EBOH houdt het spannend, maar de 3 punten zijn binnen

verslag Fred van Dongen

Dordrecht – Met een ogenschijnlijk magere marge opende tweedeklasser EBOH vandaag de nieuwe competitie met een 4-3 zege op promovendus De Alblas. Op de triomf viel niets af te dingen. Behalve dan dat een superieur EBOH het zichzelf lastig maakte door de tegenstander onnodig enkele keren terug te laten komen in de overigens niet alleen vanwege het scoreverloop aantrekkelijke wedstrijd.

EBOH’s door menig tegenstander gevreesde spits Noël Goossens kwam heel uitzonderlijk vandaag niet aan scoren toe. Het zat hem met name in het laatste kwart van het duel ook niet erg mee. Noël bleef er allemaal nuchter onder: ‘Ik heb liever dat ik niet scoor maar we wel winnen, dan dat ik vier keer scoor en verlies’. Ook EBOH’s bewezen andere scherpschutters, Rayvano van de Merwe en Jerry van Ingen, wisten het net niet te vinden. Jerry stond geblesseerd (‘Ik hoop volgende week weer te kunnen beginnen’) langs de lijn. Rayvano moest kort voor rust met een spierblessure afhaken. Hij werd vervangen door zijn broer Ricardo. Met een vaderlijke blik op de kinderwagen met daarin zijn dochtertje lichtte Rayvano na afloop toe: ‘Die tegenstander kwam vanachteren waardoor ik hem niet zag aankomen en kon ontwijken. Hij zette zijn actie in elk geval wel erg laat in…’ De verdediger kwam met geel goed weg.

*Koeltjes

Voor EBOH’s weer flinke productie zorgden deze middag de 19-jarige Mitchell Rovers (twee treffers), Ricardo Heuverling en Ruben Retel. De treffers van Ricardo (2-1) en Ruben (3-2) wedijverden om de schoonheidsprijs. Bij menigeen ging de voorkeur uit naar de prachtige halve volley waarmee Ruben Retel zijn ploeg na rust weer op voorsprong zette (3-2). Ook hij reageerde na afloop koeltjes op zijn mentaal gezien belangrijke goal: ‘Ik vond het eigenlijk het enige goeie van mezelf vandaag. Veel te veel balverlies geleden’.

Als producent van de eerste en vierde goal solliciteerde de jonge Mitchell Rovers naar de eretitel man van de wedstrijd. Beide keren reageerde hij het meest alert bij door EBOH knap gecreëerde wanorde in de defensie van De Alblas. Bij de 1-0 werd de bal nog door een Alblas-speler getoucheerd alvorens over de doellijn te belanden.

‘Mitchie’ zoals zijn teammaten hem vertederend noemen: ’Niks af te dingen op onze overwinning. En die tegengoals waarvan twee uit een strafschop hebben we eigenlijk onnodig weggegeven. Daardoor kon De Alblas steeds weer terugkomen in de wedstrijd en maakten we het onszelf onnodig lastig. Want laten we eerlijk zijn: wij waren steeds aan de bal, en zij hadden niet veel te zeggen’.

*Voorspoedig

EBOH kende een voorspoedige competitiestart met al na twee minuten een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van links van Furkan Kaya ontstond wat chaos in de defensie van de bezoekers. Mitchel Rovers gaf het dodelijke tikje dat via een Alblas-been de openingstreffer opleverde (1-0). De Dordtse ploeg bleef dominant met aanvallers Rayano van de Merwe en Noël Goossens, de moderne wingbacks Ricardo Heuverling en Furkan Kaya plus de daarachter opererende Wesley Ebbers en Ruben Retel als belangrijkste schakels. Door wat offensieve overmoed konden de bezoekers af en toe in de omschakeling wat speldenprikken uitdelen. EBOH was daar niet volledig op berekend waardoor De Alblas via Jary Zijderveld langszij kon komen (1-1). Doelman Jan Arie Kouwenhoven, onlangs vader geworden van een tweede kind, was kansloos. Hoewel gestoken in een grijze outfit bleek Jan Arie allerminst een grijze muis gezien de alertheid waarmee hij enkele moeilijke situaties onder controle kreeg.

Na wat aarzeling pakte EBOH de draad weer op wat vlak voor rust resulteerde in het knappe schot waarmee Ricardo Heuverling de assist van de net ingevallen Ricardo van de Merwe verzilverde (2-1). Maar opnieuw leverde de thuisploeg wat in aan concentratie waardoor De Alblas uit een strafschop via alweer Jary Zijderveld op slag van rust op 2-2 kon komen.

*Hoog tempo

EBOH opende het tweede bedrijf in hetzelfde hoge tempo als voor rust. De Alblas moest zich beperken tot de omschakeling en kwam er nog nauwelijks aan te pas. Met zijn prachtige treffer zette Ruben Retel zijn ploeg als snel opnieuw op voorsprong (3-2). EBOH voelde zich terecht dominant, ging op jacht naar een grotere marge en zag die doelstelling bereikt via de tweede treffer van Mitchie Rovers (4-2). De gasten mochten blij zijn dat EBOH naliet verder uit te lopen. Doordat de thuisploeg dacht de veilige haven van drie punten al te hebben bereikt verslapte wederom de concentratie met bijna desastreus vervolg. Een door Jeroen Muilwijk in de 90ste minuut verzilverde strafschop na onnodig hands bracht weer hoop in de harten van de bezoekers (4-3). Meer stond een weer klaarwakker geschud EBOH echter niet toe.

EBOH – de Alblas                             4-3       (2-2)

’03       Mitchell Rovers                   1-0
’24       Jari Zijderveld                       1-1
’41       Ricardo Heuverling              2-1
’44       Jari Zijderveld                       2-2
’53       Ruben Retel                          3-2
’67       Mitchell Rovers                    4-2
’90       Jeroen Muilwijk                    4-3

Scheidsrechter: Rini Laros

Opstelling: Jan Arie Kouwenhoven, Ricardo Heuverling ,Jeremy Boshart, Joey Steenbakker, (Patrick Stoel), Calvin van der Holst, Furkan Kaya, Mitchell Rovers, Wesley Ebbers, Rayvano van de Merwe (Ricardo van de Merwe),Ruben Retel (Jimmy Pieper), Noël Goossens

Wissels: Maikel Steenbakker, Robert de Bruin (res.keeper)