EBOH verslaat VVGZ in topper en neemt plek 4 over

Voor het eerst sinds 2 november 2019 troffen EBOH en VVGZ elkaar in een officiële wedstrijd. In die ontmoeting, welke wegens het abrupte einde van het seizoen na de COVID-uitbraak het enige treffen tussen de twee clubs zou zijn, verloor EBOH met 2-6. Ondanks de uitslag was EBOH volgens toenmalig trainer Ries Fok “maar tien minuten minder dan VVGZ”.

Ook in het begin van deze wedstrijd, vier seizoenen later, was EBOH alles behalve de mindere ploeg. Het begon ondanks diverse afwezigen (Jan-Arie Kouwenhoven was ziek, en Furkan Kaya nog geblesseerd) zelfs beter aan de wedstrijd dan het team uit Zwijndrecht. Desondanks kreeg VVGZ de eerste grote kans. Een scherpe voorzet en een rebound waren echter niet genoeg om Robert de Bruin, die een paar uitstekende reddingen in huis had, te passeren. Binnen een paar minuten was het al raak: Noël Goossens werkte de bal achter de VVGZ-doelman na weer eens een fenomenale lange bal van Joey Steenbakker. Even later werd de marge zelfs twee, toen de aanvoerder van EBOH wederom het net wist te vinden als gevolg van dramatisch uitverdedigen van de ‘Gelukvogels’.

In de eerste helft bleef het kansen regenen voor de Rood-Zwarten. Door hier en daar een geweldige redding van de keeper en het feit dat het vizier bij EBOH niet geheel op scherp stond bleef een grotere voorsprong echter uit. Geheel volgens de ongeschreven regel van het voetbal (‘Als je hem zelf niet maakt…’) benutte VVGZ één van hun spaarzame kansen wel. Bij een corner, vijf minuten voor rust, werd er door EBOH matig gedekt en kon Remco Wuister vrij binnenschieten.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. EBOH verslapte enigszins, waardoor het team van trainer Dimitri Hooftman meer in het spel kwam. VVGZ kreeg de meerderheid van de kansen, maar slaagde er niet in om de stand gelijk te trekken. De EBOH-defensie en doelman Robert de Bruin wisten de aanvallen van de tegenstander steeds onschadelijk te maken. Zodoende kwam ook VVGZ niet onder de eeuwige voetbalwet uit: met nog een paar minuten op de klok werd Jerry van Ingen alleen op de keeper afgestuurd en hij twijfelde niet. De bal vloog in het net en de wedstrijd was met een 3-1 stand en nauwelijks tijd over definitief beslist. Met deze overwinning neemt EBOH de vierde plek direct van VVGZ over.

Volgende week speelt EBOH op Sportpark Souburgh tegen de nummer zes van de 2e klasse F, De Alblas. We zien jullie dan, EBOH’ers!