Eerste darttoernooi daverend succes! (update)

Afgelopen zondag is voor het eerst een darttoernooi gehouden in onze mooie kantine. Speciaal voor deze gelegenheid zijn vier professioneel ogende dartbanen gecreëerd op het podium, waardoor toeschouwers de wedstrijden goed konden volgen. In maar liefst 6 poules zijn wedstrijden 501 gespeeld om te bepalen wie uiteindelijk de winnaarsronde en de verliezersronde in zouden gaan voor de Knock-out fase van het toernooi.

Zoals gebruikelijk bij een toernooi, leverde ook dit toernooi de nodige verrassingen op, en er waren natuurlijk ook een aantal “zekerheidjes”. De toernooileiding had vooraf al een een aantal inschrijvingen van buiten de vereniging ontvangen. Een veilige veronderstelling bleek dat deze heren allemaal wel vaker met hun pijlen op een bord staan te mikken. De uiteindelijke winnaar bleek zelfs eredivisie te spelen!

Dit alles heeft de pret voor niemand kunnen drukken. Onder de bezielende toernooileiding van Theo de Jong, geassisteerd door Evelien Noordermeer, die tevens de bar voor haar rekening nam hebben alle deelnemers een bijzonder geslaagde zondag gehad. De ondersteuning van Teus, Nans en Jennifer in de keuken leidde ertoe dat ook de innerlijke mens regelmatig versterkt kon worden, zodat de darters allemaal zo scherp mogelijk bleven voor het bord.
Op momenten dat de darters even niet hoefden aan te treden en door de enthousiaste supporters die de goede sfeer nog verder aanwakkerden werd ondertussen de verrichtingen van Feyenoord en Ajax in de gaten gehouden.
In de soos was bovendien een heus FIFA toernooi aan de gang. De spelers en leiders van JO13-1 (vroeger D1) bleken in en minstens zo spannend toernooi verzeild geraakt als de darters in de kantine.

Uiteindelijk hebben we drie winnende namen bekend kunnen maken aan het eind van deze geslaagde dag;

Elvin Geerlof (yep, de eredivisionist) won de winnaarsronde, de hoogste finish van de dag was 94 en werd gegooid door Hans Stiphout (een voormalig collega van Ernst Bustraan) en onze eigen Barry Reidel won de verliezersronde. Barry had zo weer een flink deel van zijn reiskosten (vanuit het verre Zeeland) gedekt!

Het enige minpuntje bleek dat het gekozen format voor de vele beginnende darters wat hoog gegrepen was, waardoor het toernooi uiteindelijk iets langer duurde dan aanvankelijke bedoeling was. daarmee gaan wij natuurlijk rekening houden voor ons volgende toernooi, want…….

Zondag 12 Maart 2e darttoernooi bij EBOH!

Om het toernooi nog leuker te maken gaan we dan een ander spel spelen; TacTics

De bedoeling bij dit spel is dat je zo snel mogelijk de getallen van 10 tot 20 en de Bull drie keer hebt geraakt. Om te zorgen dat het toernooi minder snel zal uitlopen spelen we deze keer best of 3 partijen, wat betekent dat je in plaats van 3, nog maar 2 legs hoeft te winnen om als winnaar van het podium te stappen. Voor de (potentiële) deelnemers die tegen rekenwerk op zien; de hoeveelheid rekenen is tijdens dit spel minimaal. Alleen in de winnaarsronde zal TacTics ook met punten worden gespeeld. De poulewedstrijden en de verliezersronde worden allebei gespeeld zonder puntentelling. Hoe één en ander in zijn werk gaat, leggen we tijdens het toernooi natuurlijk nogmaals duidelijk uit!

Verder blijven de voorwaarden om mee te doen aan het toernooi gelijk;

  • Inschrijfgeld = €5,00 per deelnemer
  • Inschrijfgeld = prijzengeld
  • Neem je eigen pijlen mee
  • Je speelt minimaal 4 partijen

Inschrijven (het liefst vooraf) kan vanaf nu al bij Theo: per app; 06-10056734, of per mail: theo@a2q.nl. Graag bij het aanmelden je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mail adres vermelden!
Deelnemers van die geen lid zijn van EBOH zijn van harte welkom, maar moeten verplicht vooraf inschrijven.
Graag zouden we ook vrouwen zien deelnemen! Niets is mooier dan een macho te zien verliezen van een vrouw!

Tot 12 Maart allemaal!