EBOH F1 heerst op eigen EBOH toernooi….

 

Sinterklaas is jarig geweest. De dagen van Kerst zijn voorbij en Oud en Nieuw ligt nog voor ons. Een uitstekend moment om het verslag van ons eigen toernooi nog even aan de digitale snelweg toe te voegen. De ouders, de grootouders en de kinderen zullen wel hebben gedacht: “Wat zullen we nou hebben?” Geen verslag? Nee hoor, zeker wel, maar alleen een ‘beetje’ verlaat. Een goed voornemen voor 2016 is dan natuurlijk al gauw bepaald. Maar we gaan het hier nog niet over 2016 hebben. Eerst het oude jaar afronden en daarna kijken we wel weer verder. Komt tijd, komt raad.

Zondag 13 december. Menigeen zal hebben gedacht, waar beginnen ze aan? De dagen voorafgaand aan de zondag lieten zien hoe het had kunnen zijn op de belangrijkste zondag van december voor EBOH. Wind en regen teisterden het land en ook de temperatuur liet zich niet onbetuigd. Maar EBOH had op deze zondag ook een weerengeltje uitgenodigd. Zacht weer, géén wind en af en toe een druppeltje. Helaas geen zon, maar ja, volgens mij had het engeltje al meer dan genoeg gedaan…

Allemaal druppelden ze binnen. Maar liefst 32 ploegen, van MPeetjes tot Effies. Een prachtig gezicht. En het terrein was prachtig versierd. Allerlei uitingen van Sinterklaas en de Kerstman. Aan alles was gedacht door de organisatie. Ik had begrepen dat sommigen van hen al om 5 uur ’s ochtends bezig waren om alles klaar te zetten om op tijd klaar te zijn voor de start van het toernooi.

Ik denk dat ik zonder meer voor alle trainers, leiders, ouders, familie en vrienden spreek, wanneer ik zeg, dat de organisatoren meer dan hun best hebben gedaan en alles tot in de puntjes hadden geregeld! Namens iedereen, hartstikke bedankt voor alle inspanningen die hebben geleid tot een succesvol verlopen voetbaltoernooi!!

Het vervelende aan een toernooi is dat je vooral bezig bent met je eigen ploeg en er eigenlijk weinig tijd over is om andere ploegjes te gaan aanmoedigen of gewoon op je gemak te gaan bekijken. Al met al leef je van wedstrijd naar wedstrijd en dat op zich is voor alle betrokkenen al vermoeiend genoeg. Want er lag een lange dag in het verschiet. Van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags, het is voor menig trainer en begeleider, maar ook voor alle supporters een hele opgave.

Ik weet haast zeker dat heel wat mensen, van EBOH maar ook van daarbuiten, zoiets zullen hebben gehad van: “Pfff, moet dat nou op mijn vrije zondag?” en “Lag ik nog maar in mijn bed…”.(deze zin is speciaal voor Laurens!! 🙂 )

EBOH F1, succesvol in hun competitie en ook in de bekercompetitie, mocht vandaag meteen om 10 uur hun eerste wedstrijd voetballen en als je vooraf naar het programma van de dag keek, dan moest er wel een flink varkentje gewassen worden. Niet de minste tegenstanders stonden op het schema vermeld. Dubbeldam F1, LRC F1, DIA F1 en RCD F1. Stuk voor stuk hele lastige tegenstanders en ploegjes waar veel talent voetbalt en waar EBOH F1 flink wat moeite voor moet doen om hen te kunnen verslaan. Tenslotte speelt EBOH F1 een thuistoernooi en als vertegenwoordigend F-team wordt er nou eenmaal van je verwacht, dat je goed voor de dag komt.

Meteen de eerste wedstrijd spelen en dan ook nog tegen de buurman van de Schenkeldijk, het is een prachtige opening van het toernooi voor EBOH F1. En ik moet zeggen, onze mannetjes waren er klaar voor. Je vraagt je wel eens af, waar halen ze al die energie vandaan? Het is tot 13 december een behoorlijk druk 1e deel van het seizoen geweest en tot de laatste dag heeft de druk flink hoog op de ketel gestaan. Op twee terreinen (competitie en beker) kon alles nog fout lopen en het spel vertoonde de laatste maand wel wat terugval. Maarrrrr, de inzet van de mannetjes maakte heel veel goed. Daar kunnen de trainers gewoon uitermate tevreden over zijn.

Maar de laatste bekerwedstrijd tegen Drechtstreek toonde wel heel veel verbetering. Natuurlijk is bij een heleboel ploegen als de winter gaat beginnen het scherpe er wel vanaf, maar dat gold niet voor EBOH F1. De hoofdklasser Drechtstreek werd opvallend genoeg vrij gemakkelijk met 5-1 naar huis gestuurd, met een illusie armer en een ervaring rijker, zullen we maar zeggen. In de beker overwinteren, het gebeurt niet al te vaak voor een eersteklasser.

En dus werd de wedstrijd tegen Dubbeldam begonnen vol goede moed en met heel veel zin. Want dat bleek wel vanaf de eerste minuut. Natuurlijk was het aftasten en natuurlijk deed Dubbeldam niet voor spek en bonen mee, maar er viel me wel iets op. De gretigheid en de opvreetkwaliteit van de start van het seizoen was gewoon nog aanwezig bij deze jonge binkies. En dat verbaasde me nog het meest. Niet dat deze mannetjes kunnen voetballen als de beste, dat wisten we al, maar gewoon het feit dat het niks uitmaakte of het nou 3 september was of 13 december, dát vond ik wel kenmerkend voor dit pupillenteam.

Dubbeldam kreeg het steeds moeilijker. De kracht van het EBOH-team ligt vooral in de uitermate sterke verdediging en de daaruitvloeiende omschakeling. 4 aanvallend ingestelde mannetjes, die maar één doel hebben en dat is het doel van de tegenstander. 3 keiharde verdedigers, die vrijwel alle gevaarlijk ogende aanvallen terugbrengen tot speldenprikjes. Het blijft een genot om naar te kijken, maar ja, ik ben dan ook niet helemaal onpartijdig.

Dubbeldam werd gaande de wedstrijd overspeeld en dat er na ruim 20 minuutjes 3-0 op het scoreboard stond vermeld, was dan ook geen verrassing. Een goed begin is het halve werk is mij vroeger altijd verteld en zo is het ook. En de eerste klap is een daalder waard. Dat is een waarheid als een koe. Maar ook, één zwaluw maakt nog geen zomer of één bonte kraai maakt nog geen winter.

Zo, de les in spreekwoorden is weer afgelopen.

Een halfuurtje rust en de tweede tegenstander stond op het programma. LRC F1. Niets bij ons bekend van deze tegenstander, al werd wel even snel onderzoek gepleegd naar deze tegenstander.

Een eersteklasser, zoals wij zelf ook zijn natuurlijk, en niet bepaald hoog geklasseerd, voorlaatste om precies te zijn. Maar dat gingen wij onze mannetjes natuurlijk niet vertellen. Werkt alleen maar averechts en contraproductief. De wedstrijd ging meteen van jetje. Poe, dit was niet zomaar een eersteklasser. Waarschijnlijk zit deze ploeg in een hele sterk eerste klasse, want deze ploeg overviel ons en zette ons vast en maakte even snel duidelijk dat er met hen niet te spotten viel.

EBOH F1 werd voor het eerst dit seizoen volledig overrompeld en overklast. Na enkele minuten van achter je tegenstander aanlopen werd EBOH F1 op een ‘verdiende’ 0-1 achterstand gezet. En kansen op een 0-2 stapelden zich op. Maar EBOH F1 is géén ploeg die bij de pakken gaat neerzitten. Wat zullen we nou krijgen? Stukje bij beetje kreeg EBOH F1 meer grip op de tegenstander en werd meer gebruik gemaakt van de defensieve tekortkomingen van LRC. Dát is dan misschien ook het zwakke punt van LRC, hun defensie. Hun offensieve kracht is groot, maar dat zijn onze defensieve krachten ook. Onze aanvallers stonden niet helemaal scherp. Daar heb je het weer, win je de eerste wedstrijd makkelijker dan gedacht, dan zie je dat meteen terug. Er moest gewoon gewerkt worden!

En dat gebeurde dan gelukkig ook wel. Vrij snel na het openingsdoelpunt van LRC werd de stand gelijkgetrokken. 1-1. Dat deerde blijkbaar LRC niet veel, want meteen werd er weer een blik opengetrokken en de spinazie werd naar binnen gegooid. Eén mannetje van LRC, de man met de hanekam, bleek ongrijpbaar voor onze verdedigers. Heel behendig en uitermate snel liep hij onze jongens bij tijd en wijle voorbij. En dat zorgde er ook voor dat LRC opnieuw toesloeg. 1-2.

Maar gaande het tweede deel van de wedstrijd kregen de verdedigers van EBOH F1 steeds meer grip op de aanvalsdrift van LRC en werden steeds meer ballen afgepakt.

De aanvallers Enzo, Vince, Delano en Noah werden door hun verdedigers Marcel, Ömer en Mitchell voorzien van bruikbare passes en werden eindelijk wakker. Er moest worden gewerkt om van deze tegenstander te winnen en dat gebeurde. Na een fraaie gelijkmaker werd vlak vóór tijd het overwicht uitgedrukt in een 3-2 voorsprong. De verdedigers werden door een laaiende Kai ondersteund en lieten geen muis meer door hun verdediging schieten. Een laaiende Kai, want Kai houdt niet zo van tegendoelpunten. En dat is mooi, want wij trainers houden er ook niet zo van.

Deze tweede wedstrijd voelde aan als een bevalling. Ik zou werkelijk niet weten hoe dat écht aanvoelt, maar voor zover ik begrijp moet het bijna zo aanvoelen. Hier zal ik natuurlijk wel weer voor worden gestraft door alle moederkloeken van de EBOH F1 mannekes, want waar hebben wij mannen nou eigenlijk verstand van? Nou, niet van veel natuurlijk, maar misschien van voetballen? 🙂

3-2. Door het oog van de naald. Een goeie ploeg dat LRC. Je begrijpt eigenlijk niet hoe ze zo laag kunnen staan in hun eigen competitie. Wij kregen meteen respect voor het niveau van hun regio.

Zo, twee wedstrijden gevoetbald. De rust- en lunchperiode is aangebroken. Alle ploegen kregen zeer smakelijk belegde broodjes aangeboden, aangevuld met drinken en een stukje fruit. Prima geregeld.

Om half twee zouden de wedstrijden weer verder gaan en in de tussentijd werden er een soort van bingo gehouden met alle verkochte lootjes in de ochtend. De lootjes konden door alle bezoekers worden gekocht en worden geschonken aan hun favoriete voetbalvereniging in een voetbalspaarpot die ’s ochtends klaar werden gezet bij het binnenkomen van het clubgebouw.

Een flinke stapel lootjes werd door het EBOH F1 team op tafel uitgelegd en de trekking begon. Telkens wanneer we een winnend lotnummer hadden, ging het hele team naar voren om een prijsje op te halen. Een ook daar waren de EBOH F1 knakkertjes succesvol. De buit bedroeg 7 nieuwe ballen, 3 pakjes met trainingshoedjes en 10 waterflessen. Een fantastische opbrengst, maar eerlijk gezegd, er waren wel flink wat lootjes in de voetbalspaarpot gestopt!

’s Middags startte het toernooi opnieuw en opnieuw mocht EBOH F1 als eerste optreden. DIA F1 werd de derde tegenstander. DIA had het dit toernooi erg moeilijk. De eerste 2 wedstrijden tegen RCD en Dubbeldam werden respectievelijk met 7-0 en 5-0 verloren. DIA was niet blij. EBOH F1 had nu 2 wedstrijden gewonnen en was niet van plan om makkelijk met hun kansen om te gaan. Dat had hun wedstrijd tegen LRC hen wel geleerd. En vanaf de eerste minuut was EBOH F1 heer en meester over het eigen kasteel. En zoals jullie wel zullen hebben opgemerkt, beschrijf ik de wedstrijden als een teamprestatie en belicht geen enkele speler apart. En dat hoeft ook eigenlijk niet.

Maar deze wedstrijd was toch wel apart. En niet door de uitslag. Want die bleek aan het end 12-0.

Nee, één mannetje verdient het om de schijnwerpers te treden. 7 doelpunten in één wedstrijd.

Wie? Ömer. Ömer?? De verdediger Ömer? Yep, onze nieuwste aanwinst in de aanval. Ömer de Spits.

Met 9 punten behaald en met nog één wedstrijd te voetballen tegen de dan, op dat moment de tweede plaats bezettende RCD, lag de toernooititel voor EBOH F1 voor het grijpen. Vooral omdat beide kemphanen Dubbeldam en RCD tegen elkaar hadden gelijkgespeeld. Beide hoofdklassers deden EBOH F1 op hun eigen toernooi een groot plezier. Nu behoefde EBOH enkel en alleen gelijk te spelen tegen RCD om als winnaar van het toernooi te worden gehuldigd.

Maar ja, daar komt dat spreekwoord weer om de hoek kijken. Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

Je hebt pas gewonnen wanneer je hebt gewonnen. “Voetbal: een eenvoudig spelletje van 11 tegen 11 en op het einde winnen de Duitsers”.

EBOH F1 wist dus dat er eerst gevoetbald moest worden vóór je iets kunt winnen en zo werden de voetbalventjes dus ook voorbereid. Elke bal aanvallen, er bovenop zitten en blijven. Geef niemand dan ook maar één kans. En RCD is niet de eerste de beste tegenstander. Het is tot nu toe, afgezien van een toernooi aan het begin van het jaar, de enige hoofdklasser die een, overigens vriendschappelijke, wedstrijd van EBOH F1 heeft gewonnen.

Maar deze wedstrijd was van een heel andere aard. Hier ging het om de bloemen. En de erkenning. En het eigen toernooi! De dood of de gladiolen. Een gevleugelde uitspraak.

En dus was het eigenlijk 20/25 minuten éénrichtingsverkeer. Ik kan het niet anders stellen. Het was van links naar rechts voor ons en heel af en toe was het van rechts naar links. Maar er stond vandaag 13 december een team dat niet van plan was om alles zomaar af te geven. Want bij verlies tegen RCD zouden al hun inspanningen voor niets zijn geweest. En dus vlogen ze er bovenop en zorgden ze er voor dat de aanval van RCD bijna de gehele wedstrijd lang compleet vleugellam bleef, op een enkel moment na 30 seconden voor tijd. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar dat komt vooral door het missen van de kansen aan één kant en de onverdiende benutte kans van RCD vlak voor tijd. Dat is het enige jammere. Verder maakt het niet veel uit, want er was vandaag maar één ploeg die recht kon doen gelden op de totale overwinning van dit toernooi. En dat was EBOH F1.

En dus kan er maar één conclusie zijn. Een geweldig voorbereid en georganiseerd toernooi. Niet alleen omdat EBOH F1 dit nu toevallig gewonnen heeft. Maar alles liep op rolletjes, het weer zat mee, al met al fantastisch gelukt.

Na de laatste wedstrijd waren we door de bingo verdiende voetballen in staat, met nog één extra geregelde bal, om een verloting te houden onder de voetballertjes van EBOH F1. Zo ging aan het eind van een prima verlopen toernooidag elke F1 speler met een prachtige voetbal naar huis en één waterfles. Voetbal is een eenvoudig spelletje van 7 tegen 7, het duurt 25 minuten en aan het eind wint EBOH F1…..

Gefeliciteerd jongens!! Veel succes en plezier in 2016. Happy New Year!!!F1 SKN Toernooi 3F1 SKN Toernooi 2F1 SKN Toernooi 1