En de winnaar is …… Barendrecht (o23)

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat gaat op voor Barendrecht dat het Ries Fok sr. toernooi won door met 2-0 van sc Feyenoord te winnen. De finale werd afgewerkt op het kunstgrasveld van Dubbeldam. Uit commerciële overwegingen vond de troostfinale tussen EBOH en het Dubbeldam zondag van Ries Fok jr. op het hoofdveld van EBOH plaats. En daar waren de meeste toeschouwers aanwezig.

Het werd een eenzijdige wedstrijd met EBOH als dominerende partij. De ploeg van Patrick Stok en Jeffrey Monster misten een aantal sterkhouders om uiteenlopende redenen. Jan Arie Kouwenhoven (rug), Emerson Antonia, Oberson van der Spek, Robin Matena en Henny Otto waren geblesseerd. Noël Goosens genoot van een weekje Spanje en Wesley Ebbers was getuige op een bruiloft. EBOH loste het op met de jonge Julian van Duren in het doel en Joey Steenbakker als laatste man. “Op die plek kan ik 100 jaar worden en ik heb maar mooi de topscorer van Dordrecht aan banden gelegd”, zo sprak Joey lachend over zijn debuut in de achterste linie.

Het lukte Jerry van Ingen inderdaad niet om te scoren. Daarvoor was de Dubbeldamse aanvalskracht te gering. De score werd vroeg geopend door een wonderschone goal van Leroy Verkerk. Elvis Versluis gaf de steek op Ricardo van de Merwe, die Leroy perfect bediende en diens inzet verdween met een perfecte half volley achter de neef van Elvis, Pim Versluis. De oud doelman van EBOH is na zijn avontuur bij ZBC’97 neer gestreken bij Dubbeldam. En dat betekende de terugkeer van de grote sigaar van Pa Versluis langs de lijn. Voor de rust zag Pim nog een keer Ricardo van de Merwe voor zijn neus verschijnen en kon hij de 2-0 niet voorkomen.
Na rust ging EBOH door waar het gebleven was en knalde Jimmy Pieper van dichtbij de 3-0 binnen. Ricardo van de Merwe zette de eindstand op het bord na een perfect balletje diep van de andere Ricardo, genaamd Heuverling.

Na afloop genoot het terras en omgeving van het optreden van Hollands Welvaren en verzorgden Hans Schoon en Ries Fok jr.  de prijsuitreiking van het toernooi dat de naam draagt van de vader van Ries, de legendarische ere-voorzitter van EBOH, Ries Fok sr. Zo te zien is er voor Dubbeldam veel werk aan de winkel tot de start van de competitie, maar datzelfde geldt voor EBOH, dat dinsdag VVGZ ontvangt en dan weet je hoe ver je staat. Toernooidirecteur René Ebbers keek het allemaal tevreden aan en was blij met de kwalitatieve impuls van Barendrecht en Feyenoord. “We misten wel DFC en EMMA, maar dat kwam omdat DFC besloot hun toernooi een week later te plannen in ons weekend, volgend jaar beter afstemmen”.