Prachtige middag aan de Schenkeldijk met Wesley Ebbers en Leroy Verkerk in de hoofdrol

De middag deed denken aan die van 5 jaar geleden, toen EBOH kampioen werd in de 3de klas. Ook toen scheen overal de zon en ook toen werd het 7-0. Destijds tegen Leerdam Sport en nu tegen Alblasserdam, dat door de versterkte degradatieregeling de nacompetitie in gaat voor handhaving. Het kampioenschap is ongetwijfeld het hoogtepunt uit de voetballoopbaan van de jubilarissen, die samen 550 wedstrijden voor EBOH uit kwamen.

Wesley en Leroy zijn kinderen van de club, opgegroeid in de jeugd en door gestoomd naar het 1ste elftal. Wesley maakte zijn debuut 13 jaar geleden in de met 1-0 verloren regenkampioenswedstrijd tegen Jeka en Leroy Verkerk volgde een seizoen later na eerst een paar jaar voor Emma gevoetbald te hebben. Het zou het laatste jaar van EBOH op zondag worden, waarna we volledig op zaterdag verder gingen. Tussendoor probeerde beide jongens het nog een keer hogerop, Leroy bij Unitas en Wesley bij Nieuw Lekkerland, maar al snel kwamen ze tot de conclusie dat er maar 1 club is, waar ze thuis horen. En dat leidde tot het mooie kampioenschap in 2018 met pa René en Ries Fok als trainers.

Leroy kijkt terug op een mooie tijd: “Ries en René waren een gouden duo en tactisch heel sterk. Maar ik heb met alle trainers een goed contact gehad, ik speelde bij iedereen basis en bewaar warme herinneringen aan bijv. Gradus Roeland en Youhri Hoessin, En ook nu met Patrick en Jeffrey, zo gek als een deur, ha,ha. De jaren dat we tegen degradatie speelden waren ook mooi. Nu is een wingback modern, maar dat deden wij 10 jaar geleden al en ik schopte er altijd 10 of 12 in. Zolang het lijf en vooral mijn knie het volhoudt ga ik door. Het afgelopen jaar heb ik te veel blessures gehad. Mijn mooiste wedstrijd was Streefkerk uit in 2018 toen ik 2x scoorde en een heldenonthaal kreeg.

Voor de technisch begaafde stylist Wesley Ebbers  was de wedstrijd bij Wilhelmina uit één van zijn beste. “We wonnen met 0-3 en mijn doelpunten zaten er allemaal heerlijk in. Maar de goal pas tegen Heukelum was ook mooi. Net als Leroy ben ik van plan om nog een tijdje door te gaan. Het voetballeven is al zo kort en je moet er zo lang mogelijk van blijven genieten”.

Genieten deden de toeschouwers ook van een oppermachtig EBOH met een basisplaats voor het 16 jarig talent Myron van Pelt. Met een trotse ome Marius en vader Hans langs de kant. En niet te vergeten moeder Cindy en Oma van Pelt. Aanvankelijk werden er nogal wat kansjes gemist (Furkan en Noël) en was doelman Mert Budak een sta in de weg, maar na een kopbal op de lat van Haris Brzac kopte Noël Goossens eindelijk wel raak, gevolgd door nog een 2de  en op slag van rust de mooiste van Joey Steenbakker. Hij krulde de bal in de bovenhoek na een assist van Furkan Kaya.

Na rust voorkwam de grens van Alblasserdam aanvankelijk meer succes, tot groot ongenoegen van Jeffrey Monster, waardoor een wonderschone combinatie tussen Elvis Versluis en Noël Goossens niet door mocht en de goal van Mitchell Rovers ook afgekeurd werd, nadat Danny van Helden (behorende tot de 100 trouwste en beste Oranje fans) eerst naar de midden had gewezen. De doelpunten kwamen er toch. Eerst topscorer Noëll na assist Mitchell en daarna jonkie Ronan van Weelden, eerst na een heerlijke pass van ander talent Cayden Kalff en daarna nog een keer met het hoofd uit een voorzet van Ricardo van de Merwe. Tussendoor was er de 6-0 van Ricardo Heuverling en dat was er ook één om in te lijsten.

En nu we het toch over lijsten hebben. Beide jubilarissen kregen allebei 3 hele mooie. Van de staf en spelers, van de jeugd en van TD René Ebbers. Met een emotioneel betoog feliciteerde hij beide spelers na afloop. “ De ene zoon is echt, maar ook Leroy voelt als een zoon”. Verder bedankte René de groep voor een goed seizoen. ”Als we fit waren gebleven had er nog meer in gezeten en dan merk je dat de groep net te smal was. Daarom is het goed dat we er in geslaagd zijn om een aantal versterkingen te verwelkomen. Vandaag nog hebben ook Michael Steenbakker (nu EMMA en de broer van..) en Damian Gerde ( FC Dordrecht) besloten om te gaan voetballen bij EBOH. En dan hebben we  een groep van 20 spelers. En de Technische Commissie is uitgebreid met Frank Wierks en Joey Steenbakker. Kortom het ziet er goed uit voor volgend seizoen. Door de versterkte degradatieregeling wordt het bijna 1ste klasniveau, dus zijn we toch een beetje gepromoveerd” Elvis Versluis zal het niet meemaken, hij gaat terug naar ZBC’97 tot verdriet van de supporters die van zijn voetbalkunsten hebben genoten. “Ik ben 34 en het wordt allemaal te zwaar voor me. Ik heb overal pijntjes en op een lager niveau kan ik makkelijker uit de voeten”

Na afloop was het nog lang gezellig op het terras met zanger Eddy Goud. Was er dan helemaal niks op deze heerlijke middag aan te merken? Jawel , de microfoon haperde bij de huldiging van de jubilarissen,. (René Ebbers: “typisch Ebo, alles op het laatste moment en niet even checken”) en Fred van Dongen (de beste Facebook -reporter van Nederland) had het zo druk met het noteren van de doelpuntenmakers dat hij (net als Alva) zijn bril met koker verloor langs de lijn. Bril gevonden ? Graag een seintje naar Fred.
Overigens zonder bril schrijft hij ook uitstekend, zo te lezen op pagina Dordt2222 en elders in dit verslag.
Fijne vakantie en voor al onze voetbalvrienden uit de afdeling en regio. Succes in de nacompetitie !

EBOH – Alblasserdam                     7-0       (3-0)  

’33       Noël Goossens                     1-0
’37       Noël Goossens                     2-0
’45       Joey Steenbakker                3-0
’73       Noël Goossens                     4-0
’75       Ronan van Weelden             5-0
’82       Ricardo Heuverling              6-0
’86       Ronan van Weelden             7-0      

Scheidsrechter: Danny van Helden

Opstelling:
Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Joey Steenbakker (Jeremy Boshart), Elvis Versluis (Ronan van Weelden), Myron van Pelt, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers (Leroy Verkerk), Haris Brzac, (Cayden Kalff),Ricardo van de Merwe, Furkan Kaya (Jeffrey Manzanares), Noël Goossens.

Wissels: Donny v.d. Laars (res.keeper),

Staf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frank GreuterEBOH sluit in duel vol feestelijke kantjes seizoen af met 7-0 zege

*Noël Gossens door hattrick nu topscorer van stad Dordrecht

Door Fred van Dongen

Dordrecht – Tweedeklasser EBOH sloot een redelijk seizoen af met een klinkende 7-0 thuiszege op Alblasserdam dat zich overigens spaarde met het oog op de nacompetitie degradatie. Het duel kende diverse feestelijke kantjes voor de Dordtenaren. Zo vierden de dertigers Leroy Verkerk (250 wedstrijden) en Wesley Ebbers (300 wedstrijden in het eerste van EBOH) een roodzwart voetbaljubileum.

Ook spits Noël Goossens beleefde een gedenkwaardige dag evenals jeugdspeler Ronan van Weelden (17). Noël scoorde drie keer en passeerde zo Rayson Koeiman (SSW) die 22 treffers produceerde in het topscorersklassement van de stad Dordrecht. Noël eindigde op een totaal van 23 treffers. Maandag komen nog enkele schutters van de Dordtse zondagclubs in actie maar het lijkt onwaarschijnlijk dat zij EBOH’s scherpschutter nog weten te passeren. ‘Het is me op de laatste speeldag dan toch gelukt met dank aan de assist van de collega’s’, aldus een opgetogen Noël Goossens na afloop in het heerlijke zonnetje.

Ronan van Weelden scoorde vanmiddag als invaller twee keer. Ook bij hem na afloop een brede grijns. ‘Het is voor het eerst dat ik twee keer in het eerste weet te scoren. In totaal sta ik dit seizoen nu op dacht ik, vijf of zes goals’, aldus het jonge talent. Joey Steenbakker (wereldgoal net voor rust) en Ricardo Heuverling tekenden voor de resterende Dordtse treffers.

*Offensief

EBOH opende het duel zeer offensief Het regende hoekschoppen op het doel van Alblasserdam dat op vaak miraculeuze wijze aan een vroege achterstand ontsnapte. Zo zagen Furkan Kaya en Elvis Versluis prima acties strandden op verdedigers die hun doelman op de doellijn te hulp schoten. In zijn dadendrang bood EBOH de gasten mogelijkheden in de omschakeling. Jan Arie Kouwenhoven moest onder de Dordtse lat – met succes – alert blijven zodat het geen middag zonnebaden voor hem werd. Pas aan het slot van het eerste bedrijf kreeg EBOH de tegenstander op de knieën. Met dank aan Noël Goossens die eenvoudig assists van Ricardo van de Merwe (kopbal lat) en Elvis Versluis (slim passje) promoveerde tot treffers: 2-0. Beoordeeld op schoonheid was de 3-0 van de opgerukte Joey Steenbakker zonder meer het mooiste doelpunt. Solerend de zestien in en afdrukken voor een onhoudbaar diagonaal schot in de bovenhoek (3-0).

*Met verve

Ook in het tweede bedrijf werd EBOH pas in het slotkwartier productief. Jonge spelers als Ronan van Weelden en Cayden Kalff mochten zich waarmaken en deden dat met verve. Ook de ingevallen routiniers Leroy Verkerk en Jeffrey Manzanares zagen dat mede door hun inbreng het seizoen – waarin EBOH ook in de beker geweldige presteerde door de kwartfinales te bereiken – stijlvol afsloot met een eclatante 7-0 triomf. De vier treffers na rust kwamen op de namen van Ronan van Weelden (5-0 en 7-0), Noël Goossens (4-0) en Ricardo Heuverling (6-0).