Ruime overwinning E.B.O.H. D1

Het was in de ochtend erg grauw en de velden waren nog bedekt met een klein laagje sneeuw/ijs. Het was dus nog een beetje onzeker of er wel gevoetbald werd. Na een belletje van de trainer naar Kozakken Boys bleek dat we gewoon moesten voetballen.
Aanwezig 08.15 uur en met een bijna complete E.B.O.H. D1 reden wij naar Werkendam.

De wedstrijdwedstrijdbespreking werd in alle rust gedaan bij E.B.O.H., na deze bespreking gingen we gezamenlijk naar Kozakken Boys.
We speelden de return tegen Kozakken Boys D1, met de wetenschap dat we thuis wel gewonnen hadden, maar dat het toen geen makkelijke overwinning was. Het veld was wel erg wit, maar met een aantal bezems werden de lijnen zichtbaar gemaakt. Nadat de beide teams lekker over het veld gingen voor de warming up, bleek dat het een wel heel goed veld was. Dus gelukkig toch voetballen.
De wedstrijd Kozakken Boys – E.B.O.H. D1 werd begonnen met de volgende opstelling voor E.B.O.H.: Thimo, Ryan, Bram, Homran, Kerem, Kelvin, Jeremy, Shurently, Joel, Maliki en Fairick.
Nihad en Swensly begonnen op bankie.

E.B.O.H. begon met een 4:3:3 opstelling. Direct vanaf de aftrap liet E.B.O.H. zien dat we namelijk kwamen voetballen om te winnen. De organisatie stond goed en nadat de aftrap was genomen, pakten wij de bal af en hebben die nog maar zelden uit handen gegeven. Na goed combineren en samen spelen, kreeg E.B.O.H. in de 1ste minuut al een mega kans om op voorsprong te komen. Het werd in de 1ste helft een eenzijdig beeld. E.B.O.H. viel aan en creëerde vele kansen. Bij E.B.O.H. was kennelijk nog niet iedereen wakker en dat duurde gelukkig maar heel even. E.B.O.H. had slechts 8 minuten nodig om de 0 – 1 stand op het scorebord te krijgen. De Kozakken Boys waren even aangeslagen en 3 minuten later stond er 0 -2 vermeld. E.B.O.H. verzuimde helaas om de voorsprong te vergroten in de 1ste helft. We hadden de pech dat we na ongeveer 20 minuten met 10 man verder moesten. Kozakken Boys was zoekende en kon geen vuist maken. E.B.O.H. had moeite met het uitspelen van de nog steeds aanwezige kansen. Kozakken Boys kon met hun man meer de situatie niet bevatten en kon er geen invulling aan geven. Dit gaf E.B.O.H. behoorlijk veel ruimte op de links half en links voor positie, helaas liep onze links half steeds teveel naar het midden en was dus niet aanspeelbaar. E.B.O.H. controleerde de wedstrijd en we gingen met de stand 0 -2 rusten.

Rust 0 – 2

Na de rust paste de trainer een aantal wissels toe. De trainer durfde het niet aan om 1 op 1 te gaan spelen om zodoende 1 man meer te kunnen krijgen in de aanval. Dat kwam omdat onze laatste man enigszins geblesseerd was. Na 10 minuten in de 2e helft werd de aanval vanaf rechts opgezet en met een fantastisch afstandsschot was de doelman van Kozakken Boys kansloos, 0 -3.
Vanaf dat moment was het voor de neutrale toeschouwers, de E.B.O.H. aanhang en alle echte voetballiefhebbers genieten. E.B.O.H. produceerde in een tijdsbestek van 6 minuten welgeteld 5 fantastische doelpunten. De ene na de andere mooie combinatie werd uit de hoge hoed getoverd. Goed samenspel, de vrije ruimtes werden ingelopen en de ballen werden vervolgens meegegeven.
Super, we kunnen het dus echt wel. Dat bracht ons op de stand van 0 – 8. De trainer had meegegeven dat we wat aan het doelgemiddelde moesten doen. Zorgen dat we in 10 minuten met 0 – 2 voor zouden staan en niets weggeven. Daar is dus heel goed aan voldaan.
In de laatste minuten moest de laatste man gewisseld worden. Door het doorwisselen was er toch wat onzekerheid in de verdediging geslopen, onze keeper moest 2x goed ingrijpen. Dat waren dan ook gelijk de enige acties die de keeper moest verrichten. Maar ondanks dat onze keeper zo weinig te doen had, stond hij er op momenten die nodig waren.

We kunnen terug kijken op een redelijke 1ste helft en een super 2e helft. Uiteindelijk speelden we maar met 10 man. Volgende week thuis tegen VVAC. Daar hebben we nog wat tegen recht te zetten. Dus jongens als we net zo kunnen spelen als in de 2e helft vandaag, dan moet een goed resultaat mogelijk zijn.
Eindstand 0 – 8