Nuttig oefenduel tegen Peursum

Dinsdag 8 februari werd geoefend in en tegen Peursum. Een oude bekende van de EBOH-zaterdag. Jarenlang werden lastige competitieduels met deze ploeg uitgevochten. Dinsdagavond stonden de twee ploegen in oefenverband tegenover elkaar.

Peursum – EBOH : 3-3
Doelpuntenmakers: Mo Salman, Johan Gerlach, Tim Stok

Wederom werd het geen gemakkelijke wedstrijd. Peursum speelde als altijd voor de winst en zeker in de eerste helft had EBOH moeite haar wil op te leggen aan de nu in één klasse lager uitkomende tegenstander.

Het was dan ook na 10 minuten Peursum dat verdient op 1-0 kwam, door een mooie pegel van afstand. En ook in het verdere gevolg van de eerste helft had de uitploeg veel moeite het spelbeeld te bepalen. Toch bleven de spelers van EBOH positief en zoeken naar de eigen vorm. En vlak voor de rust werd dit beloond. Een goede aanval werd uiteindelijk door Mo Salman na ee steekpass van Johan Gerlach afgerond. En met 1-1 werd dus gerust.

Na de rust probeerde EBOH steeds meer haar wil op te leggen bij de tegenstander en vooruit te voetballen. En met vlagen slaagde men daar in. Na 55 minuten was het Mo Salman met een actie over rechts die met een strakke voorzet Johan Gerlach op maat bediende. 1-2.

Helaas mocht EBOH niet lang van de voorsprong genieten en schoof niet veel later Peursum de 2-2 binnen. De thuisploeg kwam meer zo goed in de wedstrijd als in de eerste helft, maar bleef met vlagen zeer gevaarlijk. Dit terwijl EBOH toch ook duidelijke groeide in de wedstrijd.

In de slotfase mochten beide ploegen nog een doelpuntje aan de score toevoegen. Eerst was het Peursum dat raak schoot. Vervolgens was het Tim Stok die met een knappe aanname, een lob over een verdediger en een volley op fraaie wijze de gelijkmaker in de laatste minuut binnenschoot. Eindstand 3-3.