EBOH JO13-2 wint en hoe!

Afstraffing op afstraffing dat is het beeld van de laatste 10 wedstrijden. Door de promotie kwam JO13-2 in de derde klasse terecht, een maatje te groot voor iedereen. Terwijl in het eerste half jaar de kampioen pas in de laatste wedstrijd bekend werd was hier de stand na 5 wedstrijden duidelijk, EBOH JO13-2 stijf onderaan. Toch was er vorige week al sprake van een kentering, er werd goed getraind en in de tweede helft van de wedstrijd was er voldoende vechtlust zelfs de ouders zagen het verschil. Hoe zou dat deze week gaan?

Aangespoord door coach en ouders om gelijk vanaf het begin af de bal af te jagen en vechten voor iedere bal was het spannend vanaf de eerste seconde. Helaas stond EBOH binnen een paar minuten al achter met 1-0 IFC had een snelle aanval en goed middenveld. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gevochten voor iedere bal de tegenstander had weinig tot geen ruimte en het middenveld, bezet door Niels, Haydar, Nehmia en Luca werd na tien minuten volledig ingenomen door deze spelers van EBOH. De snelheid van Antonio resulteert al kort daarna in het eerste doelpunt, tjee wat is die jongen snel. Meerdere kansen volgen, combinaties blijven lukken en EBOH blijft druk zetten, Guido, ook snel en de iets later gearriveerde Jepthe lopen keer op keer door de verdediging heen en krijgen goede kansen.

Mitchel en Luca houden centraal achter alles dicht en ondanks een enkele overtreding zijn er geen kansen meer voor IFC in de eerste helft. Alle spelers, waaronder Ronan en Can gaan met opgeheven hoofd en heel veel zelfvertrouwen rusten. Tijdens dit rustmoment volgt er een peptalk die zijn weerga niet kent, iedereen weet wat hem te doen staat, op de bal direct en hard vechten voor je positie en de bal. Dat iedereen geluisterd heeft blijkt binnen dertig seconden na de aftrap, Guido scoort, EBOH neemt de leiding en is niet meer van plan deze weg te geven, dat kun je op dat moment aan alle koppies zien.

Wat hebben deze mannen er zin in om weer eens te winnen en wat een leuk team is dit geworden, prima, ook de laatste nieuwe aanwinst Nasser weet dat hij wil en moet winnen vandaag. Ondanks dat zowel Mitchel als Vishnu nog een keer aan de noodrem moeten trekken zijn er nog een paar kansen voor IFC, die keer op keer door Baris of de verdediging worden gekeerd. Zowel Niels als Jepthe krijgen beiden nog een goede kans op de 3-1 maar kunnen hier niet meer van profiteren. Antonio, die erg snel en wendbaar door het veld heen gaat heeft een eigen verdediger gekregen, een lange knul helaas is die ook erg snel, toch ontsnapt hij nog een keer, waarna hij de score brengt op 3-1.

De laatste vijf minuten resulteren in een heksenketel, de snelheid van omschakelen door Baris zorgt voor counters.  Het doorzettingsvermogen van IFC voor mogelijkheden, maar er wordt niet meer gescoord. EBOH WINT en alle spelers worden door de moeder van Guido getrakteerd op een drankje als beloning van deze top prestatie, prima gedaan jongens, dit is echt goed gevoetbald met resultaat.