EBOH komt goed weg in Arkel

Met een puntje in Arkel mochten de Rood Zwarten uiteindelijk blij zijn, want de thuisclub was de eerste 5 kwartier de bovenliggende partij. EBOH begon pas in het laatste kwartier te voetballen en had nog zo maar kunnen winnen. Jan Arie Kouwenhoven werd weer eens door vriend en vijand uitgeroepen tot “man of the match”: “Ik heb een paar aardige ballen gepakt, maar vergeet die jongens voor me niet, die hebben een hoop weg gehaald” .

Dat klopt helemaal en in de achterhoede was vooral Stephen Emelina van eminent belang. Tijdens zijn vakantie verloor EBOH 2x en kreeg 7 goals tegen en hij is weer terug en de nul wordt gehouden. En dat terwijl hij eigenlijk niet zou starten. Maar het duo Jeffrey Monster en Patrick Stok kon niet anders. ”We hadden er net 11, van de ploeg van vorige week was Ricardo van Yperen ziek, Wesley Ebbers heel de week ziek geweest, Furkan Kaya geblesseerd en Moreno van der Geer en Mitchell Roovers geschorst. Daardoor moesten alle terug van vakantiegangers en de herstelde “ziek, zwak en misselijken” wel spelen. En dat duurde even voordat ze elkaar vonden. EBOH grossierde in balverlies en Arkel streed voor elke meter en kwam regelmatig dicht in de buurt van Jan Arie.  Corné van Horik knalde langs de kruising en Jordi van Mill mikte een harde voorzet van Stefan van Hulst naast het doel en dat was niet de enige kans, die hij deze middag liet lopen. Jan Arie Kouwenhoven redde met zijn voeten een rebound van Corné van Horik en Haris Brzac moest nog een keer redding brengen op de doellijn.
Voor EBOH bleef het bij een poging naast van Noël Goossens uit een diepe bal van Haris Brzac. De supporters onder leiding van Leo Groeneweg spraken uw verslaggever aan in de rust: “ Het zou onvoorstelbaar zijn als je hier nog een positief verhaal van kan maken”.

Dat was aanvankelijk inderdaad moeilijk in de 2de helft met vele hachelijke momenten voor het Dordtse doel, maar Jordi van Mill en de rest konden het net niet vinden. EBOH kreeg nog een indirecte vrije trap tegen in de 16, omdat Jan Arie na aangetikt te zijn de bal 2x opraapte. Ook deze kans werd hopeloos over geschoten. In de slotfase werd assistent Frans Stal weggestuurd door de goed leidende Jerry Molenaar. “Hij is uit zijn functie ontheven, omdat hij met stemverheffing blijk gaf van zijn ongenoegen, omdat ik geen vrije trap gaf, ik had hem al gewaarschuwd dat ik het kort zou houden” . Reserve doelman Kevin van Meerkerk nam de vlag over.

In de slotfase kwam EBOH eindelijk uit zijn schulp en regende het voorzetten en hoekschoppen. Kopballen van Noël Goossens, Jordi Steenbakker en Stephen Emelina misten precisie of waren een prooi voor de keeper. De mooiste was van Jeremy Boshart. Zijn kopbal leek de bovenhoek in te zeilen, maar Jari van Balen redde subliem en voorkwam een late domper voor de gastheren. Ricardo Heuverling had ook een mooie actie in huis en kwam rechts vrij voor het doel. Het tikkie breed belandde net achter Noël Goossens. En zo bleef het 0-0 en dachten wij met weemoed terug aan de vorige keer toen EBOH bij Arkel op bezoek was. Dat was in het eerste niet afgemaakte Coronaseizoen. Op 26 oktober 2019 gaf EBOH een galavoorstelling weg en won met 1-5. Dat zat er dit keer niet in. “We hadden zo maar met 4-0 kunnen verliezen of op het laatst met 2-0 kunnen winnen, rare wedstrijd”, zo sprak Jeffrey Monster na afloop.

Collega Leon Elands van Arkel was trots op zijn ploeg: “Wij missen er ook wel een paar en Robert Scheurwater en Sergio Thijs moesten er al snel af met een blessure. En als je dan ziet wat de rest op kan brengen, klasse. We kunnen alleen het net niet vinden en dat zal in de komende wedstrijden toch echt moeten gaan gebeuren, want een puntje schiet niet op”
En om positief af te sluiten: EBOH verloor een keer niet van de onderste, maar speelde gelijk. Onze veel geprezen Facebook verslaggever Fred van Dongen (Dordt 2222) was met de trein gekomen en binnen 28 minuten vanuit station Stadspolders op het naast het voetbalveld gelegen station Arkel uitgekomen. Een tip voor de volgende keer!

Zaterdag 7 mei speelt EBOH thuis tegen Heukelum, dat aan een sterke serie bezig is. Maar wie weet kunnen alle herstelde “ziek, zwak en misselijken” en “terug van vakantiegangers” na een week training en verzorging voor een verrassing zorgen. We kijken er naar uit.  
 
Van deze wedstrijd is ook een videoverslag gemaakt, en die is hier te bekijken      

Arkel – EBOH 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Jerry Molenaar

Opstelling:
Jan-Arie Kouwenhoven, Leroy Verkerk, Stephen Emelina, Jordi Fok, Junior Calmera (Wesley Ebbers), Jeremy Boshart, Joey Steenbakker (Paul Reijnders), Haris Brzac ,Noël Goossens, Ricardo Heuverling, Ricardo van de Merwe (Dolunay Kemaldar)

Wissels: Kevin van Meerkerk (res.keeper), Roy TuinderStaf:
Trainer coach: Patrick Stok en Jeffrey Monster
Verzorger: Geen
Teammanager: Alex Zondervan
Ass. Scheidsrechter: Frans Stal (Kevin van Meerkerk)