Kopgroep uit zicht na late domper tegen Tricht

Na een spectaculaire wedstrijd ging EBOH in blessuretijd met 3-4 onderuit tegen Tricht. De domper was groot, want even daarvoor had Wesley Ebbers met een wonderschone lob de rood-zwarten weer op gelijke hoogte gebracht. Door de 2de nederlaag op rij is het gat met de kopgroep (SVW en Roda Boys) te groot geworden en bevindt EBOH zich vooraan in het peloton dat jacht maakt op de 3de stek, die waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Dan zal wel de “winning mood” terug gevonden moeten worden, want er zijn voor die plek veel kapers op de kust.

EBOH ging slecht van start tegen Tricht en liep in het eerste half uur veelvuldig in het mes van de snel omschakelende “runner up” dat van de laatste 6 wedstrijden er 5 won, waaronder een knappe 1-2 bij SVW. Al na 2 minuten kon Pepijn Lambregts vrij door de  linies wandelen. Het luid roepen van aanvoerder Jan Arie Kouwenhoven om “druk op de bal” werd massaal genegeerd en Pepijn kon eenvoudig afdrukken. Daarna mikte de uitstekende linksback Owen Hol op de voeten van Jan Arie en viel er nog een buitenspelgoal te noteren. De 0-2 kwam er toch toen de beste Trichtenaar Tim van Dijken diep werd gestuurd en de bal na een kap fraai binnen krulde via de paal. EBOH kwam niet verder dan een geblokt schot van de door Noël Goossens vrij gespeelde Leroy Verkerk. De ommekeer kwam er nadat de zich al een paar dagen ziek voelende Joey Steenbakker niet verder kon en de 18 jarige Dolunay Kemaldar zijn debuut mocht maken.

Leroy Verkerk zakte een linie terug en plots was daar het EBOH kwartiertje. De supporters gingen zich roeren om de 41 jarige doelman Rian Dost zenuwachtig te maken en dat lukte snel. Bij een verlengde corner verloor hij het duel met Noël Goossens, die de 1-2 binnen kopte. Vrij snel daarna volgde zelfs de gelijkmaker na een vloeiende aanval over vele schijven met als eindstations Wesley Ebbers en Ricardo Heuverling. Rian Dost moest het antwoord schuldig blijven op het schot in de verre hoek van Ricardo. In de slotminuut was er ook nog bijna de 3-2, maar Wesley Ebbers miste de grootste kans van de wedstrijd door de bal helemaal vrijstaand over Rian Dost te wippen, maar helaas ook naast het doel.

Na rust ging EBOH verder waar het gebleven was, maar de goal viel niet. Ricardo van Yperen schoot net voorlangs en Dolunay Kemaldar, die een prima debuut maakte, vond met een mooi afstandsschot bijna het net. Maar bijna telt niet. Groot was de schrik toen EBOH niet op voorsprong kwam maar Tricht. Er hing een buitenspellucht aan de intikker van Ramon van Soelen, maar scheidsrechter Henri den Hertog negeerde het vlagsignaal van zijn assistent. En plots moest EBOH weer in de achtervolging en bracht zelfs de nog met een jetlag kampende Junior Calmera in de laatste 10 minuten in. Doordat de krachten weg vloeiden uit de ploeg leek het niet meer te lukken, maar plots was daar de geniale actie van Wesley Ebbers, die vanuit de draai met veel gevoel de bal naar de bovenhoek dirigeerde.

“Er op en er over” was het motto, maar het werd er onder. Moreno van der Geer kreeg in de middencirkel 4 man in zijn nek en claimde een overtreding, maar de scheids gaf hem niet en heel EBOH stond voor de bal, waarna Tim van Dijken Jan Arie uitkapte en Tricht in euforie bracht. Direct er na volgde een opstootje. Moreno van der Geer werd uitgedaagd door de Tricht supporters naast de dug-out van de gasten. De beledigende teksten en opgestoken middelvingers werden hem even te veel en hij vloog er op af, met het nodige duw en trekwerk als gevolg.

Gelukkig konden de staf van beide teams met onze reus Alex Zondervan voorop de gemoederen weer tot bedaren brengen. Scheidsrechter Henri den Hertog stond er bij en keek er naar en besloot Moreno van der Geer rood te geven voor het duwen en trekken met de supporters. Het slotoffensief mocht niet meer baten en zo bleef EBOH achter met een kater. ”Zonde dat we het nog weggeven en zo gaat de vreugde over mijn mooie gelijkmaker verloren”, zo sprak Wesley Ebbers. “Ik had natuurlijk ook de 3-2 moeten maken net voor rust, dan wordt het een andere wedstrijd, zo zie je maar dat ik geen echte spits ben”. Moreno van der Geer had spijt van zijn daad. “Ik had natuurlijk niet op de provocaties in moeten gaan, maar het werd me allemaal te veel. Ik had een vrije trap mee moeten krijgen en dan gebeurt er dit, ik baal als een stekker”.

Patrick Stok had geen verklaring voor de slechte start: “Ik weet het niet, alles heeft met instelling te maken, als zij 100% sprinten en wij 80%, dan red je het niet. Doordat we zo veel afwezigen en vakantiegangers hebben, denken ze wellicht, ik sta er toch wel in. De concurrentie is even weg. In het laatste kwartier voor rust en in de 2de helft vond ik ons de betere, maar het zat niet mee, evenals de arbitrage. Ik had het gevoel dat we alles tegen kregen in de 2de helft”. In plaats van de 3-3 te consolideren koos EBOH voor volle bak vooruit. “We gingen vol voor de winst, wat heb je nou aan een punt?”, al dus Jeffrey Monster.
Het is beter dan niks, je had in ieder geval Tricht op afstand gehouden en het moraal wil ook wat, zo sprak het bestuur. Ondanks het vervelende slotakkoord was de 3de helft van hoog niveau met Hollands Welvaren in een volle kantine.

Volgende week Arkel uit. Dan kunnen we onze borst weer nat maken. Moreno van der Geer doet in ieder geval niet mee en wie er verder beschikbaar zijn? Dat wordt weer een uitdaging voor onze Puzzle helden Patrick en Jeffrey.

EBOH – Tricht                                  3-4       (2-2)   

’02       Pepijn Lambregts                 0-1
’21       Tim van Dijken                      0-2
’30       Noël Goossens                     1-2
’36       Ricardo Heuverling              2-2
’69       Ramon van Soelen               2-3
’89       Wesley Ebbers                     3-3
‘90+1   Tim van Dijken                      3-4

Scheidsrechter: Henri den Hertog

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers, Ricardo van Yperen, Moreno van der Geer, Leroy Verkerk (Junior Calmera), Jeremy Boshart, Joey Steenbakker( Dolunay Kemaldar), Wesley Ebbers, Haris Brzac, (Furkan Kaya),Noël Goossens, Ricardo Heuverling

Wissels: Julian van Duren (res.keeper)Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Peter Broere
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal