EBOH gaat goed van start in bekercompetitie

Met een fraaie 3-1 zege op Pelikaan is EBOH goed van start gegaan in de bekerpoule met verder favoriet Heerjansdam en Beek Vooruit uit Prinsenbeek.

Het is nog steeds vakantietijd en deze zaterdag waren Stephen Emelina, Henny Otto en Moreno van der Geer aan de Costa’s. Jeffrey Mazanares en Haris Brzac zijn herstellend van een blessure, dus was het weer roeien met de riemen die je hebt voor het trainersduo Stolk en Monster. Dat leverde basisplaatsen op voor de jonkies Mitchel Roovers en  Rogan Babakerwal (met dank aan zijn fans voor de juiste achternaam). Ook Mett Erbas mocht al snel invallen. “Dat zijn de groeibriljantjes van EBOH, daar moeten we zuinig op zijn”, zo sprak Jefffrey Monster na afloop.

In de openingsfase waren de mooiste kansen voor de Rood Zwarten. Een kopbal van Joey Steenbakker uit een voorzet van Junior Calmera viel net naast de paal en Noël Goossens zette Junior vrij voor het doel, maar hij stuitte op de benen van Dennis Sleifer en Jimmy Pieper kreeg de rebound ook niet in het net. De 1-0 kwam er toch. Nadat Junior Calmera geblesseerd het veld moest ruimen voor Mett Erbas was er een flitsende combinatie. Op het moment dat Joey Steenbakker uit wilde halen werd hij onderuit geschoffeld door Jeffrey Nossent. Scheidsrechter Niels Felix wees gedecideerd naar de stip en Noël Goossens mikte raak.
Even later was er weer een mooie combinatie tussen Noël en Joey en de laatste liet een prachtige lob los die iedereen verraste, inclusief de van Drechtstreek over gekomen doelman Dennis Sleiffer.  Op slag van rust werd het nog 2-1. Bora Oczak mocht door gaan en vond de geheel vrijstaande Jesper Nossent. Volgens voorzitter Hans Schoon ging er een buitenspelsituatie aan vooraf, maar assistent Frans Stal hield de vlag omlaag. 

Na rust drong Pelikaan aan, maar Jan Arie Kouwenhoven liet zich niet meer passeren. EBOH kende nog wel een bevlieging. Ricardo van de Merwe stond koud in het veld of hij slalomde door de defensie en via een Pelikaan been verdween de bal over de graaiende Dennis Sleiffer.  Daarna mocht Pelikaan aanvoerder Yorik van Deelden het veld verlaten met zijn 2de geel na mopperen op Niels Felix en speelde EBOH een gewonnen wedstrijd. Jordi Fok vond het nog niet helemaal naar wens gaan: “Als zij met 10 man staan, mogen we ze niet meer laten voetballen en deden we wel. We hebben een krappe selectie en er zijn nog veel verbeterpunten, maar het resultaat is goed vandaag en dat geeft vertrouwen”. Ook Jeffrey Monster zag dat het niet altijd goed ging, maar de jongens hebben geknokt voor een goed resultaat en dat hebben ze gekregen. De inbreng van Ricardo van de Merwe pakte goed uit. “Met dank aan Joris en Yavuz van het tweede. Ik had niet genoeg reserves en vroeg aan hun wie wij het beste konden nemen. Dan moet je Ricardo nemen. Die is altijd goed voor een sterk half uur en je ziet het resultaat”.

EBOH reist zaterdag af naar Prinsenbeek  (aanvang 17.00 uur) en speelt de laatste bekerwedstrijd  thuis tegen Heerjansdam op zaterdag 18 september om 14.45 uur.

Dat was de inbreng van de jeugdspelers Mert Erbas, Rogan Babakerwal en Mitchel Rovers.