Slechts één punt, maar toch “Herbstmeister”

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop moest EBOH van Groote Lindt winnen om “winterkampioen” te worden. Door de afkeuring van concurrent de Alblas had het uiteindelijk aan een punt genoeg. EBOH staat nu samen met Streefkerk, dat ZBC’97 verpletterde met 9-0, bovenaan, maar heeft nog een wedstrijd tegen Leerdam Sport tegoed. Het “winterkampioenschap” werd niet uitbundig gevierd.

Daarvoor was de uiteindelijke 0-0 te teleurstellend. EBOH was 90 minuten de bovenliggende partij en kreeg een aantal opgelegde kansen. Ze werden allemaal gemist, al moet gezegd worden dat de beste man van het veld in het doel stond bij Groote Lindt. De al weer 36 jarige Raymond Klootwijk was niet te passeren en keepte net zo goed als Warner Hahn in de kuip.
Voor rust hadden Wesley Ebbers en Regga Regales de 1-0 op de schoen en kreeg EBOH nog een grote kans door een opgepakte terugspeelbal in de 16. Leroy Verkerk liet een zoever los, die via de muur corner ging. Scheidsrechter Kuijpers uit Breda, die het niet moeilijk had in een stevig, maar sportief onderonsje, dirigeerde de wedstrijd met de gebaren van een verkeersagent en liet de muur op 6 meter staan. Uit de daaropvolgende corner tikte Jeffrey Monster de bal hoog binnen, maar Raymond Klootwijk kreeg er nog op spectaculaire wijze een handje tegen. De volgende corner werd keihard ingekopt door Jesse Rensen, maar ook die ging er niet in.

Direct na rust kreeg Johnny Granger de grootste kans van de wedstrijd. Via wat gefrommel van Jeffrey Monster had hij de bal op 3 meter vrij voor het inschieten, maar kwam niet verder dan de benen van Raymond Klootwijk. Ook Regga Regales knalde nog een keer op de voeten van Raymond en had een schitterende solo in huis op de achterlijn. Hij vergat de bal een beetje effect mee te geven en zijn medespelers vergaten ook om de positie in te nemen om de bal over de doellijn te lopen. De laatste grote mogelijkheid was voor invaller Mo Salman. Gefrustreerd door zo veel aanvallende onmacht ging Jordi Fok gedreven op avontuur en gaf de bal op maat aan Mo. Helaas schoot hij de bal vrij voor de keeper onbesuisd over.
En wat liet Groote Lindt zien. Het zette perfect een muur neer voor Raymond Klootwijk en de enige mogelijkheid was een schot van Patrick Tukker in het zijnet.

De Dordtse defensie speelde uitstekend en gaf niks weg. Ries Fok was nuchter in zijn commentaar. “Het euvel van onze ploeg is dat we moeilijk scoren, we lopen 1 op 7 of 1 op 8 en zeker in de 3de klas moet dat 1 op 3 of 1 op 4 zijn. Het gekke is dat ze er op de training wel invliegen. Zo’n wedstrijd als vandaag kan gebeuren. Het was 1 van de mindere en ik vond het tempo te laag, maar positief is dat we toch een punt hebben. Nog niet zo lang geleden ging iedereen mee naar voren om die goal te maken en kregen we het deksel op onze neus door een smerige counter. Nu bewaren we de rust en blijven achterin uitstekend in onze organisatie”
AD verslaggever Ad Bossers zag ook de tekortkoming van EBOH: “Jullie missen een spits als Richard van de Berg van de Alblas, dan had je 10 punten meer”.
Groote Lindt trainer Serge van Hurk was blij met een punt: “We waren vandaag slechter als EBOH. Ik hoor Ries zeggen dat zijn spitsen niet scoren, ik wou dat ik spitsen had, we hebben alleen maar middenvelders. Ik ben wel blij dat wij onze tanden hebben laten zien en een punt gepakt hebben tegen de koploper in een uitwedstrijd. Dat is het enige positieve. We hebben een ploeg in opbouw en staan op de ranglijst waar wij horen te staan, niet meer en niet minder”.
EBOH speelt dinsdagavond nog om 20.00 uur voor de beker thuis tegen hoofdklasser Vlissingen.     

EBOH – Groote Lindt 0-0

Opstelling EBOH:
Pim Versluis, Jordy Fok , Gianni Weststrate, Leroy Verkerk , Jesse Rensen, Ricardo van Yperen, Thomas Keuter, Jeffrey Monster,  Wesley Ebbers,  Regga Regales, Johnny Granger (Mo Salman)

Reservekeeper:  Kevin Emde
Wisselspelers: Jeffrey Manzanares en Paul Reijnders
Assistent Scheidsrechter: Frans Stal
Trainers: René Ebbers en Ries Fok
Verzorger:  Dennis Vondermans