Niet goed genoeg in Zwijndrecht

EBOH stelde teleur tegen Pelikaan, dat in de 1ste helft heer en meester was in eigen huis. Maar de Dordtenaren bleven in leven, omdat het genadeschot uitbleef, en konden zelfs ruiken aan de gelijkmaker. Door uitstekend keeperswerk van Lucas Francissen bleven de Peli’s overeind.

EBOH begon veel te slap aan de wedstrijd en het spel leek op dat van Ajax, waar telkens verschillende spelers de bal simpel inleveren bij de tegenstander. Al vroeg in de wedstrijd tikte aanvoerder Jesse de Raad de bal binnen bij de 2de paal na een slecht verwerkte corner.
Balverlies van Patrick Stoel gaf kort daarna Ruben de Raad de gelegenheid om de 2-0 aan te tekenen, maar hij schoot in het zijnet. Calvin van der Holst moest al vroeg naar de kant, nadat hij zijn knie verdraaid had in een duel: “Hopelijk blijft het bij een gekneusd of verrekt binnenbandje en duurt het niet te lang”. Zijn vervanger Jeremy Boshart zag daarna Trésor Anuar voorbij komen, maar Jan Arie Kouwenhoven kon redding brengen. Tegen de inzet van Timo Nossent, die op rechts vrije doorgang kreeg was hij niet opgewassen en de 2-0 was dik verdiend voor de thuisploeg.

Daarna kwam EBOH eindelijk in de wedstrijd en kreeg Jerry van Ingen een uitstekende kans, maar de voet van Lukas Francissen bracht redding. De aansluiter kwam er toch. Maikel Steenbakker had een mooie curve in huis, waarmee hij Noël Goossens voor het doel zette en hij wist de doelman wel te passeren. Pelikaan kreeg in de toegevoegde tijd de gelegenheid om de marge van 2 te herstellen middels een penalty.
Volgens scheidsrechter Frans Westerink zou Haris Brzac op de hielen hebben gelopen van Deveney Veld, maar Haris betoogde in woord en gebaar dat de scheids er naast zat.: “Ik heb hem niet aangeraakt, hij struikelde over zijn eigen benen en dan krijg ik nog geel ook, dat voelt zo onrechtvaardig”. Maar ja, geen VAR, dus op de stip. Jan Arie Kouwenhoven maakte zijn faam weer eens waar en pakte de penalty van Ruben de Raad in de hoek en zo bleef het 2-1.

Na rust tapte EBOH uit een ander vaatje en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam niet, het werd zelfs 3-1. De verkeerde inspeelpass was ditmaal van Mitchell Rovers en Ruben de Raad herstelde zijn misser voor rust met een prachtig schot vanaf 20 meter.
Lang konden de Peli’s niet genieten van de ruime marge, want Furkan Kaya ging op avontuur en toverde bal in de bovenhoek. EBOH gaf niet veel meer weg en had nog een half uur om de gelijkmaker op het bord te zetten. Die leek er aan te komen toen Furkan Kaya onderuit werd geschoffeld in de 16, maar de scheidsrechter wuifde het weg. En datzelfde deed hij aan de andere kant, toen Pelikaan om een strafschop vroeg.

Daarna was het Lucas Francissen die de meubels redde voor de thuisploeg. Een inzet van Patrick Stoel ranselde hij uit de hoek en de mooiste safe was op de inzet van Noël Goossens. Vrij voor de doelman kreeg Noël de bal er niet langs: “Die verdediger raakte hem nog net aan, waardoor ik iets te veel naar de buitenkant gedwongen werd”. En zo kreeg EBOH de rekening gepresenteerd voor een slechte start. Patrick Stok vond zijn ploeg in deel 1 zwaar onder de maat: “Het was voor Pelikaan een speeltuin, we waren overal een stap te laat en dat was niet de bedoeling. Na rust waren we aan de bal nog niet goed, maar gaven we weinig weg en zat er een puntje in. De arbitrage werkte ook niet mee vandaag. We hadden een penalty verdiend en een onterechte tegen gekregen”.

Pelikaan trainer Joery van der Waal was blij met de 3 punten: “We zijn nu weg van de nacompetitieplaats. Ik vond EBOH tegenvallen en vrij mat. Dat ben ik niet van ze gewend. Die Furkan Kaya vind ik overigens wel een hele goeie speler”
De klokken liepen na afloop niet allemaal gelijk. Teammanager Alex Zondervan mopperde op de arbiter, want hij had de blessuretijd op 3 minuten en 19 seconden geklokt, terwijl de scheidsrechter er 6 minuten bij zou tellen. De scheidsrechter zelf had het over 5 minuten en 45 seconden en de snelst lopende klok was van “mister Pelikaan” Arie Stam. Hij had ruim 7 minuten op zijn klokje staan. Duidelijk 3 verschillende merken en geen Rolex.

EBOH is hard aan een revanche toe, dat moet volgende week tegen Rijsoord.
Misschien is Joey Steenbakker er dan weer bij. Hij vertoefde nu voor werk in Frankrijk. Positief is de terugkeer van Wesley Ebbers. Hij maakte zijn eerste minuten na een lange voetblessure.

Pelikaan – EBOH                              3-2       (2-1)

’06       Jesse de Raad                      1-0
’38       Timo Nossent                       2-0
’37       Noël Goossens                     2-1
’55       Ruben de Raad                     3-1
’57       Furkan Kaya                          3-2

Scheidsrechter: Frans Westerink uit Vlissingen

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling , Calvin van der Holst (Jeremy Boshart), Furkan Kaya, Patrick Stoel, Maikel Steenbakker (Wesley Ebbers), Haris Brzac (Quensley Nisla), Jerry van Ingen (Ruben Retel), Noël Goossens, Ricardo van de Merwe, Mitchell Rovers