Groot-Ammers en EBOH naar spectaculair gelijkspel

Er was genoeg te beleven op sportpark Gelkenes afgelopen zaterdag: 6 goals, waaronder een paar beauties, een bal op de lat, een controversiële rode kaart, strijd, een vreemde scheidsrechter en een een fanatiek publiek dat vol achter de geel-zwarte thuisploeg stond. Gewonnen werd er niet, maar neutraal publiek, voor zover aanwezig zal hebben genoten. Eindstand: 3-3.

Groot-Ammers – EBOH : 3-3
Doelpuntenmaker : Tim Stok (3x)

Door de hevige regenval gedurende de vrijdagavond en -nacht was het nog maar de vraag of de wedstrijd in Groot-Ammers door zou gaan. Een flink lading zand op het veld maakte mogelijk dat toch om drie uur kon worden afgetrapt. Onder luid geschreeuw en gezang van de jeugd uit Groot-Ammers begon de wedstrijd. EBOH startte onzeker en Groot-Ammers drong aan in de openingsfase. Een eerste kans in de vijfde minuut leverde voor de thuisploeg nog geen doelpunt op. Vervolgens was het EBOH dat toch twee maal dichtbij kwam. Een hoekschop schoot voorlangs waarbij niemand net dat laatste tikkie kon geven om de bal langs de keeper te krijgen. Vervolgens was eens schot van Mo in de korte hoek ook niet doeltreffend.

Even daarna was het na 13 minuten spelen toch raak voor de Ammers. Een dekkingsfout in het centrum bij de Dordtenaren werd afgestraft. Ammers bleef vervolgens druk zetten. Maar de scheidsrechter hielp EBOH onder de druk uit. De scheidsrechter was het veld opgekomen in een oranje-rood tenue en was al voor de aftrap er op gewezen dat deze kleur misschien niet zo handig was. Hij was echter eigenwijs. Na ruim een kwartier kwam hij tot de conclusie dat hij er toch naast zat en besloot de wedstrijd even stil te leggen, zodat hij in de kleedkamer van shirt kon wisselen.

Na de shirtwissel van de neutrale man kon EBOH op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. In de 30e minuut was het Tim die de bal over de keeper kreeg. Langzaam hobbelde de bal over de doellijn. 1-1. Na de 1-1 was er onterecht geel voor Milan. Hij liet zijn handen niet zien bij kopduel. Een vrije trap was logisch, een gele kaart iets minder. Maar zo had de scheidsrechter wel meer onlogische beslissingen deze middag. Niet veel later nam Tim wederom de rood-zwarten bij de hand door de bal schitterend van afstand over de keeper te schieten, na goed voorbereidend werk van Mo. 1-2. Lang mocht de uitploeg niet genieten van de voorsprong. Nadat Milan centraal een kopduel verloor en over rechts een speler van Groot-Ammers geheel vrij mocht doorlopen, kon Joey één-op-één geen redding meer brengen. De stand weer gelijk. 2-2 was ook de ruststand.

In de rust werd Milan vervangen door Paul en werd er voor gekozen om aanvallender te gaan spelen. Het slordige spel van de eerste helft moest er uit, op jacht naar de overwinning. In de eerste fase na rust legde EBOH goed spel op de mat. De bal ging lekker rond, wat in de 53e minuut tot de volgende beauty van Tim Stok leidde. Wederom met een lob van grote afstand werd de keeper van Groot-Ammers verschalkt. Ook dit keer kon EBOH niet lang genieten van een mooie treffer en een voorsprong. In het centrum kon Groot-Ammers weer binnenschieten en de stand was weer gelijk.

Vervolgens kregen de Dordtenaren nog twee teleurstellingen te verwerken zowel Marc Pirone als Tim moesten geblesseerd naar de kant. Daar waar het naar uitziet dat vooral Marc weer even zoet zal zijn met zijn hamstring. Groot-Ammers kreeg nog twee enorme kansen. Eerst kon Joey volledig gestrekt maar net een bal uit de rechter onderhoek halen. Daarn werd een vrije trap van richting veranderd, waarna de bal ook nog is op de lat werd gevlamd.

Terwijl de scheids al gedurende de hele wedstrijd vreemde beslissingen nam, weliswaar beide kanten op, nam hij in de 87e minuut wederom een vreemde beslissing. Patrick zette in het heetst van de strijd een hard tackle in. Echter vol op de bal. Waar de EBOH-bank zich afvroeg of het überhaupt een vrije trap moest zijn, trok de scheids een rode kaart. Even later werd EBOH weer benadeeld. Nadat EBOH een vrije trap kreeg, en Ronald deze snel nam, zodat Sebas alleen voor de keeper kwam te staan. Werd hij teruggefloten omdat de vrije trap te snel zou zijn genomen. Dit tot frustratie van Sebas, die bal nog wel even netjes afrondde. Dat kwam hem op een gele kaart te staan. Blijkbaar had de scheids het naar zijn zin, hij trok nog twaalf minuten blessuretijd bij en net voor het donker kon er worden gedoucht met een 3-3, terecht, gelijkspel. Een sportieve wedstrijd met veel strijd en een bijzondere leidsman had geen winnaar opgeleverd.

Selectie :
1. Joey Hughes
2. Milan Bax (45. Paul Reijnders)
3. Marc Pirone (60. Abdul Zaada)
4. Ronald Plaisier (C)
5. Vincent Mutter
6. Marc Oldenburger
7. William Schrauwen
8. Sebastiaan Bekkers
9. Tim Stok (70. Sietse Schuurman)
10. Patrick Bijl (87. rode kaart)
11. Mo Salman

12. Sietse Schuurman
13. Abdul Zaada
14. Paul Reijnders
15. Bas van Oosterhout
16. Alen Sirovica
21. Donny v.d. Laars

Bijzonderheden : er was geel voor Milan en Sebas, er was rood voor Patrick

EBOH speelt volgende week thuis tegen Groote-Lindt:

– Wedstrijd : EBOH – Groote-Lindt
– Type Wedstrijd : Competitie
– Locatie : Sportpark Schenkeldijk
– Aanvang : 14:30 uur