Happy Valentine voor EBOH 1

EBOH moest sinds jaren de carnavalsoptocht aan zich voorbij laten gaan, maar hield toch een mooi gevoel over aan deze Carnavalszaterdag en Valentijnsdag. In Rotterdam IJsselmonde werd de Zwervers met 1-2 verslagen. Drie belangrijke punten konden worden bij geschreven en EBOH deed de 4de plek van onderen (nacompetitieplek) over aan FC Binnenmaas.
En met nog een wedstrijd minder gespeeld lonkt zelfs de aansluiting met de middenmoot. EBOH had de 2de helft van de competitie niet  beter kunnen beginnen en kon goed gemutst naar het Narrentrappersbal.

De 1ste helft was niet om over naar huis te schrijven en bekroop je het gevoel dat je de verkeerde keuze had gemaakt en maar beter bij café het Bolleke de optocht had kunnen volgen. Het was duidelijk te merken dat beide partijen 2 maanden geen competitievoetbal hadden gespeeld. Er was heel veel balverlies , of zoals een ouwe baas van de Zwervers opmerkte: ”Wat een  slecht voetbal, alleen maar lange ballen en er komt er niet eentje aan!” .

Spaarzame momenten waren een schot van Zwervers spits Lahnich in de ballenvanger en een mooie actie van Wesley Ebbers die op de vuisten van doelman van Lien eindigde. Op slag van rust kreeg EBOH een mooi cadeau. Zwervers verdediger Jessy Fortes wilde op de rand 16 de bal opruimen, maar schoot hard tegen de elleboog van Marc Oldenburger aan. Tot ieders verbazing zeilde de bal met een mooie boog in het doel.

Na rust werd het leuker om te zien. Zwervers ging op jacht naar de gelijkmaker, maar deed dit niet met al te veel overtuiging. Het “telefoonvoetbal” werd gemakkelijk ontregeld door de uitblinkende EBOH defensie, met in de hoofdrollen Frank Teunissen, Mo Salman, Cyrille Elschot, Halil Turktas en doelman Donny van der Laars.  EBOH kreeg in de omschakeling de beste kansen.  Wesley Ebbers schoot een vrije schietkans na een passje van Ricardo van de Merwe net naast en invaller Regga Resales kwam alleen voor de keeper. Hij tikte de bal langs de keeper, maar liep hem helaas over de achterlijn. Even later kwam hij weer vrij voor het doel en nu was het wel raak  met een geplaatst schot. Daarna leek het eerder 0-3 te worden dan 1-2 met 3 opgelegde kansen voor Marc Oldenburger (vrij voor de keeper net naast) , Ricardo van de Merwe (solo die eindigt op de vuisten van doelman van Lien) en Wesley Loos (vrij voor het doel tegen de keeper op). In de terechte ruime blessuretijd werd het toch 1-2, doordat Jay Felix de enige onachtzaamheid in de Dordtse defensie afstrafte.

Scheidsrechter Doorduin hoefde slechts 1x geel te trekken voor de na lange tijd weer teruggekeerde Patrick Welts. Hij had ook een goed oog voor het vele theater van de Zwervers in de 16 door er niet in te trappen. Na het laatste fluitsignaal gingen de armen omhoog. Trainer Ab van Wijk was uiteraard ook in zijn nopjes met de 3 belangrijke punten. “Voetbaltechnisch was het mager, maar we hebben keihard gewerkt en de veldkansen waren voor ons. Dus een verdiende zege. Volgende week komt VVOR op bezoek aan de Schenkeldijk. Ook een sterk fysieke ploeg, vergelijkbaar met de Zwervers”
Bij EBOH ontbraken Nick Gemser en de nog steeds met zijn rug tobbende Remy Holster. Ricardo van Yperen genoot van een Valentijnsweekend in Parijs. Hulptrainer Joris Kardienaal en verzorger Dennis Vondermans zaten op de carnavalskar in de optocht en namen er eentje extra na dit mooie resultaat.

YVV de Zwervers – EBOH           1-2

’45          Marc Oldenburger         0-1
’77          Regga Resales                  0-2
‘90+5     Jay Felix                              1-2