EBOH geeft weg en de Alblas pakt uit

EBOH voetbalde beter als de Alblas, maar gaf het op een paar cruciale momenten weg, waardoor de Alblas een 3-1 zege  kon bijschrijven.

Zoals gebruikelijk de laatste weken had coach René Ebbers weer flink moeten puzzelen om een team op de been te krijgen.  Cyrill Elschot, Frank Teunissen , Marc Oldenburger en Halil Turktas waren geblesseerd en Paul Reijnders was geschorst. En verder mocht Bram Wouters de kampioenswedstrijd met het 4de mee doen. Keeper Danny Wessels mocht als dank voor bewezen reservediensten dit keer onder de lat staan en de aanvallend ingestelde Jesse Rensen en Regga Regales vormden samen met de goed spelende Mo Salman en debutant Jordi Teubel de achterhoede.

In de spits stond de lang uit de roulatie geweest zijnde Remy Holster, die nog wat kracht mistte, maar liet zien het nog niet verleerd te zijn.  Ook Suayip Yaman stond in de basis. De nieuwe samenstelling was even wennen, maar verliep voetballend goed, op een hard veld. Toch was het de Alblas dat de score opende. De aalvlugge Laurens Barnhoorn was er als de kippen bij om uit een kluts de bal langs Danny Wessels te tikken.
Rond het half uur werd het nog erger. Danny Wessels bracht na een doeltrap Wesley Loos in de problemen, die de bal verspeelde. Daarna nam de zoon van Bart Toom, Stefan, de bal (in buitenspelpositie?) over van een medespeler en schoot via de handen van de keeper binnen.

Ondertussen had EBOH een overwicht. René Ebbers: “we moeten met 2-0 voor staan, maar staan 2-0 achter”.  Het overwicht resulteert in vele hoekschoppen en uit 1 er van kopt Jesse Rensen mooi in en moet René de Ruiter de bal onder de lat weg tikken. Op slag van rust wordt het toch 2-1 als Suayip Yaman een vrije trap fraai langs de muur en René de Ruiter slingert en bijna is het nog gelijk als Ricardo van Yperen een strakke voorzet van Ricardo van de Merwe maar net mist.

Na rust verandert er niet veel aan het spelbeeld en staat Danny Wessels  op zijn post met prima reddingen op een kopbal van Timo van der Want en een schot van Alex Barnhoorn. EBOH komt niet verder dan een bal op de lat van Wesley Loos na een assist van Ricardo van de Merwe. Er is toch nog een ploeg, die scoort en dat is de Alblas. Danny Wessels wilde een hoge bal over de lat tikken maar tikt hem tegen de lat. En vervolgens zei Laurens Barnhoorn dank je wel. Robert van Yperen , mocht als vervanger van de prima debuterende Jordi Teubel, ook nog even aan het grote wek ruiken en met zijn broer Ricardo samen voetballen.
René Ebbers vond denederlaag  niet leuk: ”vrij van degradatiezorgen kunnen we heerlijk voetballen, maar dan moet je het niet zo weggeven natuurlijk”

de Alblas – EBOH                            3-1

’17 Laurens Barnhoorn                 1-0
’27 Stefan Toom                              2-0
’41 Suayip Yaman                           2-1
’79 laurens Barnhoorn                  3-1

EBOH: Danny Wessels, Regga Regales, Mo Salman, Jesse Rensen, Jordi Teubel (Robert van Yperen), Suayip Yaman, Ricardo van Yperen, Wesley Loos, Wesley Ebbers, Remy Holster, Ricardo van de Merwe
Wissels: Donny van der Laars en Frank Teunissen