EBOH walst over GSC/ODS heen

In de openingswedstrijd van het Dick van der Sluis toernooi boekte EBOH een ruime 6-0 overwinning op GSC/ODS. De “man of the match” was de na 1 jaar Pelikaan teruggekeerde verloren zoon Adema (Adje) Kabbah. Met 4 op een rij, waarvan 3 in de 1ste helft, liet hij zien het scoren nog niet verleerd te hebben. Supporters merkten gekscherend op dat als Feyenoord nog een spits nodig heeft, ze niet ver hoeven te zoeken. Hij hoeft maar 1 miljoen te kosten.
De overige doelpunten kwamen van de voeten van de Ricardo’s (van Yperen en van de Merwe). Na 2 competitienederlagen vorig seizoen was er dus eindelijk winst tegen de geplaagde stadgenoot. GSC/ODS telde nog maar 4 basisspelers van de succesvolle formatie van vorig seizoen.
Door vakantie en studie in het buitenland moest een beroep worden gedaan op de keeper van het 3de elftal. De overige afwezigen vallen in de categorie blessures, schorsingen en een aantal weigeraars, die zich solidair hebben verklaard met de langdurig geschorste Dennis Groeneweg. Deze laatste werd als grote boosdoener aangewezen voor de knokpartij in de slotfase van de nacompetitiewedstrijd tegen GVV’63 uit Gameren.
Genoeg werk aan de winkel dus voor onze stadgenoten om de successen van vorig seizoen een vervolg te geven.

Voor EBOH ziet het er hoopgevender uit. De combinaties liepen op de gemaaide en (door een bui) gesproeide grasmat een stuk vlotter als afgelopen zaterdag, al was trainer Ab van Wijk (à  la Frank de Boer) niet helemaal tevreden. ”Ik vond het achterin nog niet helemaal goed staan, daar moeten we nog aan werken”. Verheugend was wel het hernieuwde optreden van Melvin Boer, die er met minder kilootjes afgetraind uit ziet. Vorig seizoen bleef zijn optreden beperkt tot een paar half uurtjes en nu hield hij het al veel langer vol.
Ook opmerkelijk was, al na 5 minuten, de invalbeurt van de 15 jarige doelman Kevin Steensma, die vanuit de B’s dit seizoen de A1 keeper is. Hij kwam het veld in voor de aan zijn bovenbeen geblesseerde Danny Peters. En omdat ook Donny van der Laars kampt met gekneusde ribben moest Kevin aan de bak. En hij deed dit uitstekend. Hij hield de nul door in de slotfase met een aantal knappe reddingen de eretreffer van GSC/ODS te voorkomen.
Zaterdag is de 2de toernooidag en zal de tegenstand groter zijn. Eerste klasser Alblasserdam is dan de tegenstander om 14.30 uur. Op het andere veld kruist GSC/ODS de degens met Unitas zondag. De roodbroeken met Leroy Verkerk en Remco van Gool in de gelederen verspeelden in de slotseconden een 2-1 voorsprong tegen Alblasserdam, waardoor deze partij in 2-2 eindigde. Donderdagavond start om 19.30 uur het toernooi voor 2de elftallen. Zij komen ook zaterdag in actie, voorafgaand aan de 1ste elftallen, om 13.00 uur.

Foto’s Jan Volwerk