EBOH niet op z’n paasbest bij Altena

De “ghettoblaster ”die net als de tenues en materialen een vast onderdeel vormen van het begeleidingstransport van EBOH  bleef angstvallig stil in de kleedkamer na afloop. De ploeg die furore maakte de afgelopen weken stelde teleur in Nieuwendijk. Het was allemaal te plichtmatig en het heilige vuur ontbrak.

En het begon allemaal zo veelbelovend. Noël Goossens kopte een mooie voorzet van Ricardo Heuverling op de binnenkant van de paal. Daarna groeide Altena in de wedstrijd en was vooral gevaarlijk bij spelhervattingen, zoals corners. Uit zo’n kort genomen corner kon Patrick Zwart rond het half uur de 1-0 binnen koppen. Jan Arie Kouwenhoven voorkwam erger na een schot van Corné van Rosmalen en een volgende blessure bij EBOH kondigde zich helaas weer aan. Leroy Verkerk moest zich door voet- en rugproblemen voor rust al laten vervangen door Nick van Wijngaarden.

Na de thee was het al snel gedaan met de positieve intenties om terug te komen. Een door gekopte verre ingooi kwam in de kluts voor Jovanny van Maastrigt, die de bal langs Jan Arie mikte. EBOH was dichtbij de aansluiter, maar een vrije trap van Wesley Ebbers werd in 2x gekeerd door keeper Rob de Groot ,(volgend seizoen bij Roda Boys). De deceptie voor EBOH werd groter toen Ricardo Heuverling de achter zijn rug opkomende Corné van Rosmalen  ten val bracht en scheidsrechter Stefan van Westing  (de leidsman bij de gestaakte wedstrijd SVW-Wieldrecht)  de bal op de stip legde, Het gebeurt niet vaak, maar deze keer liet Patrick Zwart met een machtig schot in de bovenhoek Jan Arie Kouwenhoven volstrekt kansloos. Omdat dezelfde Patrick Zwart verzuimde de 4-0 binnen te schieten, kwam EBOH terug in de wedstrijd. Keeper Rob de Groot ging in de fout bij Noël Goossens, die zelf de penalty onberispelijk binnen schoot. Daarna kreeg EBOH de kansen op 3-2, maar Harris Brzac, Ricardo Heuverling en Nick van Wijngaarden schoten hard over of op de vuisten van Rob de Groot.

Het commentaar na afloop sprak boekdelen.  Teammanager Alex Zondervan: “Slappe hap allemaal en wij zijn er goed in om ploegen die in een slechte flow zitten in het zadel te helpen”.  Jeffrey Monster: “Onbegrijpelijk, wij waren er niet vandaag , maar Altena is een goeie ploeg, ze weten precies wat ze moeten doen als de situatie er om vraagt”. Altena trainer Johan van der Werff, die volgend seizoen Technisch Directeur wordt van Kozakken Boys was blij met de zege nadat zijn ploeg 270 minuten niet had gescoord: “In het begin kwamen wij goed weg, maar daarna hebben we het goed opgepakt. Omdat we vergeten de 4-0 te maken werd het nog een beetje spannend, maar de zege is verdiend. IK vond die nummer 3 van jullie (Jeremy Boshart) goed spelen, rustig aan de bal en Noël blijft altijd gevaarlijk. Als hij 20 kg lichter is, kan ik hem nog wel gebruiken bij Kozakken Boys, ha,ha”. En daarna ging het vooral over vakantiegangers. Stephen Emelina, Ricardo van de Merwe en Junior Calmera genoten “namens EBOH” vakantie en werden node gemist.

Niet alleen EBOH heeft hier last van maar ook Johan van der Werf bij Altena. “Ik kan wel een boek schrijven over wat ik allemaal meemaak, van geplande fotoshoots op zaterdagmiddag tot trouwerijen en vakanties, waarvan ik denk je kan ook op zaterdag na de wedstrijd weg en zaterdagmorgen weer terug, maar blijkbaar is dat ouwerwets. Ik was op de ochtend na mijn bruiloft al weer terug bij Sparta”. Jeffrey Monster kon er over mee praten. ”Ik zei zelfs tegen mijn zus dat ze niet mocht trouwen op een trainingsdag”. Hij baalde er ook van dat Jordi Fok, Nick van Wijngaarden en Kevin van Meerkerk volgend weekend afwezig zijn voor een “voetbalweekendjeuit”.  “Er gaan er weer een paar weg voor een “tupperware party”, zo sprak de assistent trainer gekscherend, die samen met Patrick Stok wekelijks geconfronteerd wordt met een ingewikkelde puzzle (sodoku) om een representatief team op te stellen. Gelukkig viel “comeback kid” Moreno van der Geer prima in vandaag Aan de scheidsrechter lag het niet. Stefan van Westing floot uitstekend, geholpen door 2 ploegen met respect voor elkaar. Hij was content met de uitspraak van de tuchtcommissie in de zaak SVW-Wieldrecht.
“Het niet meer verder willen spelen door een club moet streng worden aangepakt. De scheidsrechter is bepalend, als je dit niet meer respecteert is het einde zoek” .
Joey Steenbakker sloot op het zonnige Altena terras af met een positieve noot:
“Het was kut vandaag, maar volgende week tegen Tricht staan we er weer en gaan we winnen”. Daar houden we je aan.
 
Altena – EBOH 3-1 (1-0)

’31 Patrick Zwart 1-0
’49 Jovanni van Maastrigt 2-0
’68 Patrick Zwart 3-0
’73 Noël Goossens 3-1

Scheidsrechter: Stefan van Westing

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Mitchell Rovers (Furkan Kaya), Ricardo van Yperen (Moreno van der Geer), Leroy Verkerk (Nick van Wijngaarden), Jeremy Boshart, Jordi Fok, Joey Steenbakker, Wesley Ebbers, Haris Brzac, Noël Goossens, Ricardo Heuverling

Wissels: Julian van Duren (res.keeper), Quensley NisiaStaf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Yannick Verweij
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal