EBOH F1 zet goede lijn voort tegen Rijsoord F1G

Op zaterdag 19-9-2015 stond de tweede competitie-ontmoeting van dit prille voetbalseizoen op het programma en ditmaal was Rijsoord F1G de tegenstander. Flinke jongens en stevig gebouwd, een tegenstander van formaat, zullen we maar zeggen dan. De kleinsten in ons team wierpen al blikken in hun richting, zo van: “Pfff, die zijn best groot…”.

Zoals zo vaak maakt lengte en omvang van je tegenstander helemaal niks uit. Het gaat er om of die tegenstander voldoende techniek bezit om het jouw team moeilijk te kunnen maken. Daarnaast moeten ze ook nog eens kunnen beschikken over genoeg loopvermogen om de snelsten in ons team te kunnen bijbenen. Daarnaast moeten ze elkaar ook nog eens goed kunnen vinden, anders verlies je de slag op het middenveld.

De eerste 5 minuten van een wedstrijd zijn vaak bepalend voor het verdere verloop van de onderlinge partij. En zo ook vandaag. In het begin lag het voordeel aan EBOH kant, maar al snel werd ook duidelijk dat Rijsoord geen ploegje was, waar F1 even overheen zou walsen. Rijsoord stond vaak redelijk goed opgesteld en hen passeren leek vaak een onuitvoerbare taak.

Zeker voor onze allerkleinsten, Noah en Vince. En dat is heus geen schande hoor. Maar zelfs onze stevigste knullen, Delano en Enzo hadden moeite met deze stugge en fysieke ploeg. Niet dat Rijsoord zelf nu zo vaak over de middellijn kwam. Stevige binken dat wel, maar niet genoeg om het EBOH F1 écht moeilijk te maken. Desalniettemin moest EBOH F1 flink aan de bak om langs deze tegenstander te komen. En dat gebeurde toch eigenlijk redelijk snel. In een snelle uitval werd Enzo in stelling gebracht en Enzo heeft vaak maar één doel in een voetbalwedstrijd en dat is zo snel mogelijk richting de keeper en uithalen. Precies dat wat je van een spits mag verwachten.

Geen tijd voor een praatje, niet even ‘dansen’ met een verdediger, maar recht voor zijn raap, bal erlangs en sprinten. Na een minuut of 5 dus 1-0. Een gevecht ontspint zich in de eerste helft. Weinig gevaar aan beide kanten, maar EBOH toch het meest aandringend en het meeste recht op het uitbouwen van de voorsprong. Het was duidelijk in de eerste helft dat we nog wat body tekortkomen en wanneer je dan niet gaat samenspelen, dan loop je elke keer vast. En met balverlies lijden wordt het moeilijk doelpunten maken. Toch bleef EBOH F1 telkens de aanval zoeken en dat leidde uiteindelijk toch tot een aantal kleine kansjes.

Iets meer geluk en de voorsprong kon worden vergroot. Na een 15-tal minuten kwam het beetje geluk toch om de hoek kijken. Enzo kreeg de bal op rechts aangespeeld en maakt zijn actie. Een hoge voorzet volgde, maar de richting van de bal ging verdacht veel de kant op van de keeper. We zien de laatste tijd vrij veel van dat soort doelpunten, waarbij een voorzet zomaar over de keeper heen in het doel vliegt. We feliciteerden Enzo met zijn fantastische voorzet en prezen ons gelukkig met de 2-0 voorsprong. Niet veel later zochten we met die tussenstand de kleedkamer op.

Het enige dat we de groep mededeelden was het feit dat ze te weinig met elkaar samenspeelden. Te vaak werd er onvoldoende gelet op de vrije medespelers, die, wanneer ze de bal zouden krijgen, helemaal vrij stonden om de bal alleen maar hoefden in te tikken. De bal brengen naar je medespeler is geen goed idee. Beter is om het passje te geven en dan zelf weer vrij te lopen.

In de tweede helft werden deze aanwijzingen veel beter opgepakt en bij tijd en wijle was er sprake van beeldschone combinaties, waarbij EBOH F1 meteen veel gevaarlijker werd. Al in het begin van de tweede helft kwam door een combinatie van Delano en Enzo het derde doelpunt tot stand.

Delano kreeg centraal de bal aangespeeld en kaatste ‘m meteen goed terug op de doorgelopen Enzo. Vlak voor het doel kreeg Delano de bal terug en zette de score van 3-0 op het scoreboard. Nog geen 3 minuten later werd de bal in de verdediging veroverd en meteen vooruit in de diepte gestuurd. Enzo sprintte naar de bal, een kleine botsing met de laatste verdediger van Rijsoord en stoomde op hoge snelheid door naar het doel van Rijsoord. Een bekeken tikkie naar binnen, waar Vince met zijn rechterpootje de bal achteloos over de keeper heen lepelde.

Het zal niet helemaal zijn bedoeling zijn geweest, maar het zag er mooi uit en de 4-0 was een feit. Met nog 8 minuten op de klok, kreeg Rijsoord iets meer ruimte van EBOH F1 en daar maakten zij toch handig gebruik van. De eerste échte uitval van Rijsoord was jammer genoeg meteen raak. 4-1. Een tweede uitval zorgde er zelfs voor dat de stand voor Rijsoord nog draaglijker werd. 4-2. In beide gevallen kon Kai er verder weinig aan veranderen.

Al met al een prima uitslag en dat terwijl EBOH F1 vandaag niet zijn beste spel speelde. Af en toe een beetje rommelig, maar duidelijk was dat ze af en toe een beetje op het fysieke vlak ondersneeuwden. Aan de andere kant speelden ze af en toe erg leuk samen en kon je goed zien dat elke ploeg, stevig of niet, moeite zal hebben met het spel van EBOH F1. Wanneer ze elkaar goed gaan vinden en combinaties gaan gebruiken om door de verdediging van de tegenstander heen te breken, dan gaan heel wat tegenstanders grote moeite krijgen om EBOH F1 van de overwinning af te houden.

Na de wedstrijd werden er natuurlijk nog wat strafschoppen genomen. Nadat dit had plaatsgevonden, werd de groep nog heel even bij elkaar geroepen. Evelien hield een klein praatje over het vorige week in gebruik genomen kunstgrasveld. “Wie weet wie er vorige week het eerste doelpunt heeft gemaakt op ons nieuwe kunstgrasveld?” was haar vraag.

Delano stak zijn vinger op en zei verwonderd: “Ik!”. Het is natuurlijk wel heel speciaal, het maken van het eerste doelpunt op het nieuwe kunstgrasveld van EBOH aan de Schenkeldijk.

En dat feit leverde Delano wel een heel mooi beeldje op, die hij thuis op de schoorsteenmantel kan neerzetten of een mooi plekje kan geven in zijn slaapkamer, want tot in het eind der dagen zal zijn doelpunt door iedereen van EBOH worden herinnerd!!

Weer een prima resultaat! Kai, Mitchell, Ömer en Marcel hielden vandaag lange tijd stand in het gevecht met Rijsoord F1G. Vince en Noah hadden vandaag grote moeite met die bonkige, grote verdedigers van Rijsoord en ook Delano en Enzo werden af en toe stevig op de huid gezeten.

Niet écht geweldig spelen en dan toch in eerste instantie op 4-0 komen, dat is toch een groot compliment waard, want reken maar dat Rijsoord er alles aan heeft gedaan om EBOH F1 van het scoren af te houden, zelfs ten koste van hun eigen spel.

Volgende week op zaterdag 26-9-2015 staat de wedstrijd tegen de andere koploper op het programma, namelijk Heerjansdam F1 uit. Beide ploegen staan exact gelijk in wedstrijden, in punten en in doelpunten voor en tegen.