Met opgeheven hoofd kopje onder

EBOH maakte het de nieuwe koploper Drechtstreek erg lastig, maar ging toch met 2-1 onderuit.
De individuele klasse van Mark Kunst met 2 wonderschone doelpunten maakten het verschil op een gezellig druk bevolkt sportpark Oostpolder.
Drechtstreek begon met veel druk naar voren, maar meer dan een aantal corners leverde dit niet op.

Het mocht van geluk spreken dat de veel fluitende scheidsrechter van Heiningen het van achteren neerhalen van Jeffrey Monster door Erwin van der Heiden slechts met geel bestrafte. De toon was wel gezet en gaf ruimte voor een stevig potje. Zo moest Drechtstreek spits Joey Hakkesteeg al snel met een enkelblessure langs de kant. De voorsprong van Drechtstreek kwam er toch en was een beauty. Mark Kunst werd op de huid gezeten door Paul Reijnders en Jeffrey Monster in de punt van de zestien, maar had een wonderbaarlijke ontsnapping in huis gevolgd door een machtig schot dat via de onderkant van de lat Pim Versluis kansloos liet.
EBOH liet het er niet bij zitten  en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Een hoge voorzet van Jeffrey Monster kon niet in 1 keer verwerkt worden door de gehinderde doelman Marvin Otte, waarna de bal via via bij Roy Tuinder (kleinzoon van Marius van Pelt) terecht kwam en hij schoot via een verdediger binnen tot vreugde van heel EBOH en zijn familie. Hoewel Mark Kunst (redding op doellijn Nick van Wijngaarden) en Antonio Manzanares (zijnet na mooie pass Jeffrey Monster) nog dichtbij succes waren, brak met 1-1 de rust aan.

Na de kantwisseling speelde Drechtstreek naar de kantine toe en dat betekent borst nat maken en overleven. Dat lukte aanvankelijk uitstekend en Mo Salman had zelfs de kans op 1-2 toen hij na een pass van Antonio Manzanares handig richting Mark Otte kon opstomen, maar de keeper bleef de baas in het 1 op 1 duel.  Aan de andere kant had Pim Versluis een prima save in huis na een pegel van Jorn van Drimmelen. Net als in de 1ste helft kwam de hernieuwde voorsprong voor Drechtstreek uit het niets.  Een ingooi op de middenlijn, die eigenlijk voor EBOH was, belandde bij Mark Kunst, die de bal 1x liet stuiteren en daarna vol op zijn pantoffel nam. De bal zeilde over Pim Versluis de bovenhoek in. “Dat verwacht je toch niet zo’n bal. Ik deed net een paar passen naar voren om contact te houden met mijn verdedigers en dan krijg je dit. Die maakt hij nooit meer van zijn leven”, aldus een balende Pim Versluis.

EBOH probeerde wederom de gelijkmaker te forceren, ging 1 op 1 spelen, maar kon doelman Marvin Otte niet meer verontrusten, mede doordat Hoessin el Youri geen aanvallende wissels had. Jordi van Dyck liep nog even tegen een elleboogje op, maar kon het duel toch uitspelen. “Geknokt en verloren, een puntje zat er in vandaag, onze droom om nog mee te doen in de periode is nu voorbij.  De pijlen zijn gericht op rechtstreekse handhaving en dan moeten we er nog een paar winnen, te beginnen volgende week tegen VVAC, die hebben maar 1x gewonnen dit seizoen en dat was tegen ons.
Die schande moeten we nog recht zetten.  Tegen toppers zoals vandaag missen we  Remy Holster en Jesse Rensen (beiden geschorst). Die hadden het verschil kunnen maken”, aldus de EBOH trainer, die volgend seizoen geen club heeft en zich volledig gaat richten op herstel van kruisbandletsel in zijn knie.

Drechtstreek trainer Miguel Munoz, die nog steeds roept graag een keer trainer van EBOH te willen zijn, liep glimlachend rond: “Ik heb voor de wedstrijd op het bord geschreven “Finale”. EBOH is een team met ballen, veel duelkracht en ook een paar goede voetballers. Zij hebben een goede serie neer gezet na de winterstop en kunnen van een achterstand terug komen. Dan moeten wij ook als team opereren en veel strijd er in gooien, anders red je het niet.  Dit is onze kampioenswedstrijd. En dan hebben wij een speler als Mark Kunst, die uit 2 bijzondere situaties 2 mooie goals kan maken, dat is het verschil vandaag, maar complimenten aan EBOH hoor”, aldus de sympathieke Drechtstreek trainer, die op weg naar het kampioenschap lijkt te gaan en ook volgend seizoen nog op sportpark Oostpolder actief is.

 
Drechtstreek – EBOH 2-1

’25 Mark Kunst 1-0
’39 Roy Tuinder 1-1
’67 Mark Kunst 2-1

Opstelling EBOH: Pim Versluis, Leroy Verkerk, Paul Reijnders, Cyril Elschot, Jordi van Dyck, Roy Tuinder (Fabricio Rietdijk), Jeffrey Manzanares ,Jeffrey Monster, Antonio Manzanares , Nick van Wijngaarden (Joeri van Kordelaar), Mo Salman.
Reservespelers: Robert van Yperen en Joey Hughes