naar de kant met een gebroken neus. Tot overmaat van ramp beging eboh spits Randy Camfferman een stomme overtreding op de linksback van Seolto. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een terechte rode kaart geven. EBOH liet zich echter niet van de wijs brengen. Seolto viel aan maar het was EBOH die vanuit een messcherpe counter de 0-3 maakte. Kersverse vader Yavuz Guler kon alleen op de Seolto doelman af en scoorde alweer zijn vijfde van het seizoen. EBOH kwam de resterende 10 minuten niet meer in de problemen en zo werd de vierde overwinning op rij geboekt.