EBOH niet tevreden met punt bij Rijsoord

Maar we moeten het er wel mee doen. Joey Steenbakker die door werkzaamheden (naar booreiland en Curaçao) dit jaar zijn laatste wedstrijd speelde vond het een slechte wedstrijd. En dat gold voor het weer en zeker voor deel 1 van zijn ploeg.

Een supporter die niet bij name genoemd wil worden: “zijn ze kleurenblind of zo, je moet hem toch naar de zelfde kleur spelen? Gelukkig ging dat de 2de helft beter”. De start was super slecht. Rijsoord had de beelden bestudeerd van EBOH – Pelikaan (Pelikaan neemt altijd een opnamepaal mee) en trainer Johan Versluis had er zijn tactiek op afgestemd. Dat leidde in de 1ste minuut al tot resultaat. Casper Gerritse rondde een steekpassje door het hart van de verdediging bekwaam af. Buitenspel, zo vond de op 1 lijn staande Jordi van Dyck en met hem de vele andere supporters onder het afdak in de buitenbar. Maar het mocht doorgaan van assistent Frans Stal (volgens mij net niet) en scheidsrechter Roel Kenson. EBOH had de bal, maar Rijsoord brak regelmatig gevaarlijk uit en Jan Arie Kouwenhoven moest redding brengen op een inzet van de vrijgelopen Vince van Nes, anders had het zo maar 2-0 gestaan.

EBOH liep zich met enige regelmaat vast in de trechter van Rijsoord. Maikel Steenbakker bediende wel een keer Jerry van Ingen op maat, maar hij schoot naast en vond nog een keer doelman Michael de Leeuw op zijn weg. Jerry heeft nog veel last van zijn blessure en moest zich in de rust laten vervangen door Ricardo van de Merwe. Met ook Ruben Retel er bij zat er in de 2de helft meer voetbal in de ploeg en werd de druk richting Rijsoord opgevoerd. Gaatjes werden er niet veel gevonden, want er stond telkens “een kraai” in de weg. En anders was het wel assistent Erik Jan Groeneveld, die een kansrijke situatie afvlagde. Dit tot groot ongenoegen van iedereen met een rood zwart hart. En in het bijzonder van de Dordtse “harde kern”, die de overdekte buitenbar achter de rug van de assistent in beslag had genomen. Hij kreeg de nodige hoon over zich heen, maar ging rustig verder met waar hij gebleven was. En je verwacht dat scheidsrechter Roel Kenson het een keer zelf beoordeelt, maar de leidsman ging blind op zijn assistent af.

Gelukkig werd er toch nog een gaatje gevonden. Ricardo Heuverling werd ten koste van een gele kaart onderuit geschoffeld en Maikel Steenbakker schoot de vrije trap met precisie langs de muur in de hoek. De momenten van Rijsoord waren spaarzaam. Luivienno Statia kreeg mogelijkheden, waarvan één uit een vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar Jan Arie Kouwenhoven liet zich niet verrassen. Aan de andere kant waren er meer kansen, maar onder andere Noël Goossens, die een scherpe bewaking had van Timo Versteeg, liet ze liggen. “Ik werd er gek van, constant 3 man in mijn nek en als ik me dan een keer vrij speel, gaat de scheidsrechter fluiten om niks of begint die grens weer te vlaggen”, zo toonde de aanvoerder van EBOH zijn frustraties na afloop.

Patrick Stok was niet blij met de 1-1. “Ik vind dit één van de mindere ploegen en daar moeten wij van winnen.
De 1ste helft stonden we niet goed met te weinig afspeelmogelijkheden. Na rust deden we het beter met meer voetbal in de ploeg en hebben we zo’n groot veldoverwicht, dat we het af moeten maken. Maar als je dat niet doet, kan je er ook zo maar nog eentje tegen krijgen, door die domme overtreding op de rand 16. Gelukkig een prooi voor Jan Arie. Het is niet anders, we houden Rijsoord in ieder geval op afstand (4 punten)”.
Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen, thuis tegen Spirit.
 
Rijsoord – EBOH                              1-1       (1-0)   

’02       Casper Gerritse                    1-0
’56       Maikel Steenbakker              1-1

Scheidsrechter: Roel Kenson

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Joey Steenbakker, Patrick Stoel (Ruben Retel), Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers (Jeremy Boshart),Maikel Steenbakker, Noël Goossens, Jerry van Ingen (Ruben Retel)

Wissels: Robert de Bruin (res.keeper), Leroy Verkerk

Staf:

Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster

Verzorger: Yannick Verweij

Teammanager: Alex Zondervan

Ass. Scheidsrechter: Frans Stal