Puntendeling voor A1 in eerste stadsderby van het seizoen

Zaterdag 6 september 2014 stond de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2014-2015 op het programma. Het is direct een derby want we spelen de thuiswedstrijd tegen vv Dubbeldam A1.

We spelen op het hoofdveld en er is behoorlijk wat publiek, jammer alleen dat de meeste supporters voor Dubbeldam zijn, maar ja. Onze rood/zwarten beginnen furieus aan de wedstrijd en creëren direct een veldoverwicht maar toch is het Dubbeldam die eerste speldenprikken
uitdeelt. Gelukkig leveren deze speldenprikken geen schade op voor EBOH.

Na een minuut of 15 krijgt EBOH een aantal grote kansen om de openingstreffer te maken maar als onze spits Youri Stolk de eerste treffer
binnen tikt is de ban gebroken. A1 creëert kans op kans en het is wachten op nog een doelpunt voor de rood/zwarten. Deze valt als Arif Yigit de bal keihard in het netje kopt. We krijgen nog kansen genoeg op een grotere uitslag maar we gaan rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

De tweede helft verloopt compleet anders. Dubbeldam neemt vanaf de eerste seconde het heft in handen en wij zetten hier maar bar weinig tegenover. Als de terechte aansluitingstreffer valt zet Dubbeldam nog een tandje bij om de gelijkmaker te scoren en wat ons rest is helaas pompen of verzuipen.

Geen combinatie lukt meer bij de rood/zwarten en de kansjes die we dan nog krijgen weten we niet te verzilveren. Toch lijkt het A1 te lukken om de wedstrijd winnend af te sluiten maar 1 minuut voor tijd weet Dubbeldam toch de gelijkmaker in het netje te prikken.
Gezien het spelbeeld is dit een terechte uitslag maar voor EBOH toch een beetje wrang omdat we zo dicht bij de overwinning waren.

Woensdagavond speelt A1 om 19:30 uur tegen vv De Alblas A1 voor de KNVB beker en zaterdag 13 september 2014 staat de tweede competitie wedstrijd uit tegen vv Papendrecht A1 op het programma. De wedstrijd begint om 14:30 uur.