Oranje Wit de beste van de stad

Er waren tijden dat Jeffrey Monster van de daken schreeuwde dat wij de beste van de stad waren, toen EBOH glansrijk in de beker met 1-3 won bij Oranje Wit. Dit keer moest hij toegeven dat Oranje Wit beter was, maar er volgt altijd een nakomer: “Geef mij de helft van het budget van Oranje Wit en ik pak 10 punten meer”.

Ondanks de concurrentie van de kampioenswedstrijd van GSC/ODS was het lekker druk aan de Schenkeldijk. En die kwamen niet alleen voor het voetballen, maar ook voor de aansluitende “Hollandse middag” met diverse artiesten.

Het voorproefje zorgde voor een aantrekkelijke 1ste helft met een sterke opening van EBOH.
Ruben Retel schoot prachtig in en Haris Brzac kreeg een opgelegde kans alleen voor doelman Jesper Harmans, maar de doelman bleef fraai overeind en stopte beide inzetten. Dat deed hij ook toen Noël Goossens alleen voor hem verscheen. Aan de andere kant was Oranje Wit vooral gevaarlijk via Job de Geus, die TD Frank Wierks graag bij EBOH had zien voetballen. “We hadden hem bijna, maar op het laatste moment koos hij toch voor Oranje Wit”, waar hij de relevatie van het seizoen is. Hij knalde via de handen van Julian van Duren op de paal.

Na rust kwam EBOH niet meer tot grote kansen en was Oranje Wit scherper in de omschakeling. Uit één zo’n moment speelde Pascal van der Kooy zich vrij en liet met een schuiver het net bollen. Om Pascal was de laatste week veel te doen geweest. Hij zou vorige week een 2de gele kaart ontvangen hebben tegen Spirit, maar de scheidsrechter liet hem staan. Spirit diende een officieel protest in, maar verloor de zaak. De KNVB nam de lezing van de arbiter over. En zo kon hij matchwinner worden in de derby om “de eer van de stad”.

Na afloop werd in de kleedkamer afscheid genomen van Joey Steenbakker, Patrick Stok, Jeffrey Manzanares en Jimmy Pieper. Bestuursleden Niels Waterdrinker en Paul Reijnders verzorgde de speeches en de bloemen. Joey speelde als invaller zijn laatste minuten als voetballer en is samen met Frank Wierks TD bij EBOH. Hij zit veel in het buitenland voor zijn werk en kan amper meer trainen. “Als je vriendin maar blijft komen” reageerde Frans Stal op zijn afscheid. Patrick Stok had zijn afscheid al aangekondigd en gaat volgend seizoen aan de slag bij onze buren Dubbeldam. Jeffrey Manzanares, de man met de verre ingooi, heeft een mooie voetballoopbaan achter de rug. Hij blijft zijn club trouw op onderhoud technisch gebied. Tenslotte hangt Jimmy Pieper zijn schoenen aan de wilgen. Zijn zoveelste kruisbandblessure, opgelopen bij Spartaan’20, deed hem dit besluiten. En dat is begrijpelijk maar toch zonde, want Jimmy was een uitstekende technisch begaafde middenvelder.

En toen zongen we allemaal nog 1 keer luidkeels “want EBO is zo pragtig” om vervolgens te genieten van de meer dan uitstekende 3de helft met optredens van Niels Boogert, Toon Schut, Alwin v/d Heuvel, Mike v/d Linde en Rafael Kaffa. En één ding is zeker. Wat feesten betreft kunnen Oranje Wit en EBOH uitstekend door 1 deur.  De uitsmijter was van Jeffrey Monster. Hij kwam in de bestuurskamer het Bestuur van zijn oude ploeg feliciteren. “Gefeliciteerd, verdiend gewonnen en ik hoop dat jullie ver komen in de nacompetitie. Tot de finale en dan verliezen, dan zien we elkaar volgend seizoen weer”.

Bij EBOH ontbrak na de lijst van vorige week ook Wesley Ebbers (wederom enkel) “Met mij erbij hadden we zeker gewonnen”. De “jonkies” Julian van Duren en Myron van Pelt deden het weer uitstekend. Bij Oranje Wit geen Jordi Fok: “Ik heb een lichte blessure en het is verstandig om geen risico’s te nemen met het oog op volgende week”. Dan neemt Oranje Wit het thuis op tegen Yerseke in de 1ste ronde. Namens EBOH veel succes, tot de finale!


EBOH – Oranje Wit                          0-1       (0-0)   

’62       Pascal van de Kooij                         0-1


Scheidsrechter: Jerry Molenaar uit Ophemert


Opstelling:
Julian van Duren, Ricardo Heuverling ,Ricardo van de Merwe (Ronan van Weelden), Myron van Pelt, Furkan Kaya, Patrick Stoel (Calvin van der Holst), Maikel Steenbakker (Calvin van der Holst), Noël Goossens, Mitchell Rovers, Haris Brzac (Jerry van Ingen), Ruben Retel

Wissels: Yassine Marguoum en Jeffrey Manzanares

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal