Pijnlijke middag voor EBOH 2 aan de Smitsweg

In de eerste wedstrijd van een serie wedstrijden tegen de ploegen die momenteel bovenin de ranglijst acteren, heeft EBOH 2 op pijnlijke wijze puntverlies geleden. Bij Wieldrecht 3 kwam de ploeg niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Wieldrecht 3 – EBOH 2 : 3 – 3
Doelpuntenmakers: Sietse Schuurman (2x) en Erik Peters

Om de druk bij DFC 2 te houden, moest EBOH vandaag winnen bij Wieldrecht 3. Op voorhand geen gemakkelijke opgave. Die andere ploeg uit Sterrenburg heeft toch altijd een aardig team, waar niet zo maar van wordt gewonnen en dat zou ook vandaag niet het geval zijn. Sterker nog de wedstrijd was amper 1 minuut oud toen de Schenkeldijkers al tegen een 1-0 achterstand aankeken. De verdediging was nog niet wakker en Wieldrecht mocht alleen op Danny Wessels af.

Na 17 minuten spelen kwam Gerben Schuurman ongelukkig in botsing met zijn directe tegenstander. Een bloedneus en een lelijke snee tot het gevolg. Gerben kon de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door Erik Peters. Direct na de hervatting was het Sietse Schuurman die de verdedigers van Wieldrecht te snel af was, de keeper uitspeelde en scoorde. 1-1. Echter bij het uitspelen van de doelman van Wieldrecht was deze in volle vaart op zijn eigen rechtsback gegleden. Die vervolgens weinig lucht kreeg en zo bleek later een rib had gebroken.

Na de 1-1 waren de gasten duidelijke de betere ploeg en kansen op de voorsprong volgde. Wieldrecht leek rijp voor de slacht. Maar de bal wilde er niet in. Sietse Schuurman mocht wederom alleen op de keeper af, maar de bal bleef hangen. Een schot van Yavuz Güler werd door de keeper met de benen gekeerd. Een prachtige kopbal van de goed spelende Bas van Oosterhout vond ook het net niet. En Yavuz Güler raakte nogmaals de lat.

En wat zo vaak in het voetbal gebeurd, gebeurde nu ook. Wil de bal er aan de ene kant niet in, dan valt die aan de andere kant. Vlak voor rust was het Wieldrecht dat haar tweede kans van de wedstrijd ook benutte. Een voorzet naar de tweede paal werd vanuit buitenspel positie binnengeknikt. Ondanks vlaggen van de grensrechter, wilde de scheidsrechter er niet van geloven en keurde de goal goed. Vanaf de middenlijn had hij het beter beoordeeld.

Na rust ging EBOH op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. In de 55e minuut was het Yavuz Güler die een doorkopbal net niet bij Sietse Schuurman kreeg, echter die jaagde goed door, pakte de bal af en rondde knap af 2-2.

Vijf minuten later speelde Wieldrecht de bal naar de linksbuiten, vanaf de andere kant van het veld klonk echter geschreeuw. In de loop was Rick Reijnders volledig onnodig en schandelig vol in zijn gezicht geslagen. Een gebroken neus tot gevolg. De scheidsrechter wilde echter het spel niet stilleggen, waardoor Wieldrecht ook nog bijna scoorde. Na de verdediger van Wieldrecht kon ook Rick per direct afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Een actie van de spits van Wieldrecht die niet op een voetbalveld thuis hoor, die nergens thuishoort, gewoonweg mishandeling. De scheidsrechter had het gemist en trad niet op. Gelukkig deed Wieldrecht dit zelf wel en haalde de speler van het veld en stuurde hem weg.

Na het incident met Rick Reijnders was EBOH even de kluts kwijt en binnen no time stond de ploeg weer achter. Door slecht verdedigen mocht Wieldrecht zo afronden en de 3-2 binnentikken. De Schenkeldijkers werden weer wakker en gingen op jacht naar gerechtigheid. Snel maakte Erik Peters de gelijkmaker met een doffe knal vanaf de zestienmeter. Vlak voor tijd speelde EBOH keurig de Wieldrecht verdediging uit. Sietse Schuurman was weer op snelheid weg en legde de bal terug op Yavuz Güler die binnentikte. Tot verbazing van iedereen werd er gevlagd en dit werd door de scheidsrechter overgenomen. Het 100% loepzuivere doelpunt werd afgekeurd en EBOH voelde zich genaaid. Het was niet de eerste keer dat beslissingen in het nadeel van de uitploeg uitvielen. Een gevoel overheerste dat de ploeg hier niet mocht winnen en dat gebeurde ook niet. Verwijten waren er richting de scheidsrechter, die niet zijn beste wedstrijd floot. Maar de ploeg zal ook naar zichzelf moeten kijken, de tegengoals werden onnodig weggegeven en dat heeft men vooral aan zichzelf te danken. Duur puntverlies deze middag.

Trainer Rachid el Mokhtari was na afloop op z’n zachtst gezegd niet tevreden met de arbitrage. “Het is niet te bevatten dat een scheidsrechter dusdanige beslissingen neemt die het verloop van de wedstrijd zwaar beinvloedt. Dat hij de vuistslag niet heeft kunnen waarnemen kan ik nog begrijpen omdat het buiten zijn gezichtsveld gebeurde, maar de goal van Yavuz die afgekeurd wordt slaat echt alles. Een belachelijke, onbegrijpelijke beslissing van een man die de wedstrijd willens en wetens de das heeft omgedaan. Een groot compliment aan mijn ploeg en die van wieldrecht op de manier hoe zij met deze man zijn omgegaan. Bij andere ploegen was de wedstrijd al lang gestaakt geweest met alle gevolgen van dien.”

Een kort dankwoord naar de mensen van het wedstrijdsecretariaat van Wieldrecht is op zijn plaats. Bij de blessures van Rick Reijnders en Gerben Schuurman hebben zij werkelijk alles gedaan om te helpen. Na de wedstrijd waren zij er om de boel te sussen. Respect voor de vrijwilligers, iets wat je niet bij elke club zo meemaakt. Ook willen wij Rick van Gogh van Wieldrecht sterkte wensen met zijn herstel, na de ongelukkige botsing tijdens de wedstrijd.

Volgende week wacht DFC en zal EBOH moeten laten blijken dat zij echt kampioen willen worden en laten zien dat zij de beste ploeg van Dordrecht zijn. Een topper, een onderlinge krachtmeting. Wie zal de sterkste zijn?