Even kennismaken met… Ad Holster en Myron van Pelt

Even kennismaken met…

Deze keer:

  • Ad Holster (Erelid van EBOH, EBOH-supporter en ‘clubjournalist’ van EBOH 1)
  • Myron van Pelt (Speler EBOH JO19-1)

Ad Holster

Naam: Ad Holster

Leeftijd: 70

Wat doe je in het dagelijks leven ?

“Met pensioen en eigen baas. Ik sjouw van alles en nog wat.
Ik ben voorzitter van VvE Het Dok en actief voor de 3 clubs waar ik lid van ben,
Gymnastiekvereniging Sparta (accommodatiebeheer), Tennisclub TCD (beheer tennispark)
en EBOH. De kinderen weten me te vinden en ik ga graag regelmatig een paar dagen weg, op stedentrip, of hotelletje met de fietsen mee. Als verjaardagscadeau kreeg ik een trip naar New York van en met het hele gezin. Onbetaalbaar zo mooi.”

Hoe ziet je gezinssituatie eruit ?

“Al 37 jaar getrouwd met Marjan. Twee dochters Karin en José en een kleinzoon op komst.
Die gaat natuurlijk naar de Mini’s over een paar jaar.”

Wat is je lievelingseten ?
 
“Nog steeds van bij mijn moeder vroeger.
Bruine bonen met uitgebakken spek met zo’n knapperig randje, Hollandse sla met een eitje en rauwe uitjes door de bonen.”

Welke muziek vind je leuk ?
 
“Van Frank Sinatra tot Robbie Williams, Phil Collins en Michael Bublé.
En dan met een groot orkest in een concertzaal, daar krijg ik kippenvel van.
Maar een meezingertje is ook prima.”

Wat is je favoriete vakantieland ?

“Wij houden van afwisseling behalve in de winter, dan gaan we altijd naar Oostenrijk, ons favoriete skiland. De gezelligheid is belangrijk. Van de zuidelijke landen is Griekenland favoriet. Met die mensen kan ik het beste opschieten. En Curaçao natuurlijk. Daar kan je filet americain kopen in de supermarkt en lekker Hollands lullen. Het voelt als ons eiland in de Caribean.”

Waar kijk je graag naar op televisie ?

“Mijn vrouw zegt altijd: “er rolt weer een bal zeker” , maar Hollandse series vind ik ook leuk, zoals de Dertigers en Oogappels”

Heb je nog andere hobbys naast voetbal ?

“Ik hou van Sport. Ik ben niet zo van de sportscholen, maar hou van alles met een balletje erbij, ik tennis en volleybal en een potje jeu de boules met vriend Frans is ook geinig. En voor gezelschapspelen ben ik altijd op te porren.”

Heb je zelf vroeger ook gevoetbald bij EBOH en zo ja in welk elftallen ?

“Mijn kinderwagen  stond langs de lijn op de Zuidendijk, met Opa Arie en Oma Jo’tje kijken naar mijn vader. Alle Holsters werden lid van EBOH (Eendracht Brengt Ons Holster). Vanaf de pupillen tot A1 en op 17 jarige leeftijd in het eerste. Interim coach Jan van der Straaten liet mij debuteren en vroeg officieel toestemming aan mijn vader. Het begon met een zenuwenwedstrijd uit tegen Overmaas in een rechtstreeks degradatieduel. We wonnen met 0-1 door een doelpunt van Wim van Kooten en overleefden een kwartier blessuretijd. Na afloop hadden we gratis drinken in de kantine, maar ik kon niks weg krijgen door alle spanningen. We pakten daarna de Dordtenaar Cup tegen Fluks op het Sportpark na strafschoppen. Sil Zajec pakte er 2 en ik schoot hem binnen. Na het eerste afgezakt naar het tweede en geëindigd in het 13de !”

Wat was je positie in het veld ?

“Meestal de nummer 6 op het middenveld. De balafpakker en scherp in de duels. Ze noemden me de Johan Neeskens van EBOH.”

Wat is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald ?

