Met 9 man toch nog een punt tegen Spirit

De vorige 3 thuiswedstrijden waren allemaal gewonnen, maar deze keer moest EBOH genoegen nemen met een punt. En daar was men achteraf blij mee, als je de wedstrijd met 9 man eindigt.

Minder blij was men met het optreden van scheidsrechter Arno Mathon. Jeremy Boshart moest vertrekken met 2 gele kaarten en Mitchell Rovers kreeg direct rood. Dit tot grote frustratie van niet alleen de supporters, maar ook van de “daders” zelf. “Bij de eerste gele kaart speel ik gewoon de bal en bij de tweede speel ik mijn tegenstander door de benen en word ik geblokkeerd, dat is een vrije trap voor ons, maar hij geeft hem tegen. Dan maak je een wegwerpgebaar van hoe kan dat nou en geeft hij weer geel, daar word je toch niet goed van”, aldus Jeremy Boshart.

Ook Mitchell Rovers kon zijn direct rode kaart niet begrijpen. “Ik geef mijn tegenstander op het middenveld een duw in een duel. Een overtreding ja, maar toch zeker geen rode kaart”. Maar EBOH moest het met de onjuiste beslissingen doen van de man die onlangs Schelluinen – Schoonhoven uit de hand liet lopen met 4 rode en 10 gele kaarten. De aanklager seponeerde alle rode kaarten na een verweerschrift van beide clubs. Een actie, die ook EBOH zal ondernemen. En dat in een wedstrijd met 2 ploegen, die elkaar sportief tegemoet traden. Zo dat is eruit en nu maar even over het voetballen.

Voor de rust viel er niet veel te genieten. Spirit begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in een paar kansjes voor Ruben Slooff, maar Jan Arie Kouwenhoven passeer je niet zo maar. Daarna nam EBOH het initiatief over, maar in de afronding was het ronduit slordig. Ruben Retel had een paar aardige acties, maar die stierven in schoonheid en Wesley Ebbers en Ricardo van de Merwe mikten te hoog. Wat verder opviel was het (te) vele fluiten van de scheidsrechter van dienst, waarmee de vaart uit het spel werd gehaald.

Na rust viel er meer te beleven en begon EBOH zijn spelletje te spelen met veel druk naar voren. Wesley Ebbers moest zich vanwege een verzwikte enkel al snel laten vervangen door Patrick Stoel en die pakte dat goed op. De goal viel echter aan de andere kant. In een omschakelmoment met een mooie één-twee prikte Ruben Slooff de rebound binnen. Het antwoord van EBOH kwam snel. Furkan Kaya kreeg hem terug gelegd van Noël Goossens en met een prachtige curve verdween de bal achter de kansloze doelman Sean Luthart. En dat zorgde voor een enorme vreugde-explosie bij Furkan, die een lange sprint trok naar de bank en Pa en Ma Kaya om het te vieren. “Ik ben al heel lang op zoek naar mijn eerste doelpunt. Het was telkens paal, lat of een mooie redding van de keeper en nu ging hij er eindelijk in, een heerlijk gevoel”. Dat smaakte naar meer, maar niet veel later kreeg Jeremy Boshart zijn 2x geel is rood. Met 10 man bleef EBOH druk zetten en Ricardo Heuverling was dicht bij de 2-1, maar doelman Sean Luthart redde voortreffelijk.
Het werd echter 1-2 door wederom Ruben Slooff, die na een counter vrij mocht aanleggen en de bal in de hoek schoot. Dan wordt het lastig met 10 man, maar het antwoord van EBOH kwam toch. Spirit maakte hands in de 16 en Noël Goossens stuurde Sean Luthart naar de verkeerde hoek. Zitten er toch nog 3 punten in? Die hoop ging snel verloren na de onterechte rode kaart voor Mitchell Rovers. Toen was het met de ruime blessuretijd mee gerekend overleven geblazen en op de counter gokken op de snelheid van de ingebrachte Ronan van Weelden, maar die raakte de bal helaas verkeerd. Waardoor EBOH een punt overhield na een bizarre 2de helft.

Trainer Patrick Stok hierover:  “Als we in goede doen zijn, moeten we van Spirit kunnen winnen, maar nu mag je blij zijn met een punt door alle dwalingen. We voeren de combinaties vaak te lang door, je mag af en toe best de trekker overhalen, zo zie je maar met die mooie goal van Furkan. Op het laatst is het natuurlijk in ieder geval dat puntje over de streep trekken en gokken op een snelle uitval, maar dat zat er niet meer in”. Jerry van Ingen zat half geblesseerd op de bank en hoopt volgende week minuten te kunnen maken. Haris Brzac is na zijn operatie weer aan het trainen en Jesse Rensen  (terug uit Mallorca) is gesignaleerd, maar nog niet speelklaar.

Volgende week reizen we af naar Kinderdijk voor een weerzien met de Zwerver op de altijd sfeervolle Schans. 

EBOH – Spirit                                   2-2       (0-0)   

’59       Ruben Slooff                         0-1
’61       Furkan Kaya                          1-1
’83       Ruben Slooff                        1-2
’85       Noël Goossens                     2-2

Scheidsrechter: Arno Mathon uit Oosterhout

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Jeremy Boshart, Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers (Patrick Stoel),Maikel Steenbakker (Myron van Pelt), Noël Goossens, Ruben Retel (Leroy Verkerk), Ricardo van de Merwe (Ronan van Weelden)

Wissels: Donny van der Laars (res.keeper), Jerry van Ingen

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal