Het wonder van Slobbengors……


Wat kan voetbal toch mooi zijn. Zaterdag 4 mei 2013 gaat de EBOH geschiedenis in als het wonder van Slobbengors. Mo Salman was de held. Hij schoot vlak voor tijd de winnende 3-2 achter Papendrecht doelman Karsten van de Velde. En dankzij de 1ste winst ! van Schelluinen dit seizoen op VVAC, heeft EBOH alsnog een ticket voor de nacompetitie te pakken. Slechts weinigen hadden er vooraf en ook tijdens het verloop van de wedstrijd tegen Papendrecht geloof in dat EBOH nog een prijs zou pakken. Ries Fok vormde een uitzondering “Ik ben er met nog een paar altijd in blijven geloven. Schelluinen is zo slecht nog niet en wilde de competitie graag met een zege besluiten. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de vereniging in wellicht het moeilijkste jaar in het bestaan. 90 jaar zondagvoetbal poets je niet zo maar weg. Maar dan verwacht ik wel in de overgang naar zaterdag steun van heel de vereniging en dat heb ik gemist het afgelopen seizoen. Hopelijk leidt deze prijs tot een ommekeer en daarom is hij zo belangrijk”.
Het begin van de partij tegen Papendrecht was niet hoopgevend.Net voor de wedstrijd vroeg het dochtertje van Karsten van de Velde “Papa wat ga je doen ?”, waarop Karsten antwoordde: “ik hoop niet zo veel vanmiddag”. En die hoop werd bevestigd in de 1ste helft.
Het gevaarlijkste moment  was een terugspeelballetje, die hij net naast keek. En verder moest hij nog 1 keer gestrekt voor een inzet van Adje Kabbah, die te veel opzichtige overtredingen maakte, na een voorzet van Wesley Ebbers.
Maar dat was het dan. EBOH liet Papendrecht lekker voetballen en dat moet je niet doen. En dan blijkt Papendrecht een goede ploeg te hebben, die volgens kenners zelfs beter is dan kampioen GJS.
Zij kregen dan ook de beste kansen via een knap solerende Stephan Bravenboer, de controlerende aanvoerder Giovanni Ada en Terry van der Waal. Alleen Igor Batoukhtine wist met een pegel het net te vinden, nadat hij op links was diep gestuurd.

Na rust tapte EBOH uit een ander vaatje en kwam al snel op gelijke hoogte. Eerst miste Adje Kabbah nog na een pass van de voor Patrick Welts (hamstrings) ingevallen Johan Gerlach, maar uit de volgende voorzet van Ricardo van Yperen wist hij wel de bal binnen te werken. De EBOH supporters gingen er even voor zitten, maar kwamen al weer gauw van de koude kermis thuis. Terwijl iedereen zich langs de kant bezig hield met de blessure van Adje Kabbah (schouder uit de kom) kapte Rico van Overloop zich fraai vrij en knalde de bal langs Marlon Huijser. EBOH liet het er niet bij zitten en zette een half uur voor tijd al de eindsprint in. Er kwamen diverse kansen op de gelijkmaker. Marc Oldenburger schoot vrij op de 16 net naast. Mo Salman werd aangetikt, maar kreeg geen strafschop, Gijs Bregman en Jordi van Dyck schrokken van een vrije trap van Johan Gerlach die vrij voor hun voeten viel. Ricardo van Yperen strandde op Karsten van de Velde en een vrije trap van Leroy Verkerk eindigde op de kruising.P1090693

Er moest uiteindelijk een penalty aan de pas komen om de verdiende 2-2 te verzilveren. Mo Salman werd weer aangetikt in het strafschopgebied en kreeg nu wel een penalty van de goed leidende scheidsrechter van Wanrooy (geen kaarten nodig). Hij schoot hem zelf binnen. En 4 minuten voor tijd werd hij de held van EBOH. Uit een steekpass van Marc Oldenburger stiftte hij de oh zo belangrijke 2-3 binnen.
Daarna werd het nog billenknijpen met de nodige blessuretijd en zagen wij een lesje tijd rekken, zoals je dat ook ziet in de Champions League bij de cornervlag. Je kan ook gewoon de bal voorzetten en 2-4 maken !. EBOH bleef overeind en dankzij de sensationele zege van Schelluinen op VVAC (bedankt jongens!) mag het de nacompetitie in. Sommigen hopen stiekem op DFC als tegenstander.

Neemt Ries Fok afscheid met een prijs?:    Dat is een misverstand, ik neem geen afscheid, ik ben en blijf een EBOH’er !

Papendrecht – EBOH          2-3

’29       Igor Batoukhtine            1-0
’48       Adje Kabbah                    1-1
’55       Rico van Overloop        2-1
’79       Mo Salman                       2-2
’86       Mo Salman                        2-3