Geen 6-0, maar gewoon 2-2

Vorig seizoen speelde EBOH de koploper en latere kampioen GJS met 6-0 van de mat. In  de bekereditie  op 31 augustus 2013 bleef het steken op een gelijkspel.
En dat was achteraf gezien een juiste uitslag, al leek het er op dat GJS zou gaan winnen.  In de allerlaatste minuut mocht EBOH nog een corner nemen. Matthijs Jongeneel  zette voor en invaller Paul Reijnders tikte de bal uit de lucht met de binnenkant  à la Balotelli in de goal en bracht de eindstand op het bord.
De 1ste helft werd gedomineerd door EBOH. De omschakeling ging uitstekend en de ruimte werd regelmatig gevonden achter de GJS defensie. Kansen te over voor met name Remy Holster en ook Leroy Verkerk, die met een aanvallende rol voor meer druk zorgt. En verder zorgde de “scherp” vlaggende GJS assistent Kalmar voor een regelmatige onderbreking van een fraaie uitbraak.
De 1-0 kwam er toch. Leroy Verkerk zette goed door in de 16 en bereikte Remy Holster, die op zijn beurt niet zelfzuchtig was en Wesley Ebbers in stelling bracht. Wesley schoot via de handen van Angelo Perini en de paal binnen. Het enige wapenfeit van GJS was een schot van Kenny Lagendijk dat net naast ging. EBOH kon de prima 1ste helft geen voortzetting geven en gaf het initiatief uit handen.
Na eerst nog een kans op 2-0 gemist te hebben, profiteerde GJS van slordigheden in de Dordtse defensie. Louis Damen worstelde zich in de 16 als een Rugby’er los en invaller routinier Ruud Bos kon simpel de 1-1 binnen schieten. Tien minuten later kwamen de Gorcummers  op identieke wijze op voorsprong. Louis Damen draaide zijn kont er weer in en trok 2 verdedigers naar zich toe. Dit maal kon Kenny Lagendijk profiteren. Daarna kon het alle kanten op. GJS verzuimde de 1-3 te maken en EBOH miste via Remy Holster, Ricardo van Yperen en Wesley Ebbers kansen op de gelijkmaker.
Paul Reijnders zorgde uiteindelijk voor het mooie slotakkoord en het vertrouwen in de ploeg.

~P1100150
Want het bekeravontuur is voor beide ploegen voorbij. Madese Boys was de sterkste in de poule.
En zaterdag wacht de competitieouverture tegen Groote Lindt. Trainer Marco ten Braak is er nog niet uit als het om zijn basiself gaat. “Ik zit nog met blessures, zoals Melvin Boer (kuit) en Mohammed Salman (knie). Ook  Jordi van Dyck verliet geblesseerd het veld. Ik kijk het deze week aan op de training en zal op donderdagavond beslissen”. Wat zijn de vooruitzichten voor dit seizoen na de wisselvallige voorbereiding? . “Ik heb voldoende spelers om attractief en aanvallend voetbal te spelen. We gaan elke week voor de winst en zien wel hoe ver we komen. Alleen moeten we onszelf wel belonen door meer te scoren en achterin wat beter op te letten. En verder zijn we allemaal vrienden, maar moeten wel meer van elkaar leren accepteren”
EBOH – GJS        2-2

’31          Wesley Ebbers                1-0
’49          Ruud Bos                            1-1
’59          Kenny Lagendijk             1-2
’90          Paul Reijnders                 2-2

~P1100145

 

 

 

 

 

 

 

 

~P1100135