Mooie Come Back is niet genoeg voor volgende ronde

In een wedstrijd met 2 gezichten kwam EBOH na een belabberde 1ste helft in het 2de deel uitstekend terug en stuurde Tricht met een 3-2 nederlaag naar huis. Normaal gesproken zou dit plaatsing voor de volgende bekerronde betekend hebben, maar Theole speelde verrassend gelijk tegen de beste ploeg uit de bekerpoule 1ste klasser WNC.

“Die zullen het wel op een akkoordje gegooid hebben” sprak TD René Ebbers. Jeffrey Monster sprak duidelijke taal: “We hebben het vorige week weggegeven, 10 minuten voor tijd sta je met 1-3 voor en dan ga je nog de pottenbak in. Vandaag werden in de 1ste helft de afspraken niet nagekomen en de 2de helft wel”. Collega Patrick Stok was er blij mee: “Zo gaan we toch met een goed gevoel de competitie in”.
Tricht had de 1ste helft overal op het veld een mannetje meer. Er zat volop beweging in de ploeg en EBOH was telkens een stap te laat. Met 0-2 kwamen we er nog goed vanaf en gelukkig hield Jan Arie Kouwenhoven er nog een paar tegen. Tegen de inzet van Joran Smit, na assist Ramon van Soelen, had hij geen weerwoord en dezelfde Ramon tikte de 0-2 binnen uit de rebound na een schot van Levi Verrips. EBOH was dicht bij de aansluiter, maar een mooi schot van Furkan Kaya ging via de binnenkant paal net voorlangs.  

De stemming bij de mopperende EBOH supporters sloeg na rust snel om. Joey en Mikael Steenbakker, Wesley Ebbers en later Myron van Pelt kwamen in het veld en het stond tactisch veel beter. Tricht kwam er niet meer aan te pas en rond het uur kwam EBOH op gelijke hoogte. Mikael Steenbakker schoot met een prachtige pegel de 1-2 binnen en de goal van Ricardo Heuverling, na assist Rayvano van de Merwe, mocht er ook zijn. Daarna was het wachten op de winnende, maar die bleef lang uit, door uitstekend keeperswerk van Tommy Loen. Met name Rayvano van de Merwe was een plaag voor de Tricht defensie en hij stond aan de basis van de uiteindelijke zege. Hij glipte in de laatste minuut op snelheid het strafschopgebied in en de sliding van Tommy Kars was te laat. Het duurde even, maar de uitstekend leidende politieman Rick van Rijnsbergen (hij hoefde geen bekeuringen uit te delen) wees terecht naar de stip. En dan hebben we daar Noël Goossens die dit klusje wel kan klaren.

En zo ging EBOH toch met een lach van het veld af. De brede selectie bood vandaag weer zijn voordelen. Jerry van Ingen kon niet spelen door een vorige week opgelopen kniebotsing, Stephen Emelina is ook geblesseerd, Jimmy Pieper in het gips en Joey Steenbakker niet fit genoeg voor een hele wedstrijd. En dan hadden we vakantiegangers in de persoon van Damian Gerde, Leroy Verkerk en Jeffrey Manzanares. We kijken uit naar de seizoen opening volgende week tegen de Alblas, dat Nieuw Lekkerland knap met 3-2 versloeg.

EBOH – Tricht                                  3-2       (0-2)   

’20       Joran Smit                             0-1
’31       Ramon van Soelen               0-2
’61       Mikael Steenbakker             1-2
’63       Ricardo Heuverling              2-2
’90       Noël Goossens                     3-2      

Scheidsrechter: Rick van Rijnsbergen uit Enspijk