EBOH viert uitbundig 91ste verjaardag

Met een grandioze feestavond heeft EBOH zijn 91ste verjaardag gevierd.
De ontvangst was al veel belovend. De gasten werden door de Reünistencommissie en Bestuur ontvangen met een glaasje champagne en werden daarna achter een gouden lijst op de foto vastgelegd door hoffotograaf Frans Reijnders, die geassisteerd werd door zoon Paul. Bij vertrek konden de foto’s al weer meegenomen worden.
Het motto van de avond was “EBOH gaat voor goud” en zeer velen hadden aan het motto uiting gegeven door een “touch of gold”  in de aankleding.

In de Wim Bakker soos was het weer ouderwets gezellig met onze vaste topmuzikant Gerrit Jansen, die de voetjes van de vloer kreeg en alle senior reünisten omvormden tot een muzikaal koor. Hoogtepunt was de voordracht van voorzitter Hans Schoon, die terugging in de tijd. Hij memoreerde aan de geweldige jaren toen Jan Reijnders, die zoals zo velen helaas niet meer in ons midden is, zijn evergreens ten gehore bracht.

Wie herinnert zich niet “Zonnig Madeira” en “Bloesje van licht blauwe zij”. Met een ode aan Jan Reijnders zong Hans Schoon onder begeleiding van Gerrit Jansen deze nummers nog een keer, daarbij massaal uit volle borst gesteund door alle aanwezigen.
Wat ook niet kon ontbreken was natuurlijk het clublied van EBOH.

 

Alle aanwezige Holsters (Hans, Wim, Gerard, Cock, Ad, Lex en Marjo!) traden voor het voetlicht en zorgden voor kippenvel.

In de druk bezochte bovenzaal brachten DJ Mo en Nightwind met swingende muziek de stemming tot ongekende hoogte. Hoogtepunt hier was het optreden van onze kleine roodzwarte  wereldzanger Leo Schellinger. Hij kreeg de zaal plat met “Gloria” en “If you ever”.
En natuurlijk was het weer mooi om oude bekenden te ontmoeten, zoals voor mij Maarten Jongejan en zoon Bas, het gouden middenveldduo Aad Blokland en André Kosten, Martin Stal, Piet Kusters, Nico Schellenbach en vele anderen. De aanwezigheid van  Riet Ophorst was ook bijzonder. Na een val zit haar arm in een stellage, maar met haar beschermheer Sijm Beuk heeft zij toch de hele avond meegemaakt, zonder verdere kleerscheuren.
Ook mooi was de aanwezigheid van Joop Schnebelie , samen met zijn dochter en haar gezin. Zus Annie stal natuurlijk weer de show op de dansvloer met haar eeuwig durende charme.
En als zelfs EBOH nestor Hans Holster met zijn vrouw Ger een dansje maakt, dan kan de avond niet meer stuk…..

Loterij
Door de uitbundige stemming kon de trekking van de loterij met superprijzen uiteindelijk geen doorgang vinden. Maar de lotenkopers hoeven niet te treuren. De loterij verhuist naar de kerstavond op 22 december en de loten blijven geldig.

Winnaars
Het koppel dat het thema “EBOH gaat voor goud”  het beste uitbeelden verdiende nog een prijs. De jury had lang nodig om een besluit te nemen. Uiteindelijk waren zij er om 03.30 uur uit. Maar toen waren de winnaars al naar huis. Als winnende koppel is Thorsten Hoogmoed en zijn vrouw uitgeroepen. De voorzitter van de Reünistencommissie Fred van Wingerden zorgt er hoogst persoonlijk voor dat zij alsnog de bijbehorende prijzen ontvangen.

Bedankt
De Reünistencommissie en het Bestuur danken ieder voor hun aanwezigheid en bijdrage aan de feeststemming. Ook de mensen die hun verhindering keurig opgegeven hebben, zijn wij zeer erkentelijk. En voor de zieken allemaal van harte beterschap en tot volgend jaar in goede gezondheid. En dat geldt natuurlijk ook voor u.

Ad Holster

Foto’s van deze avond zie de Galerij