Even kennismaken met… Jan Arie Kouwenhoven en Dennis van Oostenrijk

Even kennismaken met…

Deze keer:

  • Jan Arie Kouwenhoven (Keeper EBOH 1)
  • Dennis van Oostenrijk (Keeper EBOH 3)

Jan Arie Kouwenhoven

Naam: Jan Arie Kouwenhoven

Leeftijd: 33 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik werk bij HVC in Dordrecht.”

Hoe ziet je gezinssituatie eruit?

“Samenwonend met de liefste vrouw Kayleigh in het mooie Dubbeldam, samen met onze 2 prachtige kinderen Roxy en Jaime.”

Wat is je lievelingseten?

“De snackjes van mijn (bonus) Opa Leen.”

Welke muziek vind je leuk?

“Muziek waar veel ritme in zit zodat ik kan swaffelen onder de douche met mijn teamgenoten. Net als mijn teamgenoten geniet ik daar ook erg van ! Op hardcore en opera na luister ik verder alles.”

Wat is je favoriete vakantieland?

“Dan moet ik zeggen Aruba, heerlijk ontspannen, mooiste zee van de wereld en de beste pasteitjes. Ik hoop er nog vaak naar toe te gaan.”

Waar kijk je graag naar op televisie?

“Het voetbalprogramma Rondo en voetbalwedstrijden. Verder kijk ik graag een mooie romantische film of een goede thriller. En niet te vergeten “Lang leven de liefde“”

Heb je nog andere hobby’s naast voetbal?

“Leuke dingen doen met mijn kinderen en lieve vrouw. En om zelf te ontspannen vind ik een beetje online gamen wel leuk.”

In welk elftal voetbal je bij EBOH?

“Het 1e elftal al jaren.”

Wat is je positie in het veld?

“(Meevoetballende) doelman”

Bij welke clubs heb je tot nu toe allemaal gespeeld?

“Ik ben bij OSS begonnen. Deze club bestaat al even niet meer. Verder bij SSW, DRL (in Rotterdam) gespeeld. Na DRL naar EBOH gegaan waar ik nu nog speel.”

Wie is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald?

“Ik heb bij SSW en DRL samen met Johan Versluis gespeeld. Een topverdediger met een trap in de benen, dat kom je op ons niveau nooit tegen. Hij maakte als centrale verdediger 10 goals per seizoen.”

Wat is jouw voetbalhoogtepunt bij EBOH tot nu toe?

“Ik heb inmiddels al aardig wat potjes gespeeld, maar wat mij betreft is dat toch vorig jaar de avondwedstrijd tegen Kloetinge.”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub?

“De grootste club van Nederland AJAX natuurlijk.”

Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?

“Ik kijk graag naar Manchester City, daar staat mijn voorbeeld Ederson in de goal. Die kan bijna net zo goed voetballen als ik.”

Wie is (of was) je favoriete voetballer?

“Ederson !! Hij kan beter voetballen dan zijn teamgenoten. Dat zie ik zelf ook altijd weer als ik weer keer mee mag doen met positiespel van onze trainer.”

Welk stadion vind je het mooist of meest indrukwekkend?

“De Johan Cruijff Arena op 1

Camp Nou (Barcelona) op 2″

Doe je verder nog iets voor de club EBOH?

“Ik zorg er bij EBOH voor dat de hapjes niet over de datum gaan. Kleine moeite.”

Wat vind jij het mooist aan de club EBOH?

“Ik moet zeggen dat ik van de jeugd weinig tot niks afweet. Persoonlijk vind ik de mensen bij EBOH allemaal lieverds. In het bijzonder wil ik 2 mensen noemen. Rene Ebbers omdat ik dankzij hem bij EBOH ben komen spelen. En Leen Verkerk, die zorgt ervoor dat ik nooit honger krijg. Nogmaals dank hiervoor !”

Waar ben je trots op?

“Het is een cliché maar het is wel zo, mijn kinderen en mijn vrouw. Verder wil ik ook mijn moeder noemen. Een echter topper tot de dag van vandaag zorgt ze nog voor me. Naarmate je ouder word waardeer je dat steeds meer. Maar ook mijn zus Lisa wil ik noemen. Ze is een beetje druk, maar staat altijd voor mij klaar. De kinderen van mijn zus Arie en Rick ben ik ook erg trots op.”

Heb je nog een droom voor in de toekomst?

“Het enige wat ik zou willen is dat de lieve mensen om mij heen lekker gezond blijven en een mooi en gelukkig leven kunnen hebben zoals ik dat zelf ook heb. En dat we nog lang van elkaar mogen genieten !”

Is er nog iets dat de mensen over jou zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt?

“Het enige wat nu in mij opkomt is dat er een hoop mensen binnen de club denken dat ik op mannen val omdat ik graag een beetje swaffel onder de douche. Dat is alleen voor de grap jongens geen zorgen. Hahahaha !!”

Dennis van Oostenrijk

Naam: Dennis van Oostenrijk

Leeftijd: 45 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben sinds 1 december begonnen als Financieel Manager bij Badotherm in Dordrecht. Hier ben ik terecht gekomen via Bas Reehorst, eveneens voetballer bij EBOH.”

Hoe ziet je gezinssituatie eruit?

“Bianca en ik hebben een relatie gekregen op 4 mei 1996. Wij hebben inmiddels 2 geweldige zonen van 14 en 18 jaar oud. De oudste heet Jesse en de jongste Cas. Wij wonen sinds 2016 op het Henriëtte Roland Holst erf in Stadspolder. Onze ramen worden elke maand keurig schoongemaakt door het bedrijf van de hoofdtrainer van ons eerste elftal.”

Wat is je lievelingseten?

“Eigenlijk vind ik teveel eten lekker, maar het allerlekkerst is toch veldsla geprakt in de aardappelen met een lekker balletje gehakt erbij.”

Welke muziek vind je leuk?

“Zoals de meeste EBOH-ers weten, ben ik opgegroeid als gabber in de jaren 90. Inmiddels is mijn muziekkeuze heel divers (al denken mijn ploeggenoten daar vaak anders over en ben ik bestempeld als slechtste DJ van het team) en heb ik niet echt een voorkeur.”

Wat is je favoriete vakantieland?

“Mijn favoriete vakantieland is al sinds jaar en dag, Frankrijk. Wij komen al jaren op dezelfde camping in het dorp Vallont Pont d’Arc in de Ardeche.”

Waar kijk je graag naar op televisie?

“Mijn favoriete programma is Vandaag inside. Verder kijk ik af en toe een serie op Netflix. Uiteraard volg ik ook veel voetbalwedstrijden in – en buitenlands, alsmede de Formule 1.”

Heb je nog andere hobby’s naast voetbal?

“De laatste jaren wordt er wat minder getraind en ben ik gaan Fitnessen bij Sportcity. Inmiddels ben ik (zoals velen van EBOH) verslaafd geraakt aan padellen. In het voorjaar beleef ik veel plezier aan het BBQ-en op de camping.”

In welk elftal voetbal je bij EBOH?

“Ik speel nu al een aantal jaar in het beroemde (of beruchte) 3e elftal van EBOH”

Wat is je positie in het veld?

“Ik ben begonnen als verdediger in de jeugd en daarna doorgeschoven naar de spitspositie. Inmiddels ben ik keeper geworden, dit tot tevredenheid van mijn medespelers. Een veel gemaakte opmerking is dan ook : Je kan beter keepen dan voetballen, had je eerder moeten doen.”

Bij welke clubs heb je tot nu toe allemaal gespeeld?

“Ik ben begonnen op mijn 5e bij EBOH. Op mijn 15e koos ik voor een leven zonder voetbal en ben ik gaan stappen en werken. Op mijn 20e heb ik 1 jaar in een vriendenteam bij ZBC zondag gespeeld (lekker om 10.00 uur ballen op een achterveld met een kater). Op mijn 23e ben ik weer teruggekeerd op het vertrouwde nest: EBOH. Al snel bleek dat het 1e van de zaterdag te hoog gegrepen was en ben ik laatste man en aanvoerder van het 2e geworden. Dit was onder de bezielende leiding van Hans de Heer.”

Wie is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald?

“Jermaine Sandvliet”

Wat is jouw voetbalhoogtepunt bij EBOH tot nu toe?

“Voor mijzelf is dat toch wel het kampioenschap en topscoorder met C2 (lang geleden)”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub?

“Denk dat iedereen bij EBOH dit wel weet, Feyenoord”

Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub?

“Liverpool”

Wie is (of was) je favoriete voetballer?

“Paul Bosvelt”

Welk stadion vind je het mooist of meest indrukwekkend?

“De Kuip”

Doe je verder nog iets voor de club EBOH?

“Op dit moment niet meer, behalve uiteraard lid van de Club van 100”

Wat vind jij het mooist aan de club EBOH?

“Eendracht ! Een mooi voorbeeld is de wedstrijd van Januari jongstleden tegen Oranje Wit 1 uit. Zowel supporters als spelers straalden dit uit en waren trots EBOH-er te zijn.”

Waar ben je trots op?

“Dat ik zo lang voor deze prachtige club en de kleuren heb mogen spelen.”

Heb je nog een droom voor in de toekomst?

“Dat EBOH nog maar de lang gezelligste club van Dordrecht mag blijven”

Is er nog iets dat de mensen over jou zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt?

“Probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven en blijf EBOH steunen in de toekomst op wat voor manier dan ook.”