Mooie zege op de Schans

De laatste jaren was het telkens een nul nulletje op de Schans met daarbij een gemiste penalty van de Zwerver. Dat laatste overkwam de Kinderdijkers nu weer. Invaller doelman Rayvano van de Merwe ging naar de goede hoek en stopte de inzet van Redouan El Akchaoui.

Daarna was het nog even spannend, maar in het laatste kwart liep EBOH uit naar een mooie 2-5 zege, waarmee de 1ste 3 punter buitenshuis behaald werd.
In vorige edities scheen het zonnetje uitbundig en was het terras boordevol met biertjes en gezelligheid. Deze keer diende het gelukkig pas overkapte terras als schuilplaats. Wat een “takkeweer” was het. We zijn het met Janus van Peenen eens. Speel als het lekker weer is meer in de zomermaanden en blijf in deze dagen lekker thuis bij de kachel. Het aanvangstijdstip was ook nog eens verlaat naar 16.00 uur, omdat het kunstgras niet eerder beschikbaar was.

EBOH kende personele problemen door schorsingen van Mitchell Rovers en Jeremy Boshart, Joey Steenbakker zit voorlopig in het buitenland voor werk en Wesley Ebbers loopt nog mank met een zware enkelblessure. Dat betekende een basisplaats voor bijv. Leroy Verkerk, die goed op dreef was. Helaas raakte hij vlak voor tijd behoorlijk geblesseerd aan zijn knie. Ook de rest van het team legde een goede partij op de mat, waardoor de onlangs alles ruim opgekomen “harde kern” het zo waar een beetje warm kreeg. Een verrassing was de positie van Ricardo van de Merwe als libero. “Verrek staat Virgil van Dijk bij EBOH achterin?”, spraken supporters van de Zwerver. Een groter compliment kan je niet krijgen, want hij speelde uitstekend met mooie acties en passes van achteruit over de defensie van de Kinderdijkers heen, en dat leverde EBOH diverse kansen op. Noël Goossens vond eerst nog Siggy Schutte op zijn weg, maar wist vlak voor rust zijn 4de kans te benutten. Ook Ruben Retel kreeg er een paar en mikte vlak voor het rustsignaal op de paal.
Aan de andere kant moest Jan Arie Kouwenhoven zich snel laten vervangen door een spierblessure waar hij de hele week al last van had. En dat betekende een invalbeurt voor Rayvano van de Merwe, die door een knieblessure weer omgetoverd is als keeper en dat kan hij ook uitstekend, zo liet hij zien bij een inzet van Chevillio Halden. Bij een kopbal van Brian Becude was hij kansloos, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.
Siggy Schutte kreeg de credits in de rust dat hij een grotere achterstand had voorkomen. “Hey Siggy, vroeger liet je nog wel eens wat gaan, maar nu niet”, riep Jeffrey Monster hem in de rust toe.

Na rust werd het een boeiend schouwspel met de gelijkmaker van Jorie Bieren (vrij bij de 2de paal), de gemiste strafschop van Redouan el Akchaoui (veroorzaakt door Rayvano zelf na een glijpartij) , de voorsprong opnieuw door Noël Goossens (zelf vrij gespeeld) en de gelijkmaker opnieuw van de Zwerver (Stef Verloop na knullig uitverdedigen). Het slotakkoord was voor EBOH.
Noël Goossens maakte op identieke wijze zijn hattrick vol en daarna gaf EBOH het niet meer weg met een wederom sterk optreden van Calvin van der Holst in het hart van de defensie.
Goed voor het zelfvertrouwen was daar eindelijk de goal van Ruben Retel met een mooie indraaiende bal en ook Jerry van Ingen vierde zijn goal na passje Ruben Retel uitbundig. Geteisterd door het nodige blessureleed in de afgelopen weken is het een heerlijk gevoel om eindelijk het net weer eens te vinden. En voor de supporters was het  de laatste 20 minuten genieten geblazen. Als een wervelwind werd met veel inzet en passie de Zwerver omver geblazen. Scheidsrechter Timo van der Velden hebben we wel eens meer gehad en liet (wederom) zien tot de betere scheidsrechters te horen. Hij liet lekker voetballen en floot uitstekend.

Volgende week rust en een gezellig feestje vieren en de week erop thuis tegen de andere zwerver: CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel. Voor assistent Frans Stal was het ook te koud in Kinderdijk? Hij moest zich in de rust laten vervangen door Michel Gerde (de vader van Damian)        
       
de Zwerver – EBOH                         2-5       (0-1)   

’43       Noël Goossens                     0-1
’50       Jorie Bieren                           1-1
’59       Noël Goossens                     1-2
’64       Stef Verloop                          2-2
’71       Noël Goossens                     2-3
’76       Ruben Retel                          2-4
’84       Jerry van Ingen                    2-5

Scheidsrechter: Timo van der Velde

Opstelling
: Jan Arie Kouwenhoven (Rayvano van de Merwe), Ricardo Heuverling , Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Patrick Stoel ,Maikel Steenbakker (Haris Brzac), Noël Goossens, Ruben Retel (Damian Gerde), Leroy Verkerk (Myron van Pelt), Ricardo van de Merwe, Jerry van Ingen (Jeffrey Manzanares)

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal (Michel Gerde)