“Wim van Kooten was van uitzonderlijke klasse met zijn gouden linker en wij hadden een geweldig middenveld met Aad Blokland als spelverdeler , André Kosten als verbindingsman en ik als stofzuiger. We konden lezen en schrijven met elkaar. En in het begin voetbalde ik nog met Marius van Pelt. Dat was de voorloper van Denzel Dumfries, wat een power. De beste spits van EBOH was neef Ron. Scherp en gemener dan de voorstoppers. Helaas betekende een kruisbandblessure al op jonge leeftijd een einde aan zijn voetballoopbaan.”

Wat is jouw voetbalhoogtepunt bij EBOH tot nu toe ?

“Onder Rein de Bruijn zijn we in 1974 en 1977 gepromoveerd naar de 1ste klas.
In 1974 na een zinderende nacompetitie, die we vanuit een onmogelijke positie bereikten. Ernst Bustraan  en ik bogen vlak voor tijd een 1-0 achterstand om naar 2-1 winst tegen HOV en in de beslissende partij in de nacompetitie wonnen we met 2-0 bij Spartaan’20 met weer 2 goals van Wim van Kooten. In seizoen 1976/1977 was er een enorme saamhorigheid na een emotioneel begin en klopte alles in ons team. We werden kampioen door met 4-1 van Nieuwenhoorn te winnen.”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub ?

“Feyenoord. Ik ging voor het eerst naar de Kuip met mijn vader naar Feyenoord – Ajax,
eindstand 9-4,toen was ik verkocht. Maar ik heb ook sympathie voor clubs in de buurt zoals
FC Dordrecht, Excelsior en Sparta.”

Wat is je favoriete Buitenlandse voetbalclub ?

“Ik heb in elk land een favoriet. Manchester United, Schalke’04, Real Madrid, AC Milan en ga zo maar door.  Voor elke wedstrijd die ik zie, kies ik een favoriet. Het mooiste clublied is dat van Sevilla, op het ritme van de flamenco, kippenvel als je daar bent, en op te zoeken op YouTube.”

Wie is of was je favoriete voetballer ?

“Geen uitgesproken favoriet. In elke tijdgeest wel een paar, zoals Willem van Hanegem, Johan Neeskens, Robin van Persie en Giovanni van Bronkhorst. En nu spelers als Frenkie de Jong en Gernot Trauner.”

Welk stadion vind je het meest indrukwekkend ?

“De Kuip is natuurlijk geweldig, of eigenlijk was. Het is verouderd. Voor aanvang staan er nog een paar duizend voor de poort en voordat je een biertje of broodje hebt? Ik ben een voorstander van een nieuw stadion, half liggend in de Maas. Een icoon en blikvanger voor de hele wereld, waar de Champions League en Wereldbeker Finale gespeeld kan worden. Helaas liggen de plannen in de ijskast. Men heeft zich verkeken op de sentimenten.”

Doe je verder nog iets voor de club EBOH ?

“Ik vind het leuk om journalist te zijn en het 1ste elftal te volgen. Alleen als Fred van Dongen er is, sla ik over, die man kan zo mooi schrijven over het amateurvoetbal en dan plaatsen we zijn stuk. Verder ben ik voorzitter van de Jubileum en Reünistencommissie, zit in de Archiefcommissie met Ernst en Fred, en doe bestuurskamerdiensten.”

Wat vind jij het mooist aan de club EBOH ?

“Het is mijn tweede thuis en voelt als een hechte familie. Mijn wieg stond er en het is gewoon de club, waar je van houdt, in voor- en tegenspoed. Mooi om te zien is, dat de volgende generatie bestuurders klaar staat om de club te leiden en ik  geniet van jonge jongens zoals Kai de Jong. Als je ziet hoe hij op PR gebied de “socials” doet, dat is grote klasse. Die evolutie kan ik niet meer bijbenen.”

Waar ben je trots op ?

“Dat ik op 23 december 2022 benoemd ben tot Erelid.”

Heb je nog een droom voor in de toekomst ?

“Ik ben niet zo’n dromer, maar het is net als in de Kuip hoog tijd, dat we ons clubhuis gaan renoveren. We hebben net 50 jaar Schenkeldijk gevierd en willen we een aantrekkelijke club blijven dan moet je vernieuwen. In de jaarvergadering zijn plannen aangekondigd. In 2024 moeten we een start maken met de uitvoering. Mijn vader was voorzitter van de Bouwcommissie in 1973. Dat ontwerp met de Soos beneden was goud. Nu hebben we een make-over nodig.”

Is er nog iets dat de mensen over jouw zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt ?

“Ik heb EBOH 100 jaar jubileumpetten aan Rood Zwarte vrienden geschonken, die in het buitenland wonen, dat was een leuke klus.  Ik ben bijv. bij Marcel Schoon geweest in Spanje, bij Bram Boeren op Curaçao, Henk van Ommen op Kreta en Jan van der Straaten in Renesse. En overal scheen de zon. Dirk Bijl in Brazilië is er nog niet van gekomen, maar die woont in de binnenlanden en moet eerst verhuizen naar Rio J”

Myron van Pelt

Naam: Myron van Pelt

Leeftijd: 17 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven? 

“In het dagelijks leven ga ik naar school. Ik doe MBO Sport & Bussiness”

Hoe ziet je gezinssituatie eruit? 

“Ik woon met mijn vader Hans, moeder Cindy,  broer Jaymi en hond Bubble.”

Wat is je lievelingseten? 

“Sushi, maar ben ook gek op de indische hapjes van mijn moeder. En elke dinsdag en donderdag eet ik een prakkie bij mijn oma.”

Welke muziek vind je leuk?  

“Nederlands rap.”

Wat is je favoriete vakantieland? 

“Mijn ouders hebben een tourcaravan in Italie. Elke zomer gaan we 3 weken naar de camping in San Mauro (in de buurt van Rimini). Ik was nog maar 8 maanden toen kwam ik daar al.”

Waar kijk je graag naar op televisie? 

“Voetbal en series”

Heb je nog andere hobby’s naast voetbal? 

“Ik help Sensei Roy Nispeling bij het lesgeven van Asihara Karate aan de jongste jeugd van sportschool KODO in Zwijndrecht. Verder vind ik online gamen (Fortnite / FIFA) met vrienden erg leuk.”

In welk elftal voetbal je bij EBOH? 

“Jo19-1”

Wat is je positie in het veld? 

“Centrale verdediger.”

Wie is de beste speler waar je zelf mee hebt gevoetbald? 

“Mitchell Rovers”

Wat is jouw hoogtepunt in het voetballen bij EBOH? 

“Als 16 jarige mijn debuut maken in het 1e elftal van EBOH . Maar ook de kampioenswedstrijd met de 19-1 tegen Heerjansdam. Met 2-4 achterstaan en toch nog met 6-4 gewonnen. Bij een gelijkspel was Heerjansdam kampioen. Dat was ook heel gaaf.”

Wat is je favoriete Nederlandse voetbalclub? 

“Feyenoord natuurlijk.”

Wat is je favoriete buitenlandse voetbalclub ? 

“Heb ik niet echt. Al kijk ik wel op Youtube alle samenvattingen van de grote competities terug.”

Wie is of was je favoriete voetballer? 

“Messi.”

In welk stadion zou je ooit eens willen voetballen? 

“In de Kuip.”

Doe je verder nog iets voor de club EBOH? 

“Nee”

Wat vind jij het mooist aan de club EBOH? 

“De sfeer en de mensen.”

Waar ben je trots op? 

“Dat ik al een tijdje met het eerste elftal mee mag trainen.”

Heb je nog een droom voor in de toekomst? 

“Dat ik zo lang mogelijk kan blijven voetballen. Hopelijk zsm in ons 1e elftal.”

Is er nog iets dat de mensen over jou zouden moeten weten of wil je nog iets aan ze kwijt? 

“Ik hoop dat EBOH nog lang blijft bestaan.”