Geen Paasbest weekend voor EBOH

Het was een bijzonder Paasweekend voor EBOH met helaas geen succes in de beker en ook geen happy end op Paasmaandag in de 2de helft in en tegen Papendrecht.
Op zaterdag verloor EBOH in een bizarre wedstrijd met 6-5 van de zaalvoetbalsterren van VC Vlissingen. 

Beide defensies verkeerden niet in topvorm en boden de aanvallers volop ruimte om af te drukken. Bij EBOH kon helaas alleen Noël Goossens scoren en waren er voor met name Ricardo Heuverling en Robin Matena volop mogelijkheden, maar die gingen er allemaal net niet in. De 6-6 hing de laatste 10 minuten in de lucht, maar hij viel niet, waardoor stuntploeg Vlissingen door mag bekeren tegen SVOD’22 thuis voor een plek in de grote KNVB beker.
Op Paasmaandag werd het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Papendrecht gespeeld. Met alle blessures was het flink puzzelen voor de technische staf. De vorig seizoen gestopte Stephen Emelina werd zelfs van stal gehaald en vormde met Mitchell Rovers (zaterdag nog geschorst voor de beker) het nieuwe centrale verdedigingsduo. Naast de geblesseerde Joey Steenbakker kon Jeremy Boshart niet meedoen, omdat hij een paar weken geleden in de 1ste helft geblesseerd was uitgevallen en de regel is dat je dan niet meer mee mag doen.

Op het druilerige en hobbelige Slobbengors begon EBOH goed aan de jacht op de gelijkmaker. Na een inzet van Leroy Verkerk kon Stephen Emelina de bal verlengen en Roy Rijntjes kon ternauwernood redding brengen. Het dichtst bij de 2-2 was Ricardo Heuverling, maar zijn schot sprong via de binnenkant van de paal het veld weer in, waarna Robin Matena er net niet bij kon. De aanvallende kracht werd flink getemperd toen Ricardo van de Merwe met een hamstringblessure eruit moest. Papendrecht profiteerde prompt door een goal van Jurvenny Bernadina uit een strakke voorzet van Jarden van Ek. Even later scoorde hij opnieuw en was het gespeeld. Scheidsrechter Jan Tempelaar negeerde het vlagsignaal van Dennis Vondermans: ”Zuiver buitenspel, maar hij laat me staan. Er stond nog iemand in de midden zei hij, maar die stond er echt niet”. In de slotfase moesten Leroy Verkerk en Robin Matena er nog vanaf met klachten, waardoor de “ziekenboeg” wel erg volloopt.

Uiteindelijk werd de stand nog iets draaglijker door een goal van Haris Brzac nadat hij zich mooi vrij gespeeld had. “Jammer jongens, we hebben ons best gedaan en waren er dichtbij, morgen vrij en wonden likken en donderdag gaan we er weer tegenaan”, zo sprak Jeffrey Monster na afloop de groep toe. Patrick Stok heeft nog alle vertrouwen in een goed einde van de competitie. “Als we de laatste 6 wedstrijden winnen, dan pakken we nog een prijs voor de nacompetitie”.

Zaterdag komt Woudrichem op bezoek op de Schenkeldijk. De eerste van een serie thuiswedstrijden. Van de geblesseerden gaat Joey Steenbakker het donderdag weer proberen.

De 2de helft

Papendrecht – EBOH                      4-2       (2-1)  

’76       Jurvenny Bernadina            3-1
’82       Jurvenny Bernadina            4-1
’88       Haris Brzac                           4-2      

Scheidsrechter: Jan Tempelaar

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling, Jimmy Pieper, Stephen Emelina, Mitchell Rovers, Leroy Verkerk (Jeffrey Manzanares), Noël Goossens, Wesley Ebbers, Ricardo van de Merwe (Myron van Pelt), Haris Brzac, Robin Matena (Cayden Kalff)

Wissels: Robert de Bruin (res.keeper)

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Dennis Vondermans