EBOH wint milde burenruzie

Na eerder dit seizoen moeizaam maar met 3-1 Dubbeldam thuis te hebben verslagen door doelpunten van William Schrauwen, Milan Bax en Sebastian Bekkers stond afgelopen zaterdag de return op het programma. Zaterdag zou de beslissing vallen wie zich dit jaar de “kampioen” van de Schenkeldijk en winnaar van de burenruzie mag noemen. Het werd na een milde en weinig hoogstaande partij een één-nul overwinning voor de gasten. Zodoende kroonde EBOH zich dit jaar tot (zaterdag)kampioen van de Schenkeldijk.

Dubbeldam – EBOH : 0-1
Doelpuntenmaker: Tim Stok

De wedstrijd kwam deze zaterdag maar moeizaam op gang. En eigenlijk was er in de gehele eerste helft weinig te beleven voor bezoekers van de uit- en thuisploeg als wel voor een neutrale tegenstander. In het eerste gedeelte van de eerste helft drong EBOH aan. Maar verder dan een schot van Tim Stok, een schot van Sebastian Bekkers en een counter waarbij uiteinde Mo Salman en Paul Reijnders elkaar in de weg liepen kwamen de gasten niet. In het tweede gedeelte van de eerste helft gaf EBOH het heft uit handen en werd Dubbeldam wat gevaarlijker. Maar behalve een scrimmage waarbij de bal van de doellijn werd gehaald, kwam ook Dubbeldam niet.

Beide ploegen speelde zeer slordig en er werd veel balverlies geleden. Ook van een “onvriendelijke” burenruzie was ditmaal niet echt sprake. Al had EBOH-coach Hoessin Jouhri het nog wel over een gevaarlijke:

Verticale sliding

Na rust wist de uitploeg toch weer wat druk op de ketel te zetten. Vlak na rust was het de goed spelende Vincent Mutter die over links doorbrak maar de bal net over schoot. Niet veel later was het Tim Stok die wel de 0-1 op het scorebord wist te zetten na een goede steekpass van Mo Salman op Sietse Schuurman, die vervolgens over rechts de bal bij Tim Stok wist te brengen.

Niet lang na de 0-1 werd een schot van EBOH-aanvoerder Ronald Plaisier gekraakt. Later in de wedstrijd waren er legio mogelijkheden voor de gasten om verder uit te lopen, maar keer op keer werd er gefaald bij of door het geven van de eindpass. Twee keer was Tim Stok niet zelfzuchtig genoeg en gunde Sietse Schuurman een kans. Een derde keer wisten ook Bas van Oosterhout en Sietse Schuurman er niet samen uit te komen. Een vrije trap van Dubbeldam in de laatste minuut kon ook geen groot gevaar meer stichten en zo eindigde de wedstrijd in 0-1. Een terechte overwinning voor de rood-zwarten.

Selectie:
1. Joey Hughes
2. Marc Pirone
3. Marc Oldenburger
4. Paul Reijnders
5. Vincent Mutter
6. Abdul Zaada (75. Fernando Lozoya-Ringelberg)
9. Tim Stok (83. Bas van Oosterhout)
10. Sebastian Bekkers (65. William Schrauwen)