Eindelijk weer 3 punten voor E.B.O.H. D1

Zaterdag  24 november 2012, aanvang 10.30 uur.
E.B.O.H. D1 – Kozakken Boys D1.

E.B.O.H. D1 zou startten met 3 E1 spelers. Door een aantal langdurige absenten, kampt E.B.O.H. D1 met een structureel tekort. E.B.O.H. D2 had zijn kampioenswedstrijd en daaruit konden we dus niet putten. Maar gelukkig hebben we bij E.B.O.H. een paar jongens zitten die het niveau van D1 eerste klasse ook goed aankunnen. Helaas moest een van deze spelers vroeg in de ochtend afbellen aangezien hij ziek was. Maar de overige 2 werden gewoon in de basis gezet.

E.B.O.H. startte goed en vanaf het begin konden we zien dat iedereen vanuit zijn organisatie voetbalde. Binnen 5 minuten gooiden onze E1 spelers alle spanning van zich af en werd er op zeer efficiënte wijze gescoord. De 1 – 0 stond op het scorebord. Er werd keihard gewerkt binnen het team. We konden goed zien dat het zelfvertrouwen nog een beetje ontbrak, aangezien we de laatste weken toch vele punten hebben laten liggen.
De verdediging stond goed, zorgde bij de opbouw voor een goede veldbezetting. Hierdoor was er altijd wel iemand aanspeelbaar. Kozakken Boys speelde ook heel erg op de aanval, waardoor de verdediging van EBOH wel heel erg alert moest blijven. Nou wat dat betreft een pluim voor de gehele verdediging met de uitstekend meevoetballende keeper. Met de nodige coaching voor het middenveld en de voorhoede, kwam E.B.O.H. tot vele aanvallen. Dat resulteerde ook in vele kansen en werd de keeper van Kozakken Boys meerdere malen onder vuur genomen. Sommige mensen van Kozakken Boys werden helemaal gek van de buitenspel vlagsignalen van de goed vlaggende EBOH assistent. De coach en leider van Kozakken Boys moesten ook steeds toegeven dat hun aanvallers toch iedere keer buitenspel stonden.

Rust   1 – 0.

In de 2e helft pakte de ploeg het helemaal goed op. Het tikken, passen, overspelen en elkaar wat gunnen ging ineens lopen. Nadat de trainer zijn stembanden moest gaan zoeken, begreep de rechtshalf dat hij breed moest gaan lopen. Dat resulteerde in korte tijd dat hij wel 20x de bal kreeg.
De aanvallen werden steeds gevaarlijker. Na de rust waren er door de trainer een paar wijzigingen doorgevoerd en dat pakte wel heel goed uit. Onze voorstopper kreeg mogelijkheden om de 16 in te lopen. Hij kapte en draaide. Het was wachten tot een verdediger zou vergrijpen met een overtreding. Maar Kozakken Boys liet zich niet verleidden. Het afvallende schot werd bijzonder fraai door de links buiten in de goal gewerkt. Super aanval en 2 – 0.

In de laatste 5 minuten werd het nog een beetje chaotisch. De tot dan toe goed leidende scheidsrechter maakte wel een spelregel foutje. En stuurde een speler voor 5 minuten uit het veld. Volgens de spelregels  kan dat namelijk niet voor het op onreglementaire wijze ten val brengen van een tegenstander, daar staat namelijk een gele kaart voor. Maar gelukkig stonden we met 2 – 0 voor en kwamen we hierdoor ook niet echt in de problemen.
Jongens complimenten, goed gespeeld en je taak goed uitgevoerd. Het was voor de supporters weer eens genieten langs de lijn.