Niet te geloven allemaal 5-5 !

Wat we allemaal meemaken aan de Schenkeldijk is inderdaad niet te geloven. Na de bizarre 5-6 bekernederlaag tegen Vlissingen volgde opnieuw een doelpuntenfestival met maar liefst 10 doelpunten en eerlijk verdeeld.

Maar met die verdeling had EBOH het meeste last, want als je na een 4-2 achterstand terugkomt tot 5-4 voor en in 8ste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker om je oren krijgt dan ga je niet happy van het veld. Het was na afloop muisstil in de kleedkamer en het ongeloof spatte er vanaf. Hoe kan die man nu 11 minuten bijtrekken?
Het antwoord van scheidsrechter van Dalen was simpel. “In de 2de helft riep EBOH  iedere keer om de tijd stop te zetten, en dat heb ik gedaan. Dan moet je ook niet zeuren als je voorstaat dat ik ook wat langer laat spelen” . Maar dat nam de indruk niet weg dat de leidsman net zo lang liet doorspelen tot het weer gelijk was. En dat riep gevoelens op van lang geleden (1999) in de wedstrijd tegen Feyenoord amateurs toen Ferry de Haan scoorde en EBOH degradeerde.

De waslijst van blessures was al lang, maar werd deze week nog langer. Wesley Ebbers liep een behoorlijke liesblessure op en keeper Jan Arie Kouwenhoven bleek een gebroken rib te hebben opgelopen al tegen Vlissingen uit. “Ik kreeg in een duel een elleboog in mijn ribben en dacht eerst dat het wel meeviel, maar helaas. Vorige week nog gekeept, maar het is natuurlijk beter van niet. De pijnstillers helpen wel, maar het moet echt met rust genezen”. En dat betekende dat 2de doelman Robert de Bruin onder de palen stond. Gelukkig kon er ook weer een beroep gedaan worden op “good old” Stephen Emelina en hij speelde zoals in zijn gouden jaren, alsof hij nooit weggeweest is.

Het begon allemaal voorspoedig voor EBOH want nadat eerst Leroy Verkerk doelman Aljan Dekker op zijn weg vond, was het Noël Goossens die wel raad wist met de bal schuin voor de doelman. Tot schrik van Rood en Zwart was het al snel gelijk. Robert de Bruin kreeg een vrije trap van specialist Tim Saaman niet onder controle en de rebound was voor Rick Naaijen. De hoekschoppen van EBOH waren deze middag zeer gevaarlijk. Haris Brzac draaide hem in en Stephen Emelina kopte heerlijk binnen. Vanaf de aftrap was het weer gelijk. Tim Saaman nam hem op zijn pantoffel van 60 meter en de bal vloog over Robert de Bruin in het doel.

Na rust drong EBOH aan, maar Woudrichem scoorde. Eerst Rick Naaijen in de korte hoek en daarna wederom Tim Saaman met een prachtige vrije trap. Alsof het niet genoeg is waren er blessures voor Haris Brzac en Robin Matena. Uit een voorzet van Leroy Verkerk kon Noël Goossens de aansluiter binnenwerken en daarna kwamen de gevaarlijke corners van invaller Joey Steenbakker (terug van een blessure en niet getraind). Stephen Emelina was er dichtbij en invaller Cayden Kalff kreeg ook een mooie kans, maar de bal ging net over. Jimmy Pieper werd daarna de bejubelde man door liggend de 4-4 binnen te koppen. Iedereen ging uit zijn dak nadat Noël Goossens uit weer zo’n mooie corner van Joey de 5-4 binnenkopte en Stephen Emelina zat er ook nog aan, maar toen zat hij al, aldus Noël. En toen kregen we de zenuwslopende slotfase, waarin Rick Naaijen de vreugde deed verdwijnen door een afgeslagen corner keihard binnen te knallen.

”We hebben het niet goed uitgespeeld, we hadden simpel moeten blijven voetballen en van kleur naar kleur moeten spelen”, aldus Patrick Stok. Jeffrey Monster zat ook stilletjes te mokken in een hoek van de massagekamer:
“Het scheelt zoveel in vertrouwen, moed en teamgeest als je hier wint vandaag. Nu lijkt het alsof we verloren hebben”. Scheidrechter Arno van Dalen, een bekende uit de regio land van Altena, liep in de slotfase nogal wat onnodige kaarten uit te delen en dat namen de rood zwarten hem niet in dank af. Uitblinker Tim Saaman was blij met zijn doelpunten, maar heeft zich er al bij neergelegd dat het hoogst haalbare voor Woudrichem de nacompetitie om degradatie is.
Volgende week voor EBOH een “uitwedstrijd Altena thuis” (destijds omgewisseld wegens het jubileum)

EBOH – Woudrichem                      5-5       (2-2)

’22       Noël Goossens                     1-0
’25       Rick Naaijen                          1-1
’28       Stephen Emelina                  2-1
’29       Tim Saaman                          2-2
’56       Rick Naaijen                          2-3
’62       Tim Saaman                          2-4
’65       Noël Goossens                     3-4