Slecht spelen en toch winnen

Dat deed EBOH in en tegen Streefkerk. De historie leert dat EBOH tegen de onderste altijd een lastig verhaal is. Dat betekent vaak punten verspelen en de tegenstander in het zadel helpen. Dit keer eens niet. Het spelpeil was bedroevend, maar de punten gingen mee de tas in.

Het slechte spel lag niet aan EBOH volgens Bart Toom, die samen met Ferry van Dijk weer van stal gehaald is om vooral de sfeer terug te brengen in de groep. “Ik zat toch maar thuis op de bank, het is een leuke club en ik woon vlakbij. We hebben niet de illusie om aan degradatie te ontkomen, maar het gaat erom dat er gelachen en met plezier gevoetbald wordt. Iedere club die hier komt, zegt dat ze slecht gespeeld hebben, maar dat ligt aan ons. Wij knokken tot we er bij neervallen en maken het iedereen lastig. Voor ons doen hebben een goede partij gespeeld en als onze keeper niet 2x in de fout gaat, pakken we gewoon een resultaat”. EBOH begon slordig en leed veelvuldig balverlies. Het had al na 1 minuut achter kunnen staan, toen Tim den Besten de bal op de lat kegelde. En de met maar 5 punten onderaan staande thuisploeg, deed niets onder voor de Dordtenaren, die zich in onderlinge confrontaties goed kunnen meten met de 3 toppers in deze afdeling.

Rond het half uur was het toch EBOH dat op voorsprong kwam. De vrije trap was op maat op het hoofd van Noël Goossens, de kopbal fraai op de lat en de rebound was voor Ricardo van de Merwe.
De 0-2 volgde snel. Keeper Jurian Vet liep uit zijn doel onder een bal door en Mitchell Rovers was er als de kippen bij om de bal met een mooie boog in het net te schieten. Dat was een opsteker, maar binnen 5 minuten verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Een knullig weggegeven hoekschop werd fraai binnen geknikt door Joey van der Vlist en even later ging Calvin van der Holst binnen de 16 in de fout en ging de bal op de stip. Penaltykiller Jan Arie Kouwenhoven stopte de inzet van Emilio Prins, maar Olaf Wols schoot uit de rebound raak. “Ik heb 2x van te voren geroepen, jongens let op en kom inlopen. Maar dan staan ze weer te slapen”, mopperde Jan Arie op zijn medespelers, die zich af lieten bluffen door de wel snel reagerende Olaf Wols.

Na rust speelde EBOH wat feller en liet zich meer zien voor het doel van Streefkerk. Jerry van Ingen was met enige regelmaat gevaarlijk, maar had de pech om op de paal te schieten (assist Noël) en op de paal te koppen na een mooie voorzet van Haris Brzac. Die pech had Ricardo Heuverling niet, door van een meter of 25 Jurriaan Vet te verrassen. Via de onderkant lat viel hij in het doel. Daarna verzuimde EBOH het duel voortijdig te beslissen en kon Streefkerk af en toe aan de gelijkmaker ruiken. Maar verder dan een schot bovenkant lat kwamen zij niet, mede door de uiterst betrouwbare doelman Jan Arie Kouwenhoven. Het slotakkoord was tevens het hoogtepunt van de wedstrijd. Ricardo van de Merwe nam in de slotminuut de bal ouderwets op de pantoffel richting de bovenhoek. Lex Holster zou gezegd hebben: “Keeper zal ik een belletje aan de bal doen, dan kan je hem horen”. En zo eindigde een slechte pot met een happy end.

De commentaren na afloop. Jeffrey Monster: “Ik schaam me diep, zo slecht dit, maar de 3 punten zijn binnen, we zijn nog ongeslagen na de winter en volgende week staan we er weer tegen koploper Spartaan’20 !”.

Matchwinner Ricardo van de Merwe: “We waren veel te onrustig aan de bal”.
De geblesseerde Wesley Ebbers: “Normaal verloren we dit soort wedstrijden”.
Aanvoerder Noël Goossens: : “We zochten te veel de diepte en die zwaargewichten van Streefkerk zaten steeds in mijn rug, daar moet de scheidsrechter meer op letten. Ik heb er gewoon last van, maar dat kan ook komen, omdat ik van de week een vloer gelegd heb in onze nieuwe woning. Je zal zien dat we volgende week tegen Spartaan’20 weer lekker gaan tikken en voetballen”.  

Bij EBOH ontbrak de winter sportende Ruben Retel. Scheidsrechter Kristian Versluis die we nooit eerder gezien hebben, liet een uitstekende indruk achter. Bart Toom keek met tegenzin naar volgende week: “Dan zijn we vrij en loop ik met mijn vrouw in de koopgoot”. En na afloop was het feest in de bomvolle kantine. De DJ: “Dames en heren, de bus naar Dordrecht staat op het punt van vertrekken”
Maar de bus vertrok leeg…..

Streefkerk – EBOH                           2-4       (2-2)   

’28       Ricardo van de Merwe        0-1
’37       Mitchell Rovers                    0-2
’39       Joey van der Vlist                1-2
’43       Olaf Wols                              2-2
’57       Ricardo Heuverling              2-3
’89       Ricardo van de Merwe        2-4

Scheidsrechter: Kristian Versluis

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Patrick Stoel, (Jeffrey Manzanares), Maikel Steenbakker (Haris Brzac), Jerry van Ingen, Jeremy Boshart (Damian Gerde), Noël Goossens, Ricardo van de Merwe, (Quensley Nisia), Mitchell Rovers

Wissels: Robert de Bruin (res. keeper), Jeffrey Manzanares, Damian Gerde, Quensley Nisia,
               Harris Brzac

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal