EBOH verliest van DFC

DFC – EBOH : 4 – 0

Na een boeiend trainingskamp in Duisburg werd er afgelopen dinsdag geoefend tegen DFC. DFC maakt een sterk seizoen door in de tweede klasse en is daarmee een geduchte tegenstander. Eerder dit seizoen werd er door EBOH op het nippertje met 2-0 verloren van ditzelfde DFC na twee goals in de laatste vijf minuten. Waar zouden beide ploegen vandaag staan?

Al vroeg in de wedstrijd kreeg EBOH een domper te verwerken. Op het kunstgrasveld, dat net wat anders reageert dan de gemiddelde natuurlijke grasmat in de regio Drechtsteden verslikte Joey Hughes zich bij een uittrap. De bal belandde bij een aanvaller van DFC die direct afrondde. 1-0. In het vervolg van de eerste helft ging de uitploeg aardig mee in het spel van DFC en creëerde een aantal opgelegde kansen. Onder meer Marc Pirone, Paul Reijnders, Abdul Zaada, Tim Stok en Sebastian Bekker konden de bal niet achter de DFC-doelman krijgen. Namens DFC was er nog een bal op de lat boven de EBOH-doelman.

Na de wisselingen in de rust had EBOH in de tweede helft meer moeite een goed positiespel op de mat te leggen en gaf iets meer ruimte weg. Daar maakte de DFC-spits handig gebruik van. Na 65 minuten werd de 2-0 in het centrum binnen geschoten en ook de 3-0 in de 80e minuut viel door het midden. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd zelfs nog 4-0.