EBOH vindt aansluiting na winst op Vuren

In een moeizame wedstrijd heeft EBOH door doelpunten van Johan Gerlach en tweemaal Mohammed al Salman met 3-0 gewonnen van Vuren. Beide ploegen spelen dit seizoen wisselvallig. EBOH begon goed aan het seizoen, maar morste tussentijds wat punten. Bij Vuren is spraken van het tegenovergestelde, zij begonnen slecht, maar pakte tussendoor wat punten. EBOH was dus gewaarschuwd en er stond dus wederom een finale op het programma.

EBOH – Vuren : 3 – 0
Doelpuntenmakers: Johan Gerlach, Mohammed al Salman (2x)

Eindelijk scheen een flauw zonnetje en was de temperatuur perfect voor een wedstrijd. Een ongekende luxe gezien de weersomstandigheden van de afgelopen maanden. De voorboden voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. De wedstrijd begon voor de thuisploeg goed en er werd direct aangevallen. Dat leidde al bij de eerste kans tot een doelpunt. Vanuit een corner van Ronald Plaisier kopte Johan Gerlach vogelvrij in de zestien hard en fraai binnen. 1-0. Een corner uit het boekje.

Na de vroege 1-0 zakte EBOH langzaam terug naar het spelniveau van Vuren. Dat vooral afwachtend speelde en wachtte op fouten bij EBOH. En dat gebeurde zo nu en dan. na geklungel achter kon de uitploeg na 11 minuten over de rechterkant doorbreken, daarbij raakte zij uiteindelijk de buitenkant van de paal. Het spelniveau van EBOH daalde verder, maar de eerstvolgende grote kans was voor Ronald Plaisier. De keeper van de tegenstander had de nodige moeite met een snoeiharde zwabberende vrije trap en keerde deze ternauwernood met de benen.

In de 26e minuut zette EBOH-coach Hoessin Joehri een aantal zaken om in de hoop meer grip op de wedstrijd te krijgen. Tim Stok ging naar rechts, Mohammed al Salman in de punt en Ronald Plaisier naar linksmidden. De bal werd voorin beter vastgehouden, maar te veel tweede ballen werden verloren op het middenveld. Na 33 minuten leidde dat tot een eerste wissel, William Schrauwen werd teleurgesteld naar de kant gehaald en maakte plaats voor Wessel de Graaff die na een ruim half jaar afwezigheid zijn rentree maakte. Hij moest voor meer strijd gaan zorgen.

Vijf minuten voor de rust botste de keeper van Vuren ongelukkig op een eigen verdediger. Na een lange blessurebehandeling kon hij niet meer verder. De scheidsrechter deze middag besloot vroegtijdig te gaan rusten en de tweede helft vijf minuten langer te laten duren.

In de openingsfase van de tweede helft waren de beste kansen voor de uitploeg. Tim Stok werd in de 47e minuut nog wel gevaarlijk na een actie over rechts en een schot wat net over de kruising draaide. Maar daarna was de 1-1 dichterbij dan de 2-0. Eerst draaide een indraaiende vrije trap vanaf rechts net voorbij de tweede paal. Vervolgens kopte een speler van Vuren geheel vrij over het doel van Joey Hughes. In de 83e minuut verdubbelde EBOH toch de voorsprong. Na een goede steekpass van Ronald Plaisier rondde Mohammed al Salman knap af. Vervolgens kopte uit een corner Marc Pirone bijna vanaf de doellijn de bal over het vijandelijk doel, omdat deze onderweg nog even van richting werd veranderd. Twee minuten later was het nogmaals raak. Na een actie van invaller Sietse Schuurman maakte Mohammed al Salman de 3-0. En zo eindigde een niet al te fraaie wedstrijd wel in ruime overwinning.

Gezien de overige uitslagen in de competitie heeft EBOH goede zaken gedaan met deze overwinning. Streefkerk verloor met 1-4 van Dubbeldam. Herovina met dezelfde cijfers van Haaften. Groote Lindt won met 3-2 van Ameide en Groot-Ammers en MVV’58 speelde gelijk. De meeste directe concurrenten verloren dus punten. Het kan nog een spannend slot van de competitie worden. Er volgen dus nog 9 finales.