EBOH in 2e klasse E voor seizoen 2024-2025

EBOH is door de KNVB ingedeeld in de 2e klasse E voor het seizoen 2024-2025. Daarin treft het naast bekende tegenstanders ook een reeks aan relatief onbekende opponenten, voornamelijk uit Zeeland, waardoor de kilometertellers van zowel de selectie als de trouwe EBOH-supporters flink zullen toenemen.

Evenals vorig seizoen zal EBOH het in de competitie tweemaal opnemen tegen IFC en VVGZ. Van beide tegenstanders werd vorig seizoen niet verloren. In beide uitwedstrijden werd één punt gepakt (spectaculair 4-4 bij IFC en 1-1 op Sportpark De Noord). De Ambachters wisten zich ook aan de Schenkeldijk staande te houden (1-1), terwijl VVGZ in Dordrecht met 3-1 werd verslagen.

Dankzij de promotie van stadsgenoot GSC/ODS staan er ook volgend seizoen weer twee Dordtse derby’s op het programma. Toeschouwers zullen op Sportpark Schenkeldijk en Sportcomplex Stadspolders ongetwijfeld genieten van de duels om natuurlijk de punten, maar toch zeker ook de eer van de stad.

Met Halsteren en MOC’17 is de provincie Noord-Brabant ook in deze competitie vertegenwoordigd; toch wordt de kroon met maar liefst acht teams overduidelijk gespannen door Zeeland. Naar Arnemuiden, Luctor Heinkenszand, MZC’11, SVOD’22, Terneuzen, Terneuzense Boys, Walcheren en Yerseke zullen EBOH’ers bovengemiddeld lang onderweg zijn, maar het biedt wel de kans op een uniek seizoen.

Op zaterdag 10 augustus maakt de KNVB het programma van de 2e klasse E bekend.