EBOH overklast door ambitieus IFC

Door Cees van Heeren via Dordt2222:

*’We wisten vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden’

Hendrik Ido Ambacht / Dordrecht – In z’n tweede competitiewedstrijd leed EBOH zijn tweede nederlaag. De Dordtse tweedeklasser moest met liefst 6-1 zijn ruime meerdere erkennen in IFC.

De voor de – wegens een bruiloft in het buitenland verkerende hoofdtrainer Jeffrey Monster – de honneurs waarnemende assistent-trainer Melvin Spruijt sprak na afloop: ‘Wij wisten vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar wij hebben in de eerste helft niet in de wedstrijd gezeten. Wij misten ook redelijk wat spelers met naast keeper Jan Arie Kouwenhoven, ook Mitchell Roovers, Jerry van Ingen en Obaida Kurea. En dan lever je toch wat kwaliteit in. Dat is geen excuus, maar een realiteit. Na de 2-0 schiet Ricardo Heuverling op de paal en vijf minuten erna is het 4-0. Dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is. Ook na een kwartier in de tweede helft kregen wij nog twee kansen die niet benut werden. En dan valt gelijk erna de 5-0’.

Met nog ruim een kwartier te spelen wist Cezary van Es uit een corner via een been van een tegenstander de eer enigszins te redden. Maar spannend werd het niet meer. Immers IFC scoorde nog de 6-1 binnen en raakte ook nog de paal.

*’Te lief’

De geblesseerde Jerry van Ingen gaf aan dat zijn blessure (kuit) nog wel een aantal weken zal duren. Obaida Kurea (rechts op bijgaande archieffoto), de van stadgenoot RCD overgekomen vleugelspeler: ‘Niet leuk natuurlijk om op de bank te zitten bij zo’n wedstrijd. Mijn blessure is niet zo ernstig, maar we wilden ook niet forceren. Eigenlijk heb alleen last van mijn lies bij het schieten. Hopelijk kan ik volgende week spelen’.

Melvin Spruijt tot slot: ‘We hebben genoeg te praten. We zijn soms gewoon te lief in het veld, terwijl wij toch echt wel enkele karakters hebben. Wij zullen er volgende week thuis tegen Yerseke voor een resultaat moeten gaan’.

*IFC – EBOH: 6-1– 5. 1-0 Ricardo Heuverling (own goal), 18. 2-0 en 29. 3-0 Yoeri Rombouts, 32. 4-0 Yannick van der Sman, 61. 5-0 Ismail Bachaou, 73. 5-1 Cezary van Es en 77. 6-1 Jeremy Stork.

Spelers EBOH: Julian van Duren; Braulison Zimmerman, Calvin van der Holst (46. Dennis Stam), Ricardo Heuverling, Furkan Kaya, Nasredinne Ziani, Cezary van Es, Ruben Retel, Wesley Ebbers (64. Damian Gerde), Ricardo van de Merwe en Noël Goossens.