Pupil van de week: Niels van der Leeuw

Niels? Ik hoor het u denken… Dat is toch die jongen van de Stotfold organisatie? Is die niet te oud om pupil van de week te zijn? Ik zal u gerust stellen…; nope, dat is een andere Niels, voor sommigen beter bekend als ‘Nelis’.

Deze Niels, de pupil van deze week, speelt in JO9-1 en is ruim binnen de leeftijd om pupil van de week te zijn. Hij heeft er dan ook heel veel zin in! Deze Niels heeft naast zijn voornaam trouwens nog wel iets anders met ‘Nelis’ gemeen; beiden hebben het specifieke kenmerk “geluid” aan zich kleven… De uitdrukking ‘Je gooit er een kwartje in, en hij praat voor een knaak’ gaat voor beiden namelijk op. Stiekem geloof ik dat onze pupil van de week misschien wel in de buurt komt van een tientje, maar goed; op naar het voetbal!

Niels heeft er, zoals al aangegeven, ontzettend veel zin in. Enthousiast als hij van nature is, heeft Niels namelijk overal zin in, zelfs als het best spannend is, zoals het voor het eerst lopen van de avondvierdaagse. Hij zoekt dan gewoon een bekend gezicht op en doet wat er gedaan moet worden. Ondertussen natuurlijk de oren van je hoofd kletsend en overal vragen over stellend. Jazeker…, leergierig is hij ook nog eens! Wat dat betreft kan hij zaterdag vast weer wat nieuwe dingen opsteken. Ongetwijfeld heeft Niels daar dan ook nog wel een advies bij voor de selectie of de trainers, die daar dan op hun beurt weer hun voordeel mee kunnen doen.

Niels is onder een goed gesternte geboren… Hij viert namelijk op 30 maart zijn verjaardag, en op die datum is ook één van de beroemdste schilders van ons land geboren, namelijk Vincent van Gogh. Ook beroemde voetballers zagen het levenslicht op 30 maart, waarvan voor de iets oudere jeugd Jan Koller misschien wel het bekendst is. Deze Tsjechische spits heeft ons namelijk menig benauwd “Oranje-moment” bezorgt! Het lijkt dus raadzaam om eventuele tips van Niels ter harte te nemen!

Wij wensen Niels natuurlijk heel veel plezier de komende wedstrijd!

En EBOH is zo prachtig….