Het 1ste exemplaar van het jubileumboek is uitgereikt


Onze club is 100 jaar en dat hebben we helaas thuis moeten vieren.
Op de Schenkeldijk was zaterdag een kleine bijeenkomst voor alleen het Bestuur en de Jubileumcommissie. En wethouder Marco Stam kwam langs om de club te feliciteren.

Henk van der Laan reikte, als voorzitter van de Jubileumboekcommissie, het eerste exemplaar van het Jubileumboek uit aan voorzitter Hans Schoon.
Samen met zijn commissieleden heeft hij vanaf 2019 aan het boek gewerkt en hij had zijn team als een volleerd coach met zorg samen gesteld:  “Jan van Pelt is een goede schrijver en een historicus die lang redactielid is geweest van het vroegere clubblad, Lex Holster is de graficus en zit al heel zijn leven in de drukkerijwereld. Dan hebben we een echte journalist, in de persoon van Bart Schotting. Henri Janssen heeft nog nooit een EBOH-feest overgeslagen en Ernst Bustraan beheert het archief.

Voor de betaald voetbalperiode hadden we DFC’er Peter de Roo in de ploeg en later is Evelien Noordermeer aangesloten voor de jeugd. En verder hebben we hulp gehad van Arie Heijstek, de top archivaris van DFC en de Dordtse voetbalwereld. Kortom een uitstekende ploeg, die elkaar geweldig heeft aangevuld”
Het resultaat mag er zijn. Het naslagwerk telt 230 pagina’s en is een lust voor het oog, gelardeerd met vele mooie foto’s. Door leveringsproblemen met het inbinden, is het boek nog niet beschikbaar voor diegenen die het boek besteld hebben, maar Henk van der Laan verzekert ons dat het bij iedereen onder de kerstboom ligt. “De bestellers kunnen het boek ophalen op de Schenkeldijk op 9 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Indien nog niet betaald, kan er ter plekke worden afgerekend. U kunt alleen het boek afhalen, de kantine en de soos zijn verder gesloten in verband met de overheidsmaatregelen. Er zullen nog meer momenten komen om het boek af te halen. Dit zullen wij zo spoedig mogelijk laten weten”

Daarna was het de beurt aan wethouder Marco Stam om de club te feliciteren. Hij wist veel te vertellen over EBOH en had zich goed in de historie verdiept. Dat kan ook niet anders, want Marco heeft rood/zwart bloed in de aderen en maakte als pupil de laatste wedstrijd op de Zuidendijk mee en de eerste op de Schenkeldijk in 1973. “Ik heb tot 1986 met veel plezier bij deze prachtige club gevoetbald. Ik maakte geen transfer, maar de liefde bracht me in Alkmaar”. De liefde voor Dordrecht bracht hem terug met zijn gezin en hij is sinds mei 2018 wethouder met de portefeuilles Sport, Wonen en Openbare ruimte. “Eigenlijk bestaat EBOH pas 97 jaar, want de eerste 3 jaar heette de club Onder Vrienden Dordrecht “Hij had ook nog een Quiz vraag voor de aanwezigen, maar die werd vrij snel luidkeels beantwoord. “Van welke topclub heeft EBOH nog nooit verloren in de betaald voetbalperiode?” Met het lachende gezicht van een Ajax-supporter volgde het antwoord: Feyenoord! 

Onder luid applaus deed Marco als wethouder de toezegging om een bijdrage te leveren in de renovatie van het complex aan de Schenkeldijk. En nu maar hopen dat hij herkozen wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022! Voor de club had hij bij deze keer een grote bos bloemen meegenomen met de belofte van een echt cadeau bij een volgende officiële gelegenheid.
Van voorzitter Hans Schoon kreeg hij vervolgens het eerste exemplaar van het jubileumboek mee naar huis en daar was hij erg blij mee, getuige zijn reactie op Twitter: “Trots dat ik vanmiddag het boek 100 jaar EBOH in ontvangst mocht nemen van de voorzitter Hans Schoon. Een prachtig historisch overzicht van een prachtige club. Ik heb daar ook van 1973 tot 1986 mogen voetballen”

En de middag eindigde met “een gevecht op 1,5 meter afstand” om het enige over gebleven exemplaar van het jubileumboek te mogen door bladeren.  Oud EBOH’er Niels Bijl, eigenaar van Boex Video, was aanwezig om te filmen. Hij gaat een film maken over EBOH 100 jaar. En nu maar hopen dat er spoedig een aantal afleveringen mogen volgen.

Jubileumboek
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan wordt ook een prachtig jubileumboek uitgegeven.
Als u nog niet heeft besteld, moet u er snel bij zijn, want er is een beperkte oplage.
Bestellen kan via de link eboh.nl/jubileumboek . De prijs is € 24,95