Ranking 6: Opmaat voor een super spannend weekend!

Het beloofde vooraf al een ongelofelijk spannend weekend te worden in voetballand; De strijd om de Johan Cruijff Schaal zou zaterdag om 18.00 uur losbarsten in de Kuip. Zondagmiddag zouden de Oranje Leeuwinnen hun finale spelen op het EK in de Grolsch Veste van FC Twente. maar de aftrap voor dit voetbalweekend zou natuurlijk worden gedaan in de finaledag van de Zomerranking 2017, aan de Schenkeldijk bij EBOH!! En spannend is het geworden… in alle gevallen mogen we wel zeggen! De beslissing door penalty’s in De Kuip, de Leeuwinnen die eerst op achterstand komen, en hogere school rekenwerk om erachter te komen wie nou de ranking heeft gewonnen. Maar goed, we feliciteren natuurlijk zowel de Leeuwinnen als Feyenoord met het behaalde resultaat van afgelopen weekend, maar hier richten we ons op de ranking.

En spannend hebben onze kanjers het gemaakt. Dat begon al bij de jongste deelnemers. Had Surya namelijk een zeer geruststellende voorsprong opgebouwd; Uiteindelijk wist Daniel toch nog het gat te verkleinen naar slechts 2 punten! Net daaronder heeft Kjeld met een uiterste krachtsinspanning nog een sprong gemaakt om over Ferron heen te komen. Zodoende wist Surya beslag te leggen op de eerste plaats, pakte Daniel in zijn eerste deelname heel knap het zilver, en leverde Kjeld een puike prestatie door de derde plaats op te eisen!

De oudere (maar nog steeds piepjonge) deelnemers hebben het nóg een stap spannender gemaakt! Bij de start van de laatste ranking stonden Nathan en Kai namelijk beiden op 13 punten, en Cayden en Sarva op 12 punten. Gevaarlijke outsider was Maikey met 11 punten, en gevaarlijk bleek hij zeker! Door de uitslag van het laatste toernooi kwamen uiteindelijk Kai, Cayden en Maikey op 15 punten uit. Twee van de vijf deelnemers tuimelden dus op de allerlaatste dag van het podium af! Hoe bedoel je spannend??? Uiteindelijk bleek op basis van de resultaten Cayden de absolute winnaar van deze ranking bij de grote deelnemers. Kai en Maikey bleken in alles gelijk te zijn geëindigd. Een penalty serie op de eerste trainingsdag zal uiteindelijk gaan bepalen wie nou de beker voor de tweede plaats in zijn bezit krijgt en wie de derde plaats in zijn tas stopt.

Dan rest eigenlijk nog één prijs; namelijk die voor de pechvogel van de ranking… Deze prijs noemen we “de toch nog een prijs prijs”. Dit keer hebben we gekozen om de prijs toe te kennen aan Nathan Prins. Nathan heeft vanaf de eerste ranking steeds een stapje omhoog gemaakt op de ranking en zo van onderaf de ranglijst beklommen. Na een hele goede week 5 stond hij vlak voor de finish zelfs op een gedeelde eerste plaats. Helaas kon hij de finaledag niet aanwezig zijn, waardoor hij op het laatste moment toch nog van het podium kukelde…. Wij vonden hem daarom de pechvogel van deze ranking en zo heeft hij tóch nog een beker verdiend!

Deze afgelopen ranking heeft een keer iets minder deelnemers opgeleverd dan voorgaande edities. Wellicht was niet voor alle ouders duidelijk wanneer de ranking gehouden zou worden, zodat ze de vakantieplannen daarop konden aanpassen 😉
Vandaar dat we jullie nu alvast kunnen vertellen dat de volgende ranking op zaterdag 30 Juni begint. Zoals gebruikelijk hebben we ook dan 6 toernooien, dus de finaledag is op 4 Augustus! Plan hem maar vast, want we gaan zeker door met dit voetbal festijn!

Alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd, en tot de volgende ranking!