“The Masked Man” is goud waard voor EBOH

‘Het dragen van dat ding was geen pretje, maar je wilt de ploeg niet in de steek laten’

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Meteen na afloop van het gewonnen thuisduel met Streefkerk (2-1) griste aanvoerder Noël Goossens het gezichtsmaker van zijn hoofd. ‘Irritant ding. Ik zag op sommige momenten alles wel drie keer’.

Nöel, na een vorige week bij IFC opgelopen neusbreuk, fungeerde deze middag als EBOH’s ‘Masked Man’. Een succesvolle rol want hij scoorde beide Dordtse doelpunten. Waarmee de Dordtse ploeg ongeslagen bleef en deel blijft uitmaken van het topsegment in de tweede klas.

De gemaskerde spits was vorige week ook al goed voor twee treffers. Al zal hij dat duel bij IFC vooral om andere reden blijven herinneren. ‘Na een botsing met de keeper bleek dat mijn neus was gebroken. Woensdag deden ze dat opnieuw maar toen in het ziekenhuis. Om mijn neus weer recht te zetten. Dat lukte. Hoewel ik amper aan trainen was toegekomen wilde ik vandaag toch spelen. Dus heb ik een gezichtsmaker gekocht en dat een beetje bijgesteld. Het dragen van dat ding bleek al snel geen pretje. Maar ja, je wilt de ploeg niet in de steek laten. En was blij dat ik vandaag toch mocht meedoen. Natuurlijk denk je aan de risico’s. Koppen werd me niet echt aangeraden. Maar ik ken mezelf. Als ik een kopkans had gekregen was ik er toch met het hoofd voor gegaan!’.

Om te scoren hoefde Noël zijn hoofd deze middag niet te gebruiken. De hersenradertjes kon hij laten draaien bij het beoordelen van de kansen die hij zowel voor rust als in de slotfase kreeg. Beide keren liet de gemaskerde spits zijn voeten het werk doen. ‘Die eerste was in feite een intikker. Die tweede vond ik het mooist’.

*Loftuitingen

Met het ‘irritante ding’ in de hand liet Noël Goossens zich na afloop vele loftuitingen toewensen. Om in het kort het duel te analyseren met: ‘In het begin waren we niet scherp, kwamen daardoor snel achter en moesten hard werken om de schade te repareren. Na dik een kwartier ging het bij ons weer lopen. Gelukkig kon ik na zo’n half uur de gelijkmaker binnentikken. En vijf minuten voor tijd kon ik op aangeven van Maikel Steenbakker de winnende binnenschieten. Kregen we toch loon naar werken’.

Volgende week trekt EBOH dat keurig derde staat naar koploper Spartaan’20. Gekscherend denkt de Dordtse ploeg meer spelers van een masker te voorzien gezien de doeltreffendheid van Masked Man Noël. EBOH zal dan in elk geval van begin af aan scherp moeten zijn. In de openingsfase van vanmiddag was die broodnodige scherpte ver te zoeken, mogelijk omdat routinier Joey Steenbakker wegens vakantie (Ibiza) in de achterste linie ontbrak. Het leidde tot een snelle achterstand via Streefkerker Emilio Prins en nog één zeer reële maar – gelukkig voor de thuisploeg – gemiste kans op de 0-2.

Geleidelijk aan kreeg EBOH weer vat op het duel, gaf het Streefkerk minder gelegenheid tot snelle omschakelmomenten. De roodzwarte brigade verhoogde de druk en creëerde met name over de flanken mogelijkheden. Jerry van Ingen ontbeerde zeker tot drie maal toe geluk in de afwerking met inzetten net naast en eentje op de lat. De verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Wesley Ebbers zag de weer regelmatig oprukkende veugelverdediger Ricardo Heuverling op rechts vrij staan. Die rukte op vertrouwde dominante wijze de zestien binnen om op maat af te geven naar ‘masked man’ Noël Goossens die simpel binnentikte voor de 1-1.

*Polonaise

Kort na de hervatting had EBOH het duel al snel kunnen beslissen. Jerry van Ingen werd na aangeven van Noël Goossens binnen de zestien onderuit geschoffeld waarna de arbiter van dienst zijn enige fout van de middag maakte door de bal niet op de stip te deponeren. Waardoor het voor EBOH hard werken was geblazen om alsnog drie punten binnen te harken. Met Ricardo van de Merwe en Maikel Steenbakker als intredende wissels verhoogde de thuisploeg de druk. De eveneens ingevallen Ruben Retel was enkele keren dicht bij de winnende maar zag zijn aanspraken vooral door botte pech genegeerd.

Uiteindelijk bracht Maikel Steenbakker met een slimme pass zijn gemaskerde makker in ideale positie. Die deponeerde met een geweldige uithaal de bal onhoudbaar in de verre hoek (2-1). Nog net niet zwaaiend met z’n masker begon Noël Goossens aan een felicitatieronde langs de achter de goal geposteerde en al even blije supporters. Om bij de cornervlag zich terecht te laten fêteren door zijn opgeluchte ploegmakkers.

EBOH – Streefkerk 2-1 (1-1)

’04 Emilio Prins 0-1
’30 Noël Goossens 1-1
’41 Noël Goossens 2-1

Scheidsrechter: Silco Saaman uit Vlissingen

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Jeremy Boshart (Maikel Steenbakker), Patrick
Stoel (Ruben Retel), Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers, Jimmy
Pieper (Ricardo van de Merwe), Noël Goossens, Jerry van Ingen (Leroy Verkerk)
Wissels: Damian Gerde, Donny van der Laars (res.keeper)
Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal


Voor meer foto’s zie Facebook Fred van Dongen