EBOH wint eenvoudig

Deze zaterdag moest EBOH het opnemen tegen Groote Lindt. De ploeg uit Zwijndrecht kon dit weekend de tweede periodetitel pakken. En het moest wel heel vreemd gaan lopen wilde dit niet gebeuren. Immers zij mochten met maximaal drie doelpunten verschil winnen.

EBOH – Groote Lindt : 1 – 0
Doelpuntenmaker: Mohammed al Salman

Al vanaf de eerste minuten bleek Groote Lindt met maar één doel te zijn afgereisd naar de Schenkeldijk en dat was het binnenhalen van die periodetitel en dat betekende dus niet verliezen met al te grote cijfers. Op zoek naar de winst leek de uitploeg niet te gaan. Al in de eerste minuten waren er kansen voor EBOH. In de 2e minuut kon Groote Lindt nog een corner van de lijn halen. Na drie minuten viel al wel de 1-0. Mohammed al Salman schoot knap uit de draai raak.

Eén minuut later had de score al vergroot kunnen worden, maar Sietse Schuurman zag zijn schot gekeerd worden. Na tweede speldenprikjes van de gasten, schoot Mohammed al Salman na ruim een kwartier naast in de korte hoek. Waarna het openingsoffensief van de thuisploeg wat afzwakte.

Vlak voor rust zette EBOH nog even aan. Een prachtig afstandschot van Ronald Plaisier werd op wonderlijke wijze door de keeper van Groote Lindt uit de kruising geplukt. Uit de corner die volgde wiste de thuisploeg tot drie keer toe de doelman en de verdedigers die op de doellijn stonden niet te passeren. Zo had het voor rust gemakkelijk drie à vier nul kunnen staan, maar waren de rood-zwarten tamelijk lief geweest voor de gasten die vandaag zo graag de periode wilde pakken.

Na rust bloedde eigenlijk de wedstrijd een beetje dood. Er volgde weinig uitgespeelde kansen voor beide ploegen. Groote Lindt vond het wel best, EBOH probeerde zichzelf te belonen maar wilde daar maar niet in slagen. Uiteindelijk leek Mohammed al Salman opweg naar zijn tweede goal, maar één-op-één schoot de anders zo trefzekere Dordtenaar over.

De stand na drie minuten, prijkte uiteindelijk ook na negentig minuten op het scorebord. De thuisploeg had niets weggegeven, maar zichzelf ook niet beloond. De gasten vierden hun periodetitel en vonden het allemaal wel best. Einduitslag 1-0.