Feestelijke nieuwjaarsreceptie EBOH

Onder begeleiding van zanger Danny Ebbers beleefde EBOH op zondag 8 januari een gezellige nieuwjaarsreceptie, waarin traditiegetrouw weer ruim aandacht was voor de jubilarissen.
Voorzitter Hans Schoon telde in zijn nieuwjaarspeech allereerst zijn zegeningen.
Het jaar 2016 was succesvol. We hebben weer een stap gezet  in de wederopbouw van de club. Het Pinksterkamp was een zeer geslaagd evenement bij de club en bij de uitwisseling met Stotfold gingen voor het eerst meiden mee, de MC1. Dit jaar komen onze Engelse vrienden weer naar Dordrecht. Met de avondvierdaagse heeft EBOH zich onderscheiden met een grote groep en verder was er de Zomer ranking, een geslaagd Sinterklaasfeest en waren er diverse toernooien.
Het Minivoetbal sprong er ook uit en de groei van het Vrouwenvoetbal met inmiddels 5 teams is geweldig positief voor de club. De activiteitencommissie is al jaren uitstekend bezig met de Familiedag, Grote Clubactie en de niet meer weg te denken uitverkochte Hollandse avonden.

De reünistencommissie zorgde weer voor een spetterend 95 jarig bestaan feest en het belangrijkste van alles is dat we financieel gezond zijn. Wat minder positief zijn we over het technisch gebeuren.
Het door schuiven van de A1 groep naar het 2de is goed gegaan en zij beschikken over een prima groep. Met het eerste is het echter hangen en wurgen. Vorig seizoen hebben we ons net gered via de nacompetitie en nu bungelen we weer onderaan de ranglijst. Wij zijn druk bezig om randvoorwaarden te scheppen en een nieuwe trainer aan te stellen voor volgend seizoen.
Hopelijk kan ik volgende week de naam bekend maken. Met de renovatie van het clubgebouw gaan we de laatste fase in, dat is de renovatie van het dak. Dat is inmiddels zo lek als een zeef en dinsdag 10 januari wordt er een nieuw dak opgelegd. Een grote dure noodzakelijke investering, maar daarna kunnen we een tijdje vooruit.

Hulde aan de Jubilarissen
Het jaar 1991 is emotioneel een zwaar jaar voor EBOH, doordat de EBOH jongens Marcel van Meggelen en Hans Schaap betrokken zijn bij een noodlottig ongeval op de A16 richting Breda.  Sportief gaat het beter. Het 1ste wordt kampioen tegen ’s Gravendeel en promoveert naar de 1ste klas, waarin het een toonaangevende rol speelt en net de hoofdklasse mist. Dat waren andere tijden!

Fred van Dyck komt met een aantal jongens op 33 jarige leeftijd over van RIOS om in een lager elftal te gaan spelen en is nu 25 jaar lid. Hij wordt een aantal keren kampioen en is vanaf het begin een echte clubman. Hij begeleidt zijn zoon Jordi (nu EBOH 1) in de jeugd als trainer/leider, is actief in de carnaval en met bardiensten, en  nu al vele jaren webmaster van EBOH.
Ook Wessel de Graaf en Nico Loopik zijn 25 jaar lid, maar deze middag verhinderd.
In 1976 degradeert het 1ste en wordt het 2de kampioen. De jeugd gaat voor de 10de keer naar de Wildert en we gaan voor het eerst naar Stotfold. Fred Kooyman wordt op 20 jarige leeftijd lid.
Altijd bescheiden en onopvallend, alles op de fiets of met de bus en een trouwe supporter.
Bij successen zorgde hij voor een enorme taart en hij sponsort lange tijd de club met zijn supermarkt Deli Markt.  Als leider van het 1ste viel hij weleens in slaap, als het spelpeil niet geweldig was. Jarenlang was hij ook nog leider en sponsor van het 3de. Hij heeft het geschopt tot erelid van EBOH en is nu 40 jaar lid !

In 1966 worden er handdoeken verkocht om geld in de jeugdkas te laten vloeien en gaat EBOH voor het eerst naar de Wildert. Jan Rombout is de organisator. Het seniorenconvent haalt tijdens een diner fl. 1.000,-  op voor het onderhoudsfonds en het 7de wordt kampioen tegen Alblasserdam met gelegenheidscoach Cor van der Gijp. Jan van Pelt komt over van Merwede en wordt op 14 jarige leeftijd lid van de club. Leeftijds- en teamgenoten zijn oa. Hans de Bruijn, René van de Koppel, Gerrit Ossewaarde, Leo Groeneweg, Frans Raadsheer en Maarten Jongejan. Jan was een goede prater en penaltynemer. Hij lulde zich uit de moeilijkste strafzaken. Zijn  team liep ook met  de eerste shirtreclame.  Op de borst stond VVTJDOEPL , wat staat voor “Vereniging van Toffe Jongens Die Ook Een Pilsje Lusten” . Jan groeide uit tot een echte clubman, als lid van de redactie van het kwalitatief hoogwaardige maandblad, en jeugdvoorzitter. Hij gaat door het leven als “lid van verdienste” van EBOH, is nog actief in de biljartclub en trouw supporter van EBOH 1. Hij is 50 jaar lid!
In 1951 stopt voorzitter Piet van der Hoek na 30 jaar aan het roer van de club te hebben gestaan en hij krijgt een groots afscheid. Trainer was de fameuze Richard Dombi, die in dit seizoen naar Feyenoord vertrok. Het 1ste elftal gaat met partners en bestuur naar Tirol in Oostenrijk. EBOH ontwikkelt  zich als een club van feesten, reizen, ontspannen en goed voetballen,  op weg naar het hoogste niveau in Nederland. Op 11 jarige leeftijd meldt Hannie van de Veeke zich aan als lid. Vijf jaar geleden werd hij gehuldigd voor het 60 jarig lidmaatschap en nu is hij 65 jaar lid en nog steeds gezond van lijf en leden. Hij schopt het tot het 1ste elftal en wordt in 1965 met EBOH kampioen.
Teamgenoten zijn onder andere  Arie van der Elst, Huib en Piet Schoon en Henny Roelevink. Hij is nog steeds een trouwe supporter van EBOH 1 en altijd bij thuiswedstrijden aanwezig. Als EBOH 100 jaar bestaat, wacht hem opnieuw een huldiging, hij is dan 70 jaar lid. Hans Schoon hoopt hem dan weer te begroeten en te huldigen in goede gezondheid!

Proost op een succesvol en gezond 2017 !