Eindelijk kunstgras bij EBOH….

Met de toezegging dat het hoofdveld van EBOH kunstgras wordt, komt een lang gekoesterde wens in vervulling. De omzetting van gras naar kunst speelde  al in de tijd dat Jan Lagendijk nog wethouder was namens de PvdA in Dordrecht.

Halve en hele beloftes konden nimmer waar gemaakt worden door nieuwe verkiezingen en nieuwe colleges. Maar nu is het eindelijk dan zo ver. EBOH levert veld 2 in, het all -weather trainingsveld wordt een voetbalveld en het hoofdveld krijgt kunstgras, aldus voorzitter Hans Schoon, die zo trots als een pauw rond liep voor, tijdens en na de wedstrijd tegen GSC/ODS. “Dit geeft een geweldige impuls aan onze club, 3 velden direct rondom het clubgebouw en allemaal met licht.

Ouders kunnen op de tribune zitten, of in de “skybox”, als hun kinderen trainen en spelen, wat wil je nog meer. Ook de spelers en trainers zijn enthousiast. “Wij hebben een groep spelers, die op kunstgras beter tot zijn recht komt”, aldus René Ebbers. Keeper Donny van der Laars ziet ook de voordelen: “Normaal gesproken speel ik liever op gras, maar het onderhoud is niet zo als in de kuip. De langste tijd van het jaar is het hobbelig en ongelijk, daar heb je nu geen last van”.

EBOH heeft niet het alleenrecht om op het veld te spelen. Ook Dubbeldam kan van de accommodatie gebruik maken. En zo wordt de beschikbare capaciteit ten volle benut. De doelstelling is om voor het begin van het nieuwe seizoen het veld speelklaar te hebben.

 

P1110